Σ. Καψάλας: Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού έχει αποτύχει

Ο Σίμος Καψάλας είναι υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού. Το όνομα της παράταξης του είναι: "Θερμαϊκος - Παγκόσμια Πόλη". Ο κ. Καψάλας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thestival.gr αναφέρεται στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της παράταξής του. Απαριθμεί τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θερμαϊκού και εξηγεί για ποιον λόγο θέτει τον εαυτό του στην κρίση των συνδημοτών του.

Πως πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα για δήμαρχος;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου προσπαθώ να συνεισφέρω στα κοινά και στον δήμο μας. Ωστόσο, η σαφής

εγκατάλειψη των βασικών δομών του δήμου μας από την σημερινή αναποτελεσματική διοίκηση του δήμου μου δίνει την ώθηση να ασχοληθώ με τα κοινά ώστε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα για την συνολική αναβάθμιση της περιοχής που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος. Αυτό είναι το σημείο αναφοράς της δικής μας παράταξης, είμαστε άνθρωποι που πονάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον βοηθήσουμε και να τον αναδείξουμε.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας;

Θα σας αναφέρω τα μεγαλύτερα από τα προβλήματα, όπως τα πιστεύω οχι μόνο εγώ, αλλά όπως προέκυψαν από online ερωτηματολόγιο που έφτιαξε η παράταξή μας και απάντησαν οι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού.

• To μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι η έλλειψη καθαριότητας. Δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση από την σημερινή διοίκηση του δήμου με αποτέλεσμα όγκοι σκουπιδιών να βρίσκονται στους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
• Ποιότητα και σταθερότητα στην Ύδρευση κατοικιών. Το 80% των δημοτών πίνει από φίλτρο ή εμφιαλωμένο νερό. Υπάρχει σήμερα (30 χρόνια μετά την κατάργηση τους) 40 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνες για την ύδρευση των κοινοτήτων.
• Ασφάλεια πολιτών. Η έλλειψη φωτισμού, η εγκατάλειψη σκουπιδιών, κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους του Δήμου μας για τέσσερα χρόνια δημιούργησαν αίσθημα ανασφάλειας στους δημότες.
• Ρύπανση Περιβάλλοντος από καύση ελαστικών στην θέση τσαϊρια της Περαίας, δίπλα στο αεροδρόμιο, που μολύνει την ατμόσφαιρα με καρκινογόνες ουσίες όλου του Δήμου Θερμαϊκού, Θέρμης και Θεσσαλονίκης. Αυτά βέβαια είναι τα πιο μεγάλα και πιεστικά προβλήματα χωρίς να εξαντλούμε το θέμα προβλήματα στον Δήμο μας.

Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματός σας για το δήμο Θερμαϊκού;

Τεχνοκράτες στην πλειοψηφία μας και μακριά από κομματικές επιρροές πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε νέα πνοή, νέες ιδέες, σύγχρονες αντιλήψεις, να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία Δήμων από ανεπτυγμένες χώρες για να φτιάξουμε ένα "καθαρό" Δήμο, Τεχνολογικά σύγχρονο, με κοινωνικές ευαισθησίες και προτεραιότητα τον πολίτη. Όλοι μας όμως έχουμε ένα κοινό σημείο, είμαστε άνθρωποι που ζούμε στον δήμου Θερμαϊκού τον οποίο θέλουμε και να αναδείξουμε επειδή τον αγαπάμε.

Γιατί οι ψηφοφόροι να προτιμήσουν εσάς και όχι τον σημερινό δήμαρχο ή κάποιον από τους υπόλοιπους υποψηφίους;

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει αποτύχει. Αυτό δεν είναι κάτι που σας το λέω εγώ. Αν συζητήσετε και ακούσετε τι έχουν να σας πουν οι δημότες Θερμαϊκού θα δείτε ότι τα προβλήματά μένουν άλυτα ενώ δημιουργούνται και νέα προβλήματα. Πως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν από τα ίδια πρόσωπα που στην τωρινή ή σε προηγούμενες διοικήσεις μας έχουν οδηγήσει στην κατάσταση που είμαστε σήμερα; Ο Δήμος μας χρειάζεται μια αλλαγή πορείας. Χρειάζεται ανθρώπους που έχουν και θέληση αλλά και ικανότητα να λύσουν τα προβλήματά που έχουν δημιουργηθεί μέσα στα χρόνια. Πρέπει λοιπόν να δοκιμαστούν και νέα πρόσωπα στη διοίκηση αυτού του Δήμου.

Είχα την τύχη να σπουδάσω σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Αμερικής, έχω τις κατάλληλες γνώσεις και έχω αποκτήσει την Εργασιακή εμπειρία που χρειάζεται για να διοικήσω με αποτελεσματικότητα τον δήμο που μεγάλωσα, έζησα και αγαπώ.

Στην δικιά μας παράταξη έχουμε συγκεντρωθεί πετυχημένα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες με νέες ιδέες, καινοτόμες και αποτελεσματικές. Δηλαδή άνθρωποι με όραμα αλλά και με γνώσεις που απαιτούνται για να πετύχουμε την αναβάθμιση του τόπου μας.

Έχουμε την Εμπειρία και τις ικανότητες να εκσυγχρονίσουμε τον δήμο μας και να τον φέρουμε στη νέα ψηφιακή εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα