Πέλκας: Πρέπει να "σκυλιάζουμε" - Βαρέλα: Μόνο αν πεθαίνουμε στο γήπεδο θα πάρουμε πρωτάθλημα

Ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να δίνουν ακόμη περισσότερα στα ντέρμπι και να παίζουν με μεγαλύτερο πάθος. Ο νεαρός μέσος δήλωσε ότι θα κάνει και ο ίδιος αυτοκριτική.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Αρχικά ανέφερε:

"Θα σταθώ στο

σημερινό παιχνίδι. Ήμασταν κακοί, δεν παίξαμε αυτό που ξέρουμε, δηλαδή ποδόσφαιρο κυριαρχίας για να κάνουμε φάσεις όπως σε άλλα παιχνίδια. Πρέπει κάθε παίκτης σε τέτοια ματς να δίνει πολύ παραπάνω από ό,τι δίνει, αλλιώς δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για την αποβολή του Αραούχο:

"Άλλαξαν οι ισορροπίες, είχαμε κακή αντίδραση, ενώ είχαμε παίκτη παραπάνω και δεχτήκαμε ένα γκολ που για μένα είναι αδικαιολόγητο για όλους μας. Είμαι στεναχωρημένος, πρέπει να κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου να δω τι πρέπει να κάνω να παίξω ακόμα καλύτερα", είπε και πρόσθεσε:."Δεν υπάρχει αδιαφορία, πιστεύω πως ίσως πρέπει να "σκυλιάζουμε" περισσότερο στο γήπεδο. Αν δεν είσαι καλός δεν κερδίζεις".

Για το ότι ήταν ο μόνος Έλληνας του ΠΑΟΚ στο ματς:

"Δε θέλω να αναφερθώ σε αυτό, είναι θέμα διοίκησης, εγώ προσπαθώ να είμαι αυτός που πρέπει. Να δίνω κίνητρα και να μιλάω στους συμπαίκτες μου. Ξέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπαθώ να εξηγήσω στους νέους παίκτες πράγματα. Όλοι προσπαθούν, όλοι δίνουν το 100%, αλλά αυτό δε φτάνει. Είναι έμπειροι και προσπαθούν να καταλάβουν, αλλά εάν δεν έχεις παραστάσεις είναι δύσκολο".

Για την κούραση της ΑΕΚ λόγω Ευρώπης:

"Οταν έχεις ρυθμό δεν υπάρχει κούραση, δεν τη σκέφτεσαι στα ντέρμπι. Παίζαμε κι εμείς στην Ευρώπη και ξέρουμε πως είναι".

Για την επιστροφή του στην Εθνική:

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Εθνική. Θα πάω με πικρία βέβαια γιατί χάσαμε. Εχουμε ποιοτική ομάδα και θα παλέψουμε για την πρόκριση. Με τη δουλειά σου πάντα ανταμείβεσαι"

Βαρέλα: "Δεν διαφωνώ με το αφεντικό"

Ο Βαρέλα υποστήριξε πως δεν υπάρχει "καθαρή" εξήγηση για την συμπεριφορά του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ σχολίασε και την ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, που έκανε λόγο για έλλειψη πάθους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

"Μετά από αυτό το αποτέλεσμα και την εικόνα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι, ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει χρήματα, έχει πάρει ποιοτικούς και καλούς παίκτες για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου, το να είσαι στην δεύτερη ή τρίτη θέση, δεν σε ικανοποιεί.

Πρέπει να δίνεις τα πάντα, να παλεύεις, να πεθαίνεις στο γήπεδο, μόνο έτσι θα φτάσεις στο στόχο του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα.

Πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας, καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα μόνο απο αποτελέσματα στο γήπεδο της. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δείξεις χαρακτήρα, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, το αποτέλεσμα σαφώς και επηρεάζει την ψυχολογία. Πρέπει να το αλλάξουμε, δεν έχω καθαρή εξήγηση για το τι συμβαίνει στην Αθήνα, πρέπει να μιλήσουμε με τον προπονητή, να διορθώσουμε την εικόνα, να κερδίσουμε εκτός, να δείξουμε χαρακτήρα...".

Για το μήνυμα του Γ. Σαββίδη:

"Είναι το αφεντικό, δε μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό που έχει πει. Βλέπει τι συμβαίνει. Δε μπορούμε να ερχόμαστε στην Αθήνα και να χάνουμε και να λέμε ότι είχαμε πάθος. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πρέπει να δείξουμε σωστή συμπεριφορά, σωστή νοοτροπία και να μη φεύγουμε ηττημένοι από την Αθήνα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να πετύχουμε το στόχο μας. Δε μπορεί να περιμένουμε σε τέτοια παιχνίδια να σκοράρει αντίπαλος και μετά να αντιδράσουμε".

Για τη μάχη του πρωταθλήματος και αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κατακτήσει φέτος:

"Δεν είναι ότι δεν το πιστεύουμε. Δουλεύουμε και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Είναι γεγονός ότι η νοοτροπία μας, η συμπεριφορά μας και ο τρόπος που προσεγγίζουμε το παιχνίδι είναι διαφορετικός. Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα στα εκτός έδρας παιχνίδια, να παίζουμε όπως παίζουμε στο γήπεδο μας και αυτός είναι ο τρόπος για να πάρουμε νίκες. Φυσικά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αν δει κάποιος τους παίκτες που έχει ο ΠΑΟΚ, θεωρεί φυσιολογικό να είναι στόχος το πρωτάθλημα. Δε μπορούμε να ψάχνουμε δικαιολογίες. Δε γίνεται να αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία να περάσει. Αν ο ΠΑΟΚ δεν το κατακτήσει και φέτος είναι δύσκολο να πει θα το κατακτήσουμε του χρόνου. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να το πιστέψουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα