Σ. Δανιηλίδης: Χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς (VIDEO)

Χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών, με τον αριθμό τους να φτάνει περίπου τις 30.000.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τα voucher, την ώρα που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στο πρόγραμμα.

«Για μία ακόμη χρονιά η πολιτεία δεν άκουσε ούτε τις προτάσεις, ούτε τις σκέψεις και δεν έδωσε προσοχή στις αγωνίες και στους φόβους μας. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Οι αιτήσεις, οι οποίες έγιναν για το πρόγραμμα για βρεφονηπιακούς,

παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αφορούσαν 148.000 παιδιά. Από την διαλογή που έγινε και μετά την εκδίκαση των ενστάσεων τα παιδιά τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις είναι 133.00 περίπου. Από αυτές τις 133.000 παιδιά που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις τα Voucher τα οποία ανακοινώθηκαν είναι 92.000. Άρα 41.000 παιδιά μένουν έξω από τα voucher. Από αυτά τα 92.000 Voucher από την εμπειρία που έχουμε από πέρσι περίπου 10.000 μπορεί να μην αντικριστούν. Για παράδειγμα, όταν στην Τήλο υπάρχουν 10 θέσεις βρεφών, το να δώσεις 20 ή 30 voucher είναι δώρο άδωρον», ανέφερε ο κ. Σίμος Δανιηλίδης.

«Η εξυπηρέτηση των παιδιών με τα Voucher θα περιοριστεί γύρω στις 80.000. Μιλάμε για 50.000 παιδιά τα οποία θα βρεθούν έξω από το πρόγραμμα και τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις. Εμείς ζητάμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση και το υπουργείο να δώσει άλλες 15.000 voucher έτσι ώστε να υπάρχουν πολλές δυνατότητες ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν πολλές προσφερόμενες θέσεις», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» ότι «ο τελικός αριθμός των παιδιών, που νομίζουμε ότι φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τον Σεπτέμβρη, θα είναι 100.000 παιδιά, 10.000 πάνω από τα περσινά».

«Φέτος δόθηκαν 92.239 vouchers στις μητέρες, έναντι 84.800 πέρυσι. Οι μητέρες δηλαδή με το voucher βρίσκουν μία θέση στα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό. Το γεγονός ότι υπάρχουν 130.000 παιδιά, τα οποία δε θα μπουν όλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ευθέως ανάλογο με το ότι δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας πως όσα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες ή από οικογένειες ανέργων ή με ΑμεΑ θα μπουν καθ’ υπέρβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα