ΠΑΣΟΚ: Καταδικάζουμε την τραμπουκική εισβολή της "Χρυσής Αυγής" στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Την χθεσινή εισβολή των μελών της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδικάζει ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζεται πως η συγκεκριμένη έφοδος γίνεται ακόμη πιο ειδεχθής, καθώς έγινε την παραμονή της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ σημειώνει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται.

Αναλυτικά

η ανακοίνωση:

"Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταδικάζει την τραμπουκική εισβολή της “Χρυσής Αυγής” στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 16 Ιανουαρίου 2018.

Η έφοδος της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης στη συνεδρίαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου του Δήμου και η άναρχη εκτόξευση φασιστικών και αντιδημοκρατικών κραυγών είναι απόλυτα καταδικαστέα. Καθίσταται μάλιστα ακόμη πιο ειδεχθής, δεδομένου ότι έλαβε χώρα την παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Του εργάτη-μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα πριν πέντε χρόνια, ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013.

Η τοπική δημοκρατία αποτελεί θεμέλιο λίθο του πολιτικού μας συστήματος.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχει κομβικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δημοσίου συμφέροντος σε τοπικό επίπεδο, δεν εκφοβίζεται.

Οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου έχουμε καθήκον να αντιταχθούμε σε κάθε απόπειρα πατριδοκαπηλίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα