Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο Ανισόπεδος Κόμβος Κ16 (κόμβος Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης), που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά και συγκοινωνιακά έργα, με προϋπολογισμό 52,6 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την παράδοση του κομβου έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης με την οδό Πόντου.

Κ16

είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που συζητήθηκε επί πολλά χρόνια. Δεκαετίες παρέμεινε σε επίπεδο σχεδιασμού. Ένα έργο που όμως ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σήμερα στους πολίτες. Πρόκειται για ένα από τα πιο σύνθετα τεχνικά έργα που κατασκευάστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Το έργο αυτό αποτελεί τον πιο ισχυρό συμβολισμό ότι ο τόπος μας αλλάζει. Ο κόμβος είναι ένας κόμβος εξωστρέφειας και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ένα μεγάλο συγκοινωνιακό έργο", τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως αναφέρθηκε το κόμβος θα εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο οχημάτων στη χώρα και θα έχει από τους μεγαλύτερους φόρτους σε σύγκριση με τους κόμβους της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε αδιανόητη την αστοχία του έργου που συνδέει τον έκτο προβλήτα με τον κόμβο, καλώντας την Εγνατία Οδό να ολοκληρώσει το έργο.

"Το έργο που έμεινε ημιτελές και δεν έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πρέπει να ολοκληρωθεί. Όλοι οι εμπλεκόμενοι να κινηθούν άμεσα. Ως περιφέρεια θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση", είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα