Παρουσία πλήθους κόσμους η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, Προστάτου των καρκινοπαθών, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας, υποδέχθηκαν οι πιστοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το romfea.gr, το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και έγινε δεκτό με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη ως εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, τον Ιερό Κλήρο και το πλήθος πιστών.

Τιμές κατά την άφιξη της Αγίας Κάρας απέδωσε η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, μέλη των Προσκόπων και του τοπικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής, κ.α.

Σύμφωνα με το romfea.gr εν συνεχεία τελέστηκε Δοξολογία επί την υποδοχή της Τιμίας Κάρας και κατόπιν ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον κομίζοντα το Ιερό Λείψανο Αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο και τον Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, εκφράζοντας παράλληλες τις θερμές ευχαριστίες στα πρόσωπά τους για τον κόπο και την αγάπη τους.

Να αναφερθεί ότι ο Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ κάθε μέρα θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ναού.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση έως το απόγευμα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου τ.έ.

Δείτε τις φωτογραφίες από το romfea.

Keywords
Αναζητήσεις
υποδοχη τιμιας καρας αγιου παρθενιου thessaloniki
Τυχαία Θέματα