Πάμε ταράτσα; Οι καλύτερες επιλογές στη Θεσσαλονίκη για καφέ και ποτό με θέα τον ουρανό!

Το θερμόμετρο, ολοένα και ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες και όσοι μένουν πίσω στην πόλη, αποζητούν μικρές οάσεις δροσιάς για να απολαύσουν άνετα τον καφέ ή το πότο τους.

Τη λύση έρχονται να δώσουν καταστήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στις ταράτσες πολυκατοικιών, τα οποία έχουν διαμορφώσει τους χώρους τους σαν όμορφες αυλές.

Στη Θεσσαλονίκη είναι πλέον μόδα και έχουν διαμορφωθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, πολλές

ταράτσες- bar, που έχουν κερδίσει τους Θεσσαλονικείς με τη θέα τους, αλλά και τα ξεχωριστά cocktails που σερβίρουν.

Το thestival.gr, επέλεξε μερικές από τις πιο όμορφες ταράτσες, που έχουν μετατραπεί σε καφέ ή μπαρ και σας τις παρουσιάζει:

Fragile στην Ταράτσα

Το 2011 η Μυρσίνη και η Βούλα αποφάσισαν να δώσουν μια καλοκαιρινή και δροσερή νότα στην πολύβουη ζωή της περιοχής της Βαλαωρίτου. Σε ένα διατηρητέο κτίριο με θέα μια αστική γειτονιά της πόλης, άνοιξε η πρώτη ταράτσα της Θεσσαλονίκης. Ένας ιδιαίτερος και εναλλακτικός χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο και τα «αναποδογυρισμένα» έπιπλα και μπορείς να απολαύσεις από τις 11 το πρωί τον καφέ σου μέχρι και ένα κοκτέιλ το βράδυ.

Πέρα όμως από το ποτό, στο Fragile κάθε βράδυ γίνονται προβολές ταινιών στον τοίχο.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2310547443

Οδός: Βαλαωρίτου 29

FB: Fragile στην Ταράτσα

WonderWall Roof’n’Roll Hall

Ένας χώρος μοντέρνος και χρωματιστός με ευφάνταστες ιδέες διακόσμησης για να φιλοξενήσουν τα πιο ιδιαίτερα event…

To WonderWall μπορείς να επισκεφτείς είτε το πρωί για καφέ, είτε το βράδυ για cocktail, μπύρα, κρασί ή ποτό στο Rooftop. Οι ρυθμοί της rock'n'roll, swing, funk, blues και soul θα αποτελούν το μουσικό background!

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2311242492

Οδός: Αιγύπτου 16Α

FB: WonderWall RoofTop & Bar

Matute Rooftop Bar

Ένα ιδιαίτερο rooftop bar με retro ύφος, στην ταράτσα ενός εκ των ομορφότερων διατηρητέων κτιρίων της Θεσσαλονίκης, μπροστά στην πλατεία εμπορίου.

Το Matute Rooftop Bar βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά και ήρθε για να μείνει και να σας προσφέρει ξεχωριστά κοκτέιλ αλλά και ένα όμορφο περιβάλλον για να πιείτε ποτό με την παρέα σας.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 699 933 8282

Οδός: Αγίου Μηνά 1

FB: Matute Rooftop Bar

Urania Bar

Πριν δύο χρόνια η περιοχή της Βαλαωρίτου απέκτησε άλλη μία ταράτσα, μακριά από τη βουή του δρόμου. Το κτίριο, χτισμένο το 1917, παρέμεινε την τελευταία δεκαετία άδειο, ενώ παλαιότερα στέγαζε βιοτεχνία, όπως και τα περισσότερα στην περιοχή της Βαλαωρίτου.

Το 2015 δημιουργήθηκε το Urania Bar, το οποίο έχει αποκτήσει πλέον το δικό του φανατικό κοινό, για τη θέα, τα κοκτέιλ του και τη μουσική του. Αξίζει να ανεβείτε τα... αρκετά σκαλιά μέχρι την κορυφή!

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2315527999

Οδός: Πάικου 4 & Καποδιστρίου 7 (είσοδος από Πάικου)

FB: Urania Bar

Vanilla Sky Rooftop Cocktail Bar

Θυμίζοντας κάτι από Κυκλαδίτικο νησί, το Vanilla Sky συνδυάζει την όμορφη θέα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και τη σύγχρονη αστική αισθητική, με προσεγμένες ακουστικές επιλογές και signature cocktail.

Απολαύστε το βράδυ σας, πίνοντας ένα δροσερό cocktail και χαζεύοντας την παλιά παραλία της πόλης, η οποία "κινείται" ακόμη και τα βράδια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 6955267604

Οδός: Χάψα 2 και Καρατάσου

FB: Vanilla Sky Rooftop Cocktail Bar

Manhattan cocktails & sushi

To Manhattan στη Θεσσαλονίκη φέρνει η ταράτσα bar στην Ναυμαχίας Λήμνου 6.

Το «πάντρεμα» των cocktails με τα sushi, σε συνδυασμό με τη θέα στη θάλασσα είναι καλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς το Manhattan.

Η επιβλητική επιγραφή στην κορυφή του κτιρίου σας βάζει μέσα στο αμερικανικό όνειρο.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 697 807 4044

Οδός: Ν. Λήμνου 6 (Περιοχή Πολυτεχνείου)

FB: Manhattan cocktails & sushi

Το Παλιό Χαμάμ Cafe Bar

Αέρα μιας άλλης εποχής διατηρεί Το Παλιό Χαμάμ, αφού μπορείς κανείς να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του δίπλα στους τρούλους του παλαιότερου χαμάμ της Θεσσαλονίκης, που δεσπόζει ανάμεσα στα πυκνοκατοικημένα κτίρια του κέντρου.

Συνδυάζει την ιστορικότητα του μνημείου με πινελιές της σημερινής εποχής. Στο χώρο της ταράτσας, που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2013, φιλοξενούνται συχνά εκθέσεις καλλιτεχνών.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231022246

Οδός: Μητροπολίτου Γενναδίου 11 & Εγνατία

Maroco Coffee Cocktails & More

Το θρυλικό Maroco που κυριάρχησε στη νυχτερινή διασκέδαση της δυτικής Θεσσαλονίκης, άνοιξε ξανά πέρσι μετά από περίπου 20 χρόνια.

Μετά την περσινή του επιτυχημένη πορεία, φέτος φιλοδοξεί να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, σε έναν όμορφο χώρο που θυμίζει νησί. Ιδανικό για καφέ το πρωί και δροσερά κοκτέιλ σε ένα νησιώτικο τοπίο, με κυρίαρχα χρώματα το μπλε και το άσπρο.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2310- 774366

Οδός: Αριστοτέλους 1, Εύοσμος

FB: Maroco Coffee Cocktails & More

Keywords
Τυχαία Θέματα