Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες στα φετινά "ΒορΟινά" στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πάνω από 3.500 φίλοι των ΒορΟινών τίμησαν φέτος στην ετήσια εκδήλωση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό κρασί και τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα.

Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" ήταν εκεί να τους υποδεχτούν, να συζητήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν, μαζί με τους συνεργάτες τους, για τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια τους, για τις νέες ετικέτες που κυκλοφορούν, την εξέλιξη των παλαιότερων, την πορεία του τρύγου 2017 και

τα κρασιά που αναμένουμε από αυτόν και πολλά ακόμη.

Στα τραπέζια των οινοπαραγωγών, οι επισκέπτες μπορούσαν να βρουν οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς (και orange), ημιαφρώδεις και αφρώδεις, ξηρούς, γλυκούς, αμπελοοινικά αποστάγματα, νέα και παλαιωμένα, πειραματικά κρασιά αλλά και παλαιώτερες σοδειές. Ακόμη, για όσους ήθελαν να εξασκήσουν τις γευσιγνωστικές τους γνώσεις, στο περίπτερο του διαγωνισμού τυφλής γευσιγνωσίας έπρεπε να ανακαλύψουν 6 διαφορετικές ποικιλίες, 3 λευκές και 3 ερυθρές. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 93 επίδοξοι γευσιγνώστες, ενώ αναδείχτηκαν 3 νικητές!

Μάλιστα, οι επισκέπτες των ΒορΟινών είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ξεχωριστά προϊόντα παραγωγών από αμπελόφυλλα, πιπεριές Φλωρίνης και βουβαλίσιο κρέας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το 7ο Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της ανάδειξης των γεύσεων της πόλης, τα ΒορΟινά συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμά τους επιδείξεις παρασκευής και γευσιγνωσία με ποντιακά τυροκομικά προϊόντα και λουκουμάδες, γεύσεις που συνδυάστηκαν με "βοροινούς" οίνους.

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψε όπως ήταν αναμενόμενο, η θεατρική παράσταση "Ο Καραγκιόζης τρυγητής" για τους μικρούς φίλους των ΒορΟινών και μελλοντικών γευσιγνωστών.

Το ραντεβού ανανεώνεται στα επόμενα ΒορΟινά, "Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων" τον Δεκέμβρη και φυσικά ξανά του χρόνου στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα