Παρέμβαση εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θάνατο συμβασιούχου στην καθαριότητα

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θάνατο του 45χρονου συμβασιούχου καθαριότητας, ο οποίος τραυματίστηκε, κάτω υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμές συνθήκες, την περασμένη Κυριακή έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο εργαζόμενος

νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και έδινε μάχη για τη ζωή του, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματα του.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ενώ ζητούν να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι.

"Αναρωτιόμαστε γιατί την Κυριακή; Δεν υπάρχουν τράκτορες; Μήπως υπάρχουν και δεν είναι κατασκευασμένοι; Καλό θα ήταν κάποιοι να μην βγάζουν εύκολα συμπεράσματα. Να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Να χυθεί άπλετο φως", τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδακτύλου.

Το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε σύσσωμο τα συλλυπητήρια του, ενώ οι εργαζόμενοι κρέμασαν ένα πανό έξω από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο αναγράφει: "Άγγελος Παντέλογλου. 45 χρονών συμβασιούχος οδηγός. Σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Δεν έχουμε αυταπάτες. Κυβερνήσεις και εργοδοσία δολοφονούν εργάτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα