Όλα όσα μπορείτε να κάνετε το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Τί κι αν διανύουμε τον Ιούλιο και πολλοί Θεσσαλονικείς εγκαταλείπουν τα Σαββατοκύριακα την πόλη για χάρη των κοντινών παραλιών; Υπάρχουν κι άλλοι που απολαμβάνουν την άδεια πόλη και βρίσκουν την ευκαιρία είτε να κάνουν απλώς μια βόλτα, είτε να συμμετέχουν σε δράεις που έχουν προγραμματιστεί.

Το καλεντάρι αυτού του διημέρου περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες, συναυλίες, Φεστιβάλ μπύρας και πολύ πολύ φαγητό.

Δείτε τις προτάσεις του Thestival και επιλέξτε:

Οι κορυφαίοι του κόσμου στα «470» ανοίγουν πανιά στη Θεσσαλονίκη

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας "470" θα

διεξαχθεί από τις 7 ως τις 15 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό θα δώσουν το "παρών" οι κορυφαίοι ιστιοπλόοι της κλάσης "470" απ όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους και το Ελληνικό δίδυμο των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν συνολικά 220 αθλητές με 50 προπονητές από 28 χώρες. Νέοι και νέες ηλικίας 16-23 ετών από όλα τα πλάτη της γης, από την Ιαπωνία έως τον Καναδά, από την Χιλή έως την Αυστραλία, θα αναμετρηθούν στα νερά του Θερμαϊκού διεκδικώντας μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ανάμεσα τους και πληρώματα του ΝΟΘ που θα αγωνιστούν ισάξια για το πρώτο σκαλί του βάθρου καθώς στην συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών υπάρχει στον όμιλο παράδοση μεγάλων διακρίσεων.

Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας

Το biscotto thessaloniki παρουσιάζει το 1o Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 07 & Σάββατο 08 Ιουλίου, από τις 20:30 μ.μ μέχρι και τις 24:00 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του πολυχώρου biscotto coffee+ στην πλατεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos.

Η πλατεία του εμπορικού κέντρου, μπροστά από τον πολυχώρο μας biscotto coffee+, μετα τρέπεται σε έναν προορισμό απόλαυσης για τους λάτρεις της μπύρας με περιεχόμενο όμως αποκλειστικά ελληνικές μικροζυθοποιίες. 2 ημέρες, ελληνικές μπύρες, μουσική.

To 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Μικροζυθοποιίας περιλαμβάνει:

Την Beer Area, στην οποία και θα μπορούν οι επισκέπτες να δοκιμάζουν ελληνικές μπύρες γεμάτες γεύση και άρωμα Ελλάδας και να ενημερώνονται σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής τους.
την biscotto Area (πολυχώρος biscotto coffee+) όπου και θα βρίσκονται τοποθετημένες οι ετικέτες των ελληνικών μικροζυθοποιιών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και θα μπορούν να τις απολαμβάνουν τόσο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όσο και ολόκληρο το καλοκαίρι συνοδεία πιάτων βασισμένων σε ελληνικά προϊόντα.
την Music Area με special guest dj τον Στέφανο Τσιτσόπουλο του Fly 104 και της Athens Voice, που θα πλαισιώνει μουσικά και τις 2 βραδιές του Φεστιβάλ.

Το Makedonia Palace σας καλεί να δοκιμάσετε 6 νέα ξεχωριστά burgers

Στο Makedonia Palace τα burgers παίρνουν άλλη διάσταση και αυτό το μήνα έχουν τη τιμητική τους!

Είναι φρέσκα, λαχταριστά, ακαταμάχητα και δεν αποτελούν απλά παράδοση αλλά πηγή έμπνευσης!

Πέντε αλμυρά και ένα γλυκό burger έρχονται να σας καταπλήξουν με φρέσκα υλικά, τυριά που λιώνουν, καραμελωμένα κρεμμύδια που συνδυάζονται άψογα με τα υπόλοιπα υλικά και ξεχειλίζουν από εκπληκτική γεύση.

Αμερικάνικο, ελληνικό, γαλλικό, κοτόπουλο, ψάρι και… σοκολάτα!! Έξι κύριες γεύσεις που ικανοποιούν το γούστο του κάθε burger lover.

Γευστική απόλαυση που δύσκολα κάποιος μπορεί να αντισταθεί, ποικιλία γεύσεων σε τολμηρούς συνδυασμούς υλικών.

Info:

Makedonia Palace | Salonica Bar – Restaurant
Από 16 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου
Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τκ. 54640, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310897197

Ravioli Nights FestivalLive Cooking Show @ Navona

O πολυβραβευμένος Executive Chef του Makedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου μας ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Λιγουρία της Ιταλίας, εκεί που γεννήθηκε το Ραβιόλι, το πρώτο γεμιστό φρέσκο ζυμαρικό που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο.

Κάθε νύχτα στο Navona είναι ξεχωριστή, κλέβει τον μαγικό αέρα της Λιγουρίας και μεταμορφώνει την piazza του σε μια open kitchen όπου τα αρώματα δένουν αποπλανητικά με το καλοκαιρινό αεράκι της παραλίας.

Ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου, από τις 20:00, ζωντανά μπροστά μας, 3 διαφορετικές συνταγές του διάσημου Ιταλικού Ραβιόλι!

Τα υλικά παντρεύουν τις χώρες της Μεσογείου και μας μεταφέρουν στον ανέμελο καλοκαιρινό κόσμο της. Πλούσιο κατσικίσιο τυρί και αρωματικός βασιλικός, χρυσή φάβα, καππαρόμηλα και άνθη καλαμποκιού μας υπόσχονται τις πιο γευστικές νύχτες της Μεσογείου!

Απολαύστε το δικό σας πιάτο Ραβιόλι take away στη βόλτα σας στη νέα παραλία ή στην piazza του Νavona παρέα με κάποια από τις δροσερές σαλάτες του menu μας, ένα παγωμένο ποτήρι Aperol Spritz και τους αγαπημένους σας!

Δοκιμάστε:

– Ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα καπνιστής πιπεριάς με ντομάτα και βασιλικό
– Ραβιόλι με ανθό καλαμποκιού και λουκάνικα Chorizo
– Ραβιόλι με Σαντορινιά φάβα, άνυδρα ψητά ντοματίνια και καππαρόμηλα

*Τιμή Ριγκατόνι στο εστιατόριο 7€ / Take Away 5

Info:

Navona Days & Nights.
Μεγ. Αλεξάνδρου 2, τκ. 54640, Θεσσαλονίκη
Κρατήσεις : 2310 897 444

Thessbrunch στη βεράντα

Θες μπράντς στην ομορφότερη βεράντα της πόλης;

Το 1ο thessbrunch με live μουσική έρχεται στο Electra Palace Thessaloniki! Μια μοναδική γευστική εμπειρία σε περιμένει την Κυριακή 9 Ιουλίου υπό τους ήχους jazz & swing μουσικής.

Γλυκές, αλμυρές, πικάντικες γεύσεις, μαγειρεμένες ή ωμές, ψητές, βραστές ή τηγανητές, συνοδεύονται από χυμούς, καφέδες, τσάι, αναψυκτικά, αφρώδη κρασιά ή κοκτέιλ και σας περιμένουν για ένα #thessbrunch.

H επιλογή από τον μπουφέ κοστίζει 27 ευρώ, ενώ η χρέωση για τα παιδιά 5-12 ετών είναι 12 ευρώ.

Περισσότερα για το μενού ΕΔΩ.

Info:

Electra Palace Thessaloniki, 12.00- 16.00

Αριστοτέλους 9

RSV: 2310294036

Νύχτα ραδιοφώνου με πανσέληνο στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής

Λουσμένη στο φως του φεγγαριού και παραδομένη στην αύρα της Θερμαϊκού θα είναι η υπαίθρια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής, την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Στην πλατεία που ενώνει τα δύο κτήρια του ΟΜΜΘ και με θέα προς τη θάλασσα, εκατοντάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αίγλη της δεύτερης πανσελήνου του καλοκαιριού και να γίνουν κοινωνοί αγαπημένων τραγουδιών σχετικών με το φεγγάρι. Η ατμοσφαιρική βραδιά θα αρχίσει στις 22.00 και θα διαρκέσει τρεις ώρες, έως τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ξεναγός της νοσταλγικής αναπόλησης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Λευτέρης Κογκαλίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει 50 δημοφιλείς μουσικές συνθέσεις, ελληνικές και ξένες, που προέρχονται από την προσωπική δισκοθήκη του. Η αναπαραγωγή του προγράμματος θα έχει τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοικτής στο κοινό, με τον έμπειρο παραγωγό και παρουσιαστή να προαναγγέλλει από μικροφώνου στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα γνωστών δημιουργιών, όπως «Χάρτινο το φεγγαράκι» με τη Νανά Μούσχουρη να τραγουδά τους στίχους του Νίκου Γκάτσου που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις και «Fly Μe Τo Τhe Μoon» του Μπαρτ Χάουαρντ με τον Φρανκ Σινάτρα να ερμηνεύει την πρώτη σύνθεση που ακούστηκε στη Σελήνη κατά την αποστολή του Apollo 11.

Η μουσική βραδιά εντάσσεται στο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη στο Θέατρο Γης

Για πρώτη φορά χορωδοί απ' όλη την Ελλάδα σχηματίζουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.

Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, αφού ενθουσίασε και συγκίνησε το κατάμεστο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 19 Ιουνίου σε μια ιστορική συναυλία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιοδεύει σε επιλεγμένα θέατρα στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, στο Θέατρο Γης.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση του Παναγή Μπαρμπάτη.

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ- Κυριακή 9 Ιουλίου

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 € ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ: 10 €

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, mediterranean cosmos, athens voice, μικης θεοδωρακης, ιαπωνια, biscotto, cosmos, ελλαδα, καλοκαιρι, music, fly, athens, voice, makedonia, νέα, burger, κοτοπουλο, σοκολατα, info, ιουνίου, festival, live, cooking, chef, piazza, σαλατα, jazz, φως, apollo, θεατρο, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξιον εστι, νανα μουσχουρη, χωρες, αδεια, αυστραλια, θαλασσα, μουσικη, ντοματα, προγραμμα, σαλατες, σεληνη, φαβα, φως, χιλη, athens voice, music, αγωνες, αιγλη, αλμυρα, ανθη, απλα, αρωματα, αρωμα, αυρα, βραδια, φαγητο, γευση, γησ, δευτερα, διευθυνση, διδυμο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εξι, ερχεται, ερχονται, ετικετες, ετων, θεα, θεατρα, θεοδωρακης, κοκτειλ, κρασια, μαεστρος, μορφη, μπυρες, νυχτα, παιδια, πηγη, ριο, σαββατο, ταυτοτητα, τσαι, τυρι, φεγγαρι, φεστιβαλ, φορα, χατζιδακις, χρυση, ωρες, athens, apollo, biscotto, burger, chef, cooking, cosmos, ελληνικα, festival, fly, γευσεις, γλυκο, piazza, ιουνίου, jazz, κυριακη, makedonia, mediterranean cosmos, μπροστα, παυλος, ψαρι, σωτηρης, τυρια, θεατρο γης, υλικα, voice
Τυχαία Θέματα