Πολύνεκρη επίθεση Ταλιμπάν σε Πανεπιστήμιο του Πακιστάν

Με μπούρκες εισέβαλαν σήμερα ένοπλοι Πακιστανοί Ταλιμπάν σε πανεπιστήμιο της Πεσάβαρ σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ φοιτητές και έναν υπάλληλο και τραυματίζοντας άλλους πέντε ανθρώπους, ενώ έπεσαν και οι ίδιοι νεκροί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον τρεις άνδρες έφτασαν στην πύλη του εκπαιδευτικού ιδρύματος με ένα τρίκυκλο και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού πριν μπουν στον χώρο, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της πόλης αυτής που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Πακιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Μέλη

των ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει το πανεπιστήμιο», σημείωσε ο Ταχίρ Χαν, ενώ πρόσθεσε ότι «μια έκρηξη ακούστηκε από το πανεπιστήμιο».

Ένας τραυματισμένος φοιτητής δήλωσε στο Reuters ότι περίπου 120 από τους περίπου 400 φοιτητές ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς το πανεπιστήμιο ήταν κλειστό λόγω θρησκευτικής επετείου και οι περισσότεροι είχαν φύγει για το Σαββατοκύριακο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν Ταλιμπάν δήλωσαν ότι είχαν πραγματοποιήσει την επίθεση, υποστηρίζοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι πως στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η Πεσάβαρ έχει ζήτσει μερικές από τις χειρότερες βιαιότητες των Ταλιμπάν τα τελευταία χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2014 σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην πόλη, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα