Π. Παυλόπουλος: Εμβληματικός μάρτυρας της χριστιανοσύνης ο Άγιος Δημήτριος (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις δηλώσεις του εξερχόμενος του Ναού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε:

"Ο Άγιος Δημήτριος, με τη θυσία του στο βωμό της χριστιανικής πίστης, κατέστη εμβληματικός μάρτυρας της χριστιανοσύνης. Αναδείχτηκε όμως επιπλέον, σε πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της χριστιανικής διδασκαλίας ως τρίτου θεμελιώδους πυλώνα του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού. Του πυλώνα ο οποίος προσέδωσε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό τα ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά".

"Η Περιφέρεια όχι μόνο τιμά τους προγόνους μας που φρόντισαν με το αίμα τους να είμαστε όλοι εμείς ελεύθεροι αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να διασφαλίσουμε ένα σταθερό και ασφαλές μέρος για την περιοχή μας" τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: "Η Ιστορία μας δείχνει άλλωστε το δρόμο. Με συνεννόηση, συνεργασία όλων των δυνάμεων προσπαθούμε όχι μόνο να κάνουμε την περιφέρεια μας μια πιο ανθρώπινη περιφέρεια αλλά και με το σημαντικό έργο μας να αναβαθμισουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και θα το πετύχουμε".

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντικήμέρα για τη Θεσσαλονίκη. "Ευχόμαστε να προχωράμε ελεύθεροι δημιουργώντας, γι' αυτή την υπέροχη πόλη που ακούγεται όλο και περισσότερο στο εξωτερικό και τη χαιρόμαστε και τη χαίρονται και οι άλλοι" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα