Παπαθεοδώρου: Θα δώσω όλο μου το ''είναι'' για τον ΠΑΟΚ

Την πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου ως νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κατά την επίσημη παρουσίαση του το μεσημέρι της Τρίτης στην αίθουσα Τύπου του “PAOK Sports Arena”. Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης οι Μπάνε Πρέλεβιτς, Νίκος Σταυρόπουλος και Τέλης Ζουρνατσίδης.

O πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς παρουσίασε

τον νέο προπονητή της ομάδας Ηλία Παπαθεοδώρου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος ήταν οκτώ χρόνια δίπλα μας. Η προπονητική διαδικασία είναι δύσκολη, κάποιος ξεκινάει καλά, κάποιος φεύγει σε μία μέρα κι άλλος σε δέκα χρόνια. Εγώ αρνήθηκα αυτή τη διαδικασία γι αυτό δεν έκαναν καριέρα προπονητή. Τα πρόσωπα πάντα αφήνουν το στίγμα τους και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει. Αυτό κάναμε. Αποφασίσαμε να πάμε στο επόμενο βήμα με τη λύση ενός φρέσκου προσώπου με πιθανά φρέσκες ιδέες. Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τον ατζέντη του κύριου Παπαθεοδώρου το προηγούμενο καλοκαίρι για το ενδεχόμενο συνεργασίας μας και του είχα απαντήσει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε αλλαγή προπονητή, αλλά του είχα πει ότι είναι ένας προπονητής που μας ενδιαφέρει. Είχα πληροφορίες και ήξερα ότι είναι σκληρός, εργασιομανής και φιλόδοξος προπονητής. Αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή. Θα τη στηρίξουμε όπως κάναμε και με τον Σούλη Μαρκόπουλο με μοναδικό στόχο το καλό του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω τον Ηλία και από τις Εθνικές ομάδες, του εύχομαι να αισθανθεί όμορφα γιατί εμείς αγαπάμε τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε και να ξέρει ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας στις δύσκολες στιγμές».

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε αρχικά την χαρά και την περηφάνια που νιώθει για το γεγονός ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση, μίλησε για τον τρόπο που θέλει να σχεδιάσει την ομάδα και όρισε τους στόχους εν όψει της επόμενης σεζόν.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

«Νιώθω πάρα πολύ περήφανος, χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Είναι για μένα πολύ μεγάλη τιμή για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί είμαι σ' έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και σε μια ομάδα με ιστορία και παράδοση και η οποία αποτελείται από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και αγαπούν την ομάδα τους. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στη δική μου θέση μέχρι πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν ο Σούλης Μαρκόπουλος για τον οποίον έχω μεγάλο σεβασμό και τον θαυμάζω γι' αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του και στον ΠΑΟΚ. Αντιλαμβάνομαι ότι το φορτίο στις πλάτες μου είναι βαρύ αλλά είμαι προετοιμασμένος και αποφασισμένος να δώσω όλο μου το 'είναι' για να πετύχει ο ΠΑΟΚ τους στόχους του.

Ο πρώτος στόχος – πάντα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ανθρώπους – είναι να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα η οποία θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα μπορεί να υποστηρίξει τη φιλοσοφία που θέλουμε να έχουμε στη διαδικασία του αγώνα αλλά και στην καθημερινότητά μας συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου λειτουργίας μας. Μαχητικότητα, πάθος και αγωνιστικότητα είναι στοιχεία που πρέπει να βάλουμε σαν βασικό στόχο μας σε συνδυασμό με τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν την ταχύτητα και αθλητικότητα. Θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και παράλληλα να διεκδικήσουμε τους στόχους. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων όσοι αγαπούν και νοιάζονται για τον ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά, με συνέπεια και αυτοπεποίθηση και σίγουρα με έντονο ενθουσιασμό. Το ότι με επέλεξε ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό γεγονός για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τον τρόπο προσέγγισης και για το ότι μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία»

Για τους στόχους της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις: «Ο βασικός στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Γνωρίζουμε το μέγεθος του ΠΑΟΚ, θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα. Θέλουμε να είμαστε στην 4αδα του Πρωταθλήματος, στο Κύπελλο να φτάσουμε αν μπορούμε στον τελικό και στο κομμάτι της Ευρώπης επίσης να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω ή τουλάχιστον το ίδιο πράγμα. Εξαρτάται από την κλήρωση».

Για το αν τον φοβίζει η σύγκριση με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Το μέγεθος του Σούλη Μαρκόπουλου είναι μεγάλο αλλά δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Ξέρω ποιον θα αντικαταστήσω αλλά έχω αυτοπεποίθηση και ανθρώπους που ξέρω ότι θα με στηρίξουν. Είμαι έτοιμος γι' αυτό το βήμα στην καριέρα μου. Η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στην προπονητική, επειδή έγινε με συγκεκριμένα βήματα μου δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλα τα επίπεδα να νιώθω σιγουριά αναγνωρίζοντας φυσικά το μέγεθος του συλλόγου. Αν δεν ένιωθα σίγουρος δεν θα έκανα αυτό το βήμα. Νιώθω αυτοπεποίθησηΧρειάζεται ταπεινότητα
Για το αν τον αγχώνει αυτή η δουλειά και το γεγονός ότι αποχώρηση του Σούλη Μαρκόπουλου: «Για το πρώτο σκέλος της ερώτησης σας, θεωρώ ότι η παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια στην προπονητική, επειδή έγινε με συγκεκριμένα βήματα μου δίνει τη δυνατότητα πλέον να νιώθω σιγουριά, αναγνωρίζοντας φυσικά το μέγεθος του συλλόγου, που λέγεται ΠΑΟΚ. Αν δεν ένιωθα σίγουρος δεν θα έκανα αυτό το βήμα. Αισθάνομαι αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά φυσικά χρειάζεται πολλή δουλειά και ταπεινότητα. Για το δεύτερος σκέλος της ερώτησης σας δεν με αγχώνει το γεγονός. Είναι κατανοητό. Κάθε φορά που κλείνει ένας μεγάλος κύκλος είτε κάποιου παίκτη είτε κάποιου προπονητή που έχει προσφέρει σε αυτή την ομάδα, να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ένα ερωτηματικό. Μου έχει ξανασυμβεί και σε άλλες ομάδες με προπονητές και με παίκτες. Θεωρώ ότι ο κόσμος κι εσείς μπορείτε να κρίνετε τη δουλειά αυτή, αφού δείτε τι μπορούμε να προσφέρουμε. Κοιτάω μπροστά, περιστοιχίζομαι από ανθρώπους που σέβομαι και αγαπώ πάρα πολύ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ όσο πιο πολύ μπορώ και στο τέλος της χρονιάς, όλοι μαζί θα κρίνουμε τα αποτέλεσμα».

Για το αγωνιστικό του πλάνο του στην ομάδα: «Εννοείται ότι θα χρειαστεί να κάνουμε κι άλλες κουβέντες με την διοίκηση. Προς το παρόν συμφωνούμε για την επόμενη μέρα. Έχουμε θέσει ως στόχο να ενισχύσουμε τον ελληνικό κορμό. Έχουμε τον Αντώνη Κόνιαρη, τον Λίνο Χρυσικόπουλο, τον Βαγγέλη Μαργαρίτη και δύο νεαρά παιδιά. Θέλουμε να ενισχύσουμε το στοιχεί με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και κίνητρο. Υπάρχει πλάνο για τα επόμενα χρόνια κι από εκεί και πέρα να πάρουμε ξένους που θα μας δώσουν χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε Έλληνες παίκτες. Έχουμε κάποιους παίκτες στο μυαλό μας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ονόματα».

Για τους συνεργάτες του: «Ο άμεσος συνεργάτης μου θα είναι ο Δημήτρης Μενουδάκος. Είναι συνεργάτης μου τα δύο τελευταία χρόνια στην Κηφισιά και την Αστάνα. Είναι φιλόδοξος κι εργατικός και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Φυσικά, θα είναι μαζί μας και ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Θα ήθελα, βέβαια, να τον έχω και παίκτη»!

Για το μπάσκετ που θέλει να δει: «Είμαι φιλόδοξος, ο ΠΑΟΚ θέλει να αναπτυχθεί και κατά την άποψή μου έχει κάνει ήδη αρκετά σοβαρά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Στα λόγια είναι εύκολο να μιλήσω για την ομάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε, αλλά δεν θέλω να υποσχεθώ πράγματα, απλώς για να τα πω. Τα λόγια είναι εύκολα, το ζήτημα είναι να τα εφαρμόσουμε στην πράξη. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί, να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας και να δουλεύουμε κάθε μέρα. Για μένα η καθημερινότητα μίας ομάδας είναι πιο σημαντική από το Σάββατο».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον Σούλη Μαρκόπουλο και για το αν είχε αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα ή έπαιξε ρόλο η προσέγγιση του ΠΑΟΚ: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κύριο Μαρκόπουλο. Το πέρασμα από το Καζακστάν με βοήθησε να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε ένα πρωτάθλημα που, δυστυχώς για εμάς, είναι πολύ πιο ποιοτικό σε όλα τα επίπεδα. Όταν τελείωσε η σεζόν, επειδή ήμουν μακριά από την οικογένειά μου, ήθελα να ξεκουραστώ πριν πάρω τις αποφάσεις μου. Η προσέγγιση του ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει στο ελληνικό, μπασκετικό περιβάλλον και μπορώ να πω ότι ήταν στόχος μου να εργαστώ εδώ. Η ζεστασιά που μου έδειξαν, ο τρόπος που μου μίλησαν και η φιλοδοξία του συλλόγου έπαιξαν τον πιο καθοριστικό ρόλο».
Για το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ως κόουτς της Κηφισιάς: «Αντιμετώπισα τον ΠΑΟΚ οκτώ φορές με διαφορετικές συνθέσεις και παίκτες. Υπήρχε ένας κορμός, αλλά ήταν διαφορετικές ομάδες. Στην πρώτη μου χρονιά με την Κηφισιάς, ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη χρονιά του στα μάτια τα δικά μου, όσον αφορά στο μπάσκετ που έπαιξε. Είχε παίκτες με ποιότητα, εμπειρία και ενθουσιασμό. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Διαφορετικός ήταν ο περσινός ΠΑΟΚ. Ο τρόπος λειτουργίας του όμως είναι κάτι που με ιντριγκάρει και θέλω να κρατήσω κάποια πράγματα».
Για τον κόσμο της ομάδας: «Όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική που έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Θέλουμε να μας βοηθήσει. Όλοι θέλουν να βλέπουν γεμάτο το γήπεδο και κυρίως οι παίκτες. Θέλουμε να το προκαλέσουμε. Δεν είναι εύκολο, οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον κόσμο ώστε να έρθει στο Παλατάκι. Θα είναι για όλους μας μία μεγάλη ικανοποίηση».

Για τις προτάσεις ανανέωσης που έχουν γίνει σε παίκτες της περσινής ομάδας: «Οι δύο παίκτες (Peiners-Clanton) είχαν σημαντικό ρόλο πέρσι στην ομάδα και έδωσαν πράγματα. Επειδή έχουν γίνει όλα σχετικά γρήγορα, η ομάδα έχει κάνει κάποιες προτάσεις κι από εκεί και πέρα θα συνοψίσουμε την κατάσταση, ώστε να δούμε πώς θα αναπτύξουμε την ομάδα. Ο Τσόχλας έχει προσφέρει πολλά, είχε ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, ειδικά από τον Αντώνη Κόνιαρη. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του από πέρσι με την Κηφισιά. Είχε καλές και κακές στιγμές, είχε και το στρατιωτικό του κάποια στιγμή. Πέρσι, η παρουσία του στον ΠΑΟΚ ήταν ένα βήμα μπροστά. Έχει σπάνια χαρακτηριστικά και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο Κόνιαρης είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα. Ήταν τυχερός... άτυχος. Άτυχος με τον τραυματισμό του, αλλά πέρσι είχε τη δυνατότητα να μπει σε ένα περιβάλλον που όλοι θέλουν και κατάφερε να κερδίσει, μήνα με το μήνα, το χρόνο του και να γίνει βασικός. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που θα συνεργαστώ ξανά μαζί του και είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ».
Για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Κόνιαρη: «Δεν θέλω να πω πολλά όσον αφορά το επίπεδο που βρίσκονται οι σχέσεις μου με τον Αντώνη. Ο Αντώνης πέρυσι είχε συμφωνήσει να έρθει μαζί μου στην Αστάνα. Να φύγει από την Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό. Ένα παιδί 19 ετών. Για λόγους που δεν αφορούν τη σχέση μας, αλλά την προηγούμενη ομάδα μας, δεν κατάφερε να έρθει. Μπορείτε να καταλάβετε το επίπεδο της επαφής και με τον Αντώνη και με τα παιδιά που έχω συνεργαστεί. Υπάρχει πάντα η φθορά σε μία συνεργασία, αλλά όταν υπάρχει ειλικρίνεια και αγάπη, όλα αυτά μένουν πίσω».
Για τη διαχείριση του άγχους: «Γενικά, η προπονητική είναι ένα κομμάτι που δημιουργεί απαιτήσεις. Υπάρχει άγχος για μένα κάθε μέρα, είτε στην Κηφισιά είτε λέγεται ΠΑΟΚ που είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα με παράδοση, ιστορία και βαριά φανέλα. Δεν το παίζω άνετος, έχω άγχος για επιτυχία. Άγχος υπάρχει κυρίως την ώρα του αγώνα, λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι. Τώρα είμαστε σε φάση να δημιουργήσουμε κάτι. Έκανα μια βόλτα πριν στους χώρους του γηπέδου. Είχα μία αίσθηση για την οργάνωση και μπορώ να πω ότι είναι ένας μικρός παράδεισος για κάθε αθλητή. Γύρισα αρκετά γήπεδα στη Ρωσία και δεν νομίζω πως συνάντησα κάτι τέτοιο».

Για τους παίκτες που θα κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ: «Δεν θα βάλω καλούπια στο αν θα πάρουμε παίκτες 19-20 ετών ή αν θα προσεγγίσουμε μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες. Έχουμε ήδη έναν από τους καλύτερους παίκτες όπως ο Κόνιαρης, έχουμε τον Λίνο Χρυσικόπουλο που είναι σε μία ενδιάμεση ηλικία, έχουμε και τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που είναι μπαρουτοκαπνισμένος. Αν βρούμε κάποιον παίκτη που μπορεί να μας βοηθήσει, δεν θα αρνηθούμε την περίπτωσή του. Θέλουμε να κάνουμε καλές επιλογές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώση του αντικειμένου. Αν κάποιο παιδί μπορεί να υποστηρίξει αυτά που θέλουμε κι έχει παίξει στην Ελλάδα ή έχει μόλις τελειώσει από το κολέγιο, θα τον προσεγγίσουμε. Δεν θέλω να βάλουμε καλούπια. Είμαστε ανοικτοί, θέλουμε ανθρώπους με φιλοδοξία και κίνητρο. Αυτό μας ενδιαφέρει και θα είναι το πρώτο συστατικό για να προχωρήσουμε».
Για το γεγονός πως θα έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων το καλοκαίρι: «Αυτό είναι ένα κομμάτι που υποστηρίζω εδώ και τέσσερα χρόνια στις ομάδες που δούλεψα. Με την Εθνική ομάδα θα είμαστε στην Αθήνα για την προετοιμασία και στην Κρήτη για το τουρνουά. Υπάρχει όμως τεχνογνωσία και πλάνο που θα μπορεί να υποστηρίξει ένας προπονητή στην Εθνική ομάδα».

Για τα πρότυπά του στην προπονητική: «Υπάρχουν πολλοί προπονητές που επηρέασαν την σκέψη μου, και Έλληνες και ξένοι. Έχω μεγάλο σεβασμό σε αρκετούς ανθρώπους. Από τον καθένα μπορείς να πάρεις διαφορετικά πράγματα. Σαν στοιχεία, θα αναφέρω ότι με επηρέασε -όχι μόνο εμένα- ο τρόπος που πορεύτηκε και πορεύεται ο Ομπράντοβιτς, είναι ο απόλυτα επιτυχημένος σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει τον Έλληνα προπονητή. Πέρσι και φέτος είχαμε δύο Έλληνες προπονητές στο Final Four. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό, σε πολύ μεγάλο βαθμό και μεγαλύτερο απ' ότι στην Ελλάδα. Πρέπει κι εδώ να το αντιμετωπίσουμε».

Πηγή: paokbc.gr

Keywords
ΠΑΟΚ, καε παοκ, final four, sports, καε, λύση, καλοκαιρι, νέα, ελλαδα, ειλικρίνεια, ρωσία, αθηνα, κρητη, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, νεος παπας, final four 2013, ξανα, ρωσία, βημα, γηπεδα, γνωση, δουλεια, εθνικη, καριερα, κηφισια, μπασκετ, τηλεφωνο, το βημα, τυχη, ωρα, αγαπη, αγχος, ατμοσφαιρα, αυτοπεποιθηση, βοηθεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γηπεδο, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δηλωσεις, διοικηση, δικη, εγινε, ευκολο, ευκολα, αιθουσα, ειλικρίνεια, υπαρχει, εποχες, επιτυχια, ερωτηματικο, ετων, ιδεες, ιδιο, ηλικια, καε παοκ, καε, καζακσταν, κεφαλαιο, κηφισιας, κυκλος, κυπελλο, κορμος, λινός, λύση, λογια, μακρια, ματια, μπορεις, μπορειτε, μυαλο, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, οκτω, ομπραντοβιτς, παιδι, παιδια, παθος, παμε, παρουσιαση, περιβαλλον, πιο πολυ, ποιοτητα, ρολο, σεζον, σιγουρα, σιγουρος, σιγουρο, συγκεκριμενα, στιγμα, τιμη, φυσικα, φθορα, φορα, χαρα, ομορφα, ωρες, ατυχος, βηματα, δημητρης, final four, κομματι, κωστας, μπροστα, sports, ομαδες, παιχνιδι, πληροφοριες, τυχερος, θελω να
Τυχαία Θέματα