Προετοιμάζεται για υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Βούγιας

Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός, Σπύρος Βούγιας.

Ο πολύπειρος Θεσσαλονικιός πολιτικός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε: «Έχω τελειώσει με την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο προσανατολισμός μου είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Κινούμαι έντονα για να δω αν το θέλει η πόλη. Να διαπιστώσω την στήριξη και την εκτίμηση της. Το σκέφτομαι σοβαρά» ανέφερε ο κ. Βούγιας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι την τελική απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος θα την πάρει το Φθινόπωρο.

«Αναζητώ τη Νέα Πρωτοβουλία»

Ο κ. Βούγιας εκτίμησε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης αν είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019 θα χάσει και πρόσθεσε ότι μιλάει με αρκετά από τα στελέχη της παράταξης που διοικεί σήμερα τον Δήμο.

«Έχει κλείσει τον κύκλο της η Πρωτοβουλία του Μπουτάρη. Έχει τελειώσει και για πολιτικούς και για λειτουργικούς λόγους. Αν κατέβει θα χάσει ο Μπουτάρης. Αναζητώ τη Νέα Πρωτοβουλία. Φιλοδοξώ να φτιάξω ένα ψηφοδέλτιο, μια μικτή Θεσσαλονίκης. Μιλώ με Αβραμόπουλο, Κουράκη, Ζέρβα κι άλλα άτομα της Πρωτοβουλίας. Αν θέλουν να συμμετέχουν ευχαρίστως. Εγώ δεν είμαι αντιμπουταρικός. Απλά πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο του», υπογράμμισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε απόλυτα αποτυχημένη τη δεύτερη θητεία Μπουτάρη, ενώ όπως σημείωσε δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση. «O Καλαφάτης έχει το νου του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται κατά κάποιον τρόπο με Μπουτάρη».

Όπως τόνισε θα επιδιώξει συναντήσεις με τους Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά και Σταύρο Θεοδωράκη. «Δεν θα ζητήσω χρίσμα. Αν όχι υποστήριξη, την ανοχή τους» σημείωσε.

Στο θέμα του ΟΑΣΘ και στην επίσχεση των εργαζομένων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα να λειτουργεί η πόλη με λεωφορεία, ενώ έριξε ευθύνες στους πολιτικούς της πόλης για τον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Βούγιας πρότεινε να γίνει διεθνής διαγωνισμός πριν λήξει η σύμβαση και να γίνει τροποποίηση της σύμβασης με ΟΑΣΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα