Πλησιάζει στην 15η θέση η Ελλάδα στην βαθμολογία της UEFA

Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Ριέκα (2-2) και τη νίκη της Λουγκάνο επί της Χαποέλ Μπερ Σεβά, η Ελβετία μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA και πλέον βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην καταστροφική 15η θέση.

Η χώρα μας κινδυνεύει σοβαρά να χάσει τη 14η θέση στην ειδική κατάταξη της UEFA,

καθώς έχει 28.000 βαθμούς, με την Ελβετία να ακολουθεί στους 27.600.

Aπό εκεί και πέρα, οι Τσέχοι έχουν 28.775 και βρίσκονται στη 13η θέση, ενώ οι Ολλανδοί παραμένουν 12οι με 28.949, έχοντας, πάντως, πολύ μικρή συγκομιδή στη φετινή σεζόν.

Θυμίζουμε, αν η Ελλάδα «τερματίσει», τελικά, στη 15η θέση, τότε o πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα χρειαστεί τρεις(!) προκρίσεις για να μπει στους ομίλους, για τη σεζόν 2019/2020 (για την επόμενη σεζόν θα ξεκινήσουμε από τη 14η θέση). Όπως, φυσικά και ο δεύτερος της βαθμολογίας!

Τρεις προκρίσεις, δε, για να μπουν στους ομίλους του Europa League θα χρειαστούν και ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας (θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό) και μόνο ο Κυπελλούχος θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα