ΠτΔ: Τιμή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Σε μήνυμα του εν όψει της αυριανής ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

"Το Έθνος των Ελλήνων, εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος -με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994- τιμά και φέτος την ιερή μνήμη

των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνει ακόμη πως όλοι οι λαοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας, καθώς μόνο έτσι η Οικουμένη και η διεθνής κοινότητα θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

"Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση" καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα