Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου για τη ΣΕΚΑΠ

Την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων που όριζαν την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ από τη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Κομοτηνής.

Έτσι, η ΣΕΚΑΠ παίρνει μια «παράταση ζωής» μέχρι να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.

Το πρόστιμο που αρχικά ήταν 19,5 εκατ. ευρώ και που σήμερα έχει φτάσει με τις προσαυξήσεις στα 39,2 εκατ. ευρώ, είχε επιβληθεί

στην εταιρεία από το τελωνείο Ξάνθης για μια υπόθεση λαθρεμπορίου το 2009, όταν είχε εντοπιστεί πλοίο ανοιχτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, εκπρόσωποι της εταιρείας σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλεία τους αναμένοντας την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένη την Πέμπτη, η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε παύση πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας»

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο όλων των σχετικών θεμάτων με τη διαδικασία της πτώχευσης καθώς και ο ορισμός νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα