Π. Ρήγας: Δεν θα πανηγυρίσουμε ποτέ για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης αξιολόγησης

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "Δεν πανηγυρίσαμε και δεν θα πανηγυρίσουμε ποτέ για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης αξιολόγησης". Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FreeSunday, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: "Έχουμε

επιλέξει να μείνουμε προσηλωμένοι στο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, να αντιμετωπίσουμε με θεσμικά μέσα τις αιτίες της διαφθοράς και της διαπλοκής και να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και τη λειτουργία του κράτους".

Ο κ. Ρήγας, παράλληλα, χαρακτήρισε τη συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση ως "ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο", ενώ κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι η ρύθμισή του θα επιτρέψει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και θα ανοίξει την πόρτα για την έξοδο στις αγορές.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ., τέλος, τόνισε ότι "αδυνατεί να εκφέρει οποιοδήποτε πειστικό αφήγημα" και την κατηγόρησε "για περίεργη αφωνία στο κρίσιμο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους".

Keywords
Τυχαία Θέματα