Πέθανε ο σκηνοθέτης Τζορτζ Ρομέρο

Πέθανε χθες, Κυριακή, σε ηλικία 77 ετών ο Αμερικανός σκηνοθέτης, πατέρας των ταινιών των «ζωντανών νεκρών» και ένας από τους θρύλους του σινεμά τρόμου, Τζορτζ Α. Ρομέρο, μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Τορόντο, όπου νοσηλευόταν.

Το 1968, σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο Ρομέρο πραγματοποίησε μία τομή στο σινεμά τρόμου και φαντασίας, σκηνοθετώντας την κλασική πλέον ταινία, «Η Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», η οποία ουσιαστικά δημιούργησε ένα ολόκληρο κινηματογραφικό είδος και αποτέλεσε ταινία-σταθμό του ανεξάρτητου αμερικάνικου

σινεμά της δεκαετίας του '60. Η ταινία έθεσε του κανόνες για την πλειονότητα των μετέπειτα ταινιών με ζόμπι, δημιουργώντας το χαρακτηριστικό πια σκηνικό, όπου οι νεκροί βγαίνουν από τους τάφους τους και ορέγονται ανθρώπινη σάρκα, απειλώντας την ανθρωπότητα με την απόλυτη καταστροφή και την πλήρη εξαφάνιση.

Η ταινία έγινε με τον υπερβολικά χαμηλό προϋπολογισμό των 114.00 δολαρίων, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 30 εκατομμυρίων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα IMDB.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα