Σ. Τσιόδρας από κλινική "Ταξιάρχαι": Από τους 226 οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και οι 3 νεκροί

Στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, στην οποία εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο κ. Τσιόδρας είπε πως από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που

έχασαν ήδη την ζωή τους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας έκανε λόγο για μια "σημαντική επιδημία σε ένα χώρο που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε ευπαθή ομάδα" και τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

"«Όλοι οι θετικοί ασθενείς, έχουν μεταφερθεί η μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει πλέον εδώ κανένας θετικός. Όλοι οι υπόλοιποι τους οποίους τους είδα και τους χαιρέτησα, είναι καλά στην υγεία τους και θα παρακολουθούνται στενά για όλες τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο να μην εμφανίσουν τον ιό. Δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί για να πάνε σε οποιοδήποτε άλλη νεφρολογική κλινική της Αθήνας για να κάνουν αιμοκάθαρση. Είναι μια ευπαθής ομάδα του πληθυσμού και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο εδώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ελέγχουν την κατάσταση και υπάρχει και συνάδελφος από το Αττικό ο οποίος είναι ειδικός λοιμωξιολόγος για ό,τι χρειαστούν", ανέφερε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα