Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο

Τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου αυτο που διανύουμε και το καλεντάρι του διημέρου περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, κυρίως για τους θεατρόφιλους.

Εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και live εμφανίσεις καλλιτεχνών του έντεχνου αλλά και του λαϊκού τραγουδιού, ξεναγήσεις στην πόλη και εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Διαβάστε όσα ξεχώρισε το Thestival για εσας και κάνετε την επιλογή σας!

Καλό σαββατοκύριακο!

Γαστρονομικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη

Πώς διαμορφώθηκε η κουζίνα της Θεσσαλονίκης;

Ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις γεύσεις που αγαπάμε και πώς συνδέονται γαστρονομικά το χθες με το σήμερα;

Περπατάμε στο κέντρο της πόλης, στις αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος και ανιχνεύουμε τη σύνθετη γαστρονομική ταυτότητα της πόλης. Συναντάμε τους ανθρώπους των αγορών, ακούμε τις ιστορίες τους, επισκεπτόμαστε προσεκτικά επιλεγμένους χώρους και καταστήματα και δοκιμάζουμε τα εξαιρετικά προϊόντα τους. Περπατάμε, γελάμε, πίνουμε, τρώμε και απολαμβάνουμε όσα συνδέονται με την ευχαρίστηση που προσφέρει το καλό φαγητό.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου μοιραζόμαστε μια πλούσια γευστική εμπειρία δοκιμάζοντας προϊόντα, ψάχνουμε τα σημεία όπου το παρελθόν συνδέεται γευστικά με το παρόν, το σπιτικό με το φαγητό του δρόμου χωρίς ποτέ να σταματάμε να ανιχνεύουμε τις νέες γαστρονομικές τάσεις.

Info:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σημείο συνάντησης: Λουλουδάδικα (Βασ. Ηρακλείου με Κομνηνών), Ώρα: 11.00

Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: [email protected] & 6978186900 - 1

Ο καπετάνιος της μπουγάδας

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes” (www.thelittlefoxes.gr) επιστρέφει με την νέα βρεφική θεατρική παράσταση ‘Ο Καπετάνιος της Μπουγάδας’ για το λιλιπούτειο κοινό (9 μηνών-2,5 ετών) που είναι προσβάσιμη και για θεατές με μερική ή ολική απώλεια ακοής!

Η υπόθεση της μουσικής βρεφικής παράστασης
Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!

Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;

Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

info:

Θέατρο Αθήναιον
Σάββατο 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Έκθεση «Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Από την προϊστορία έως και σήμερα, ίσως το πιο προσιτό, απλό, αλλά συνάμα και περίπλοκο στοιχείο της φύσης, το ανθρώπινο σώμα, αποτελεί την απόλυτη «έδρα» για την ταυτότητα και τη δομή κάθε πολιτισμού. Το σώμα, στην σύγχρονη εκδοχή του, ιδωμένο από εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, αποτυπώνεται στην έκθεση «Αμφίσημα σώματα – διαχρονικές ερμηνείες» που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι) του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 24 Μαρτίου 2018 (εγκαίνια: Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, 13:00.

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-22:00).
Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη άνοιξη στο NeMe Κέντρο Τεχνών στη Λεμεσό, εμπλουτίζεται τώρα με έργα της συλλογής του ΚΜΣΤ και θα πλαισιωθεί από πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και ξεναγήσεων.

Η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης Αρετή Λεοπούλου αναφέρει στο κείμενό της: «Με αφορμή τα προϊστορικά κυπριακά ειδώλια και, ειδικότερα, την αξιοσημείωτη ασάφεια ως προς την ένδειξη φύλου σε αυτά, καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα, ως «άλλοι» αρχαιολόγοι, καλούνται να προσεγγίσουν ερμηνευτικά ένα μείζον θέμα που σήμερα απασχολεί και τη σύγχρονη μετα-πολιτισμική θεωρία: το φύλο, το σώμα ως φορέα του, την αοριστία (ή και την άρνηση) ένδειξης ή αφομοίωσης φύλου, όπως αυτό φαίνεται να διαμορφώνεται εδώ και αιώνες. Οι καλλιτέχνες καλούνται να δομήσουν ή να αποδομήσουν στερεότυπα, να προτάξουν τη δική τους γόνιμη διαχείριση κάθε αμφιλεγόμενης και ανένταχτης ταυτότητας».

Info:

Έκθεση «Αμφίσημα σώματα - διαχρονικές ερμηνείες»
27 Ιανουαρίου – 24 Μαρτίου 2018
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Εγκαίνια: Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, 13:00

Τα Κόκκινα Χριστούγεννα Της Κάρλα Δεμβριέντες

Ένας απομονωμένος πύργος.
Η Κάρλα με τον σύζυγό της και την υπηρέτρια περιμένουν τη δεσποινίδα του πύργου. Όταν ξαφνικά, έρχεται ένας άγνωστος. Και η κουνιάδα της Κάρλα.
Το χιόνι δυναμώνει…
Ένας φόνος!
Κι όλοι αποκλεισμένοι….στον πύργο της Κάρλα Δεμβριέντες!

Info:

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου, Στεφάνου Τάττη 3, περιοχή Αγίας Σοφίας

Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Ιανουαρίου 2018, στις 21.15.

Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά

Εισιτήρια: Κανονικό 9€, μειωμένο 7€

Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας ο αριθμός των θεατών δεν ξεπερνά τα 30 άτομα

«Οδυσσέας» από το Σχήμα εκτός Άξονα στο Bensousan Han

16η Ιουνίου 1904

Ο Μπλουμ ξεκινά τον πρωινό του περίπατο στο Δουβλίνο θα περάσει από όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία της πόλης, θα αναλύσει τα πάντα στο μυαλό του δίχως ποτέ οι αναλύσεις αυτές να γίνουν πράξη

16η Ιουνίου 1904

ο σύγχρονος Οδυσσέας θα συναντηθεί με τον Μακόυ, θα βρεθεί στο μπαρ του Πατ, θα πάει στην κηδεία του φίλου του, του Ντίγκναμ, θα περάσει για λίγο όπως πάντα, από την εργασία του, θα συναντηθεί με τον δάσκαλο Στήβεν Δαίδαλους. ενώ κάπου, σε μια γωνιά, σε ένα μπαρ, ένας εθνικιστής καραδοκεί αργότερα, θα συνατηθεί με τον Στήβεν που μάταια προσπαθεί να μορφώσει τους μαθητές του προβάλλοντας αντίσταση για ένα καλύτερο αύριο

16η Ιουνίου 1904

Ο Λεοπόλδος Μπλουμ θα ολοκληρώσει την Οδύσσεια της μέρας του αργά το βράδυ με την επιστροφή στο σπίτι όπου η άπιστη πιστή του Πηνελόπη τον περιμένει...

Info:

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 27 και 28 Ιανουαρίου, στις 9μμ
Bensousan Han Εδέσσης 6 , Θεσσαλονίκη

Τιμές εισιτηρίων : 10 ευρώ κανονικό 5 ευρώ (φοιτητικό, ατέλειες και ανέργων)
Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: 2310 823444
Διάρκεια : 90 λεπτά

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου
Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 19.00
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 21.00

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 21.00

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

Καύσωνας

Ένα καφέ σε σταθμό μιας εθνικής οδού (rest area), σε έναν τόπο που δεν προσδιορίζεται, γίνεται καθημερινά κέντρο διερχομένων. Μοναδικοί σταθεροί χαρακτήρες δύο κορίτσια, που εργάζονται στον χώρο και έρχονται αντιμέτωπα με διάφορα πρακτικά ζητήματα, ενώ παράλληλα ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον την ώρα που η θερμοκρασία έξω και μέσα είναι τόσο υψηλή που προκαλεί έντονη δυσφορία. Οι περαστικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά εκείνες παραμένουν σχεδιάζοντας παράλληλα τη «θριαμβευτική» έξοδό τους από όλα όσα τους καταπιέζουν.

Τι θα γίνει όταν οι ζωές τους συναντηθούν με τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τις αποφάσεις τριών άλλων ανθρώπων που καταφτάνουν αρχικά στο καφέ ως απλοί πελάτες αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μπορούν να λειτουργήσουν άθελά τους ως καταλύτες στις πορείες των δυο κοριτσιών; Πώς μπορεί να έρθει η ευεργετική δροσιά που όλοι περιμένουν με λαχτάρα; Και, τελικά, ο προορισμός είναι αυτός που αξίζει ή απλά το ταξίδι; Ο «Καύσωνας» είναι ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο που αποτελεί ένα γλυκόπικρο σχόλιο σε όλα όσα προβληματίζουν τη σύγχρονη κοινωνία, μια αλληγορία για τα αδιέξοδα του σημερινού ανθρώπου και τις συνθήκες πίεσης στις οποίες αυτός υπόκειται, η οποία αποδίδεται μέσα από έναν συνδυασμό δραματικών αλλά και χιουμοριστικών στοιχείων, ρεαλιστικών αλλά και σουρεαλιστικών καταστάσεων.

Ιnfo:

Πολυχώρος ΕΝΩ (Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη)
Παραστάσεις: 21 Ιανουαρίου στις 9μμ (πρεμιέρα) έως 25 Φεβρουαρίου
Ημέρες και ώρες: Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 8μμ
Τιμές εισιτηρίων: 8ευρώ (κανονικό), 6ευρώ (μειωμένο), 4ευρώ (ατέλεια – ανέργων)

Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, έργο γραμμένο από τον Ίψεν το 1896, είναι ένα σπαρακτικό εξομολογητικό χειμωνιάτικο παραμύθι. Ο ήρωάς του, ένας τύπος υπεράνθρωπου, συνέλαβε στα νιάτα του μια μεγαλόπνοη ιδέα: να υποτάξει στην εξουσία του τις κρυμμένες δυνάμεις της γης, μεταλλεία, νερά, θάλασσες, για να εξασφαλίσει την ευημερία στους συνανθρώπους του.

Ένα έργο συμβολικό αλλά ταυτόχρονα τόσο πραγματικό και σημερινό, που υψώνει έναν καθρέφτη στη σύγχρονη κοινωνία μας. Συμβολίζει τα δεινά που προέρχονται από την τρέλα της εξουσίας, το πάθος του κέρδους, την απαξίωση των νόμων, την προδοσία των αισθημάτων, την αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Ο Μπόρκμαν είναι ένας τραγικός ήρωας, γιατί μάχεται με δυνάμεις ανώτερές του. Γνωρίζει ότι θα ηττηθεί, αλλά δεν παραδίδεται. Τραβώντας τον μοναχικό του δρόμο και προσπαθώντας να πραγματώσει το όραμά του, ξεπερνάει το μέτρο, φθάνει στην Ύβρη, προκαλεί τη Νέμεση καταλήγει στη Δίκη και τελικά συντρίβεται.

Info:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά
Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 14€ (Κανονικό), 9€ (Φοιτητικό, ανέργων, κάτω των 25, άνω των 65)

Η Κατσαρίδα

Το έργο είναι ένα αντι-ηρωικό ντανταϊστικό μιούζικαλ και μιλάει για τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας και τον διακαή πόθο της να πραγματοποιήσει το όνειρό της που δεν είναι άλλο απ’ το ν’ ανέβει στο φεγγάρι.

Ένας ντεντέκτβ, μία φάλαινα, τεράστια παγόβουνα, ένας ποντικός, η μικρή Θεανώ, ένας εσκιμώος ακόμα και δραματοποιημένα έντομα θα την συντροφεύσουν σ’ αυτό το δύσκολο και περιπετειώδες ταξίδι. Θα γευτεί την προδοσία, θα τρέξει σε υγρούς υπονόμους θα χορέψει σε ξέφρενους ρυθμούς θα διασχίσει ωκεανούς θα γευτεί την απόριψη αλλά τίποτα δεν θα κλονίσει την πίστη της, γιατί το μοναδικό πράγμα που αξίζει στον κόσμο δεν είναι παρά να πραγματοποιήσει το όνειρό της.
Τρεις μουσικοί, με ένα δαιμονισμένο βιολί, μία ηλεκτρική πεταλιέρα, και μία απόκοσμη αλλά και ευαίσθητη φωνή θα συντροφεύσουν, ζωντανά, τη μικρή κατσαρίδα μας στην αναζήτηση του «άπιαστου».

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά
Παραστάσεις: Σάββατο 27 Ιανουαρίου
Έναρξη: 21:00
Είσοδος: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

Γυάλινος κόσμος

Έργο σπάνιας ευαισθησίας και ποιητικής ορμής, ο «Γυάλινος Κόσμος», το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα.

Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930), τότε που η μεσαία τάξη της Αμερικής χτυπούσε με μανία τα δάχτυλά της στο πληκτρολόγιο μιας οικονομίας που κατέρρεε, σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία.

«Λώρα, Λώρα, προσπάθησα να σε ξεχάσω, αλλά σου είμαι πολύ περισσότερο πιστός απ’ όσο νόμιζα!»

Ένα σπαραχτικό και ταυτόχρονα ανελέητα σαρκαστικό έργο που μιλά για τον δύσκολο αποχωρισμό από την οικογενειακή φωλιά, για την ενοχή, για την ανέφικτη φυγή, για τη μνήμη που μπορεί να γίνει…φυλακή.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γιώτα Φέστα: Αμάντα

Χρήστος Παπαδόπουλος: Τομ

Κατερίνα Συναπίδου: Λώρα

Δημήτρης Κρίκος: Τζιμ

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Κάθε Παρασκευή - Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» στο Θέατρο Αυλαία

Η πολυβραβευμένη ταινία ορόσημο «Μία Ξεχωριστή Μέρα» (Una Giornata Particolare) του Έττορε Σκόλα, ανεβαίνει σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία της Άσπας Καλλιάνη και παρουσιάζεται από μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γκαμπριέλε (Σταύρος Ζαλμάς) διώκεται από το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας του 1938. Έχει μέχρι την δύση του ηλίου για να τον μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η Αντονιέτα (Δήμητρα Ματσούκα) πιστή μέχρι σήμερα στο καθεστώς, παντρεμένη με έξι παιδιά, τον συναντάει χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τις «ανατρεπτικές» του αντιλήψεις. Οι ώρες που θα περάσουνε μαζί θα συνταράξουν τα πιστεύω της σε σχέση με το καθεστώς αλλά και με την μέχρι τώρα ζωή της. Την σχέση της με τον άντρα της, τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία, τον κόσμο, και κυρίως την σχέση με τον ίδιο της τον εαυτό. Δύο πλάσματα μεγαλωμένα τελείως διαφορετικά, που όμως θα ανακαλύψουν μέσα από δυνατές συγκρούσεις ότι τους ενώνει το σημαντικότερο πράγμα απ? όλα. Και ίσως, μέχρι την δύση του ήλιου οι ζωές τους να αλλάξουν για πάντα.

Παίζουν: Σταύρος Ζαλμάς & Δήμητρα Ματσούκα, Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης

Info:

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (Πλ. ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 237 700)

Έως 31 Ιανουαρίου.

Παραστάσεις :

ΣΑΒΒΑΤΟ: ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ: ΔΙΠΛΗ 19.00 & 21.30

Μάμμα Μια

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σαβ, 27/1, 17:45 και 21:15

Κυρ, 28/1, 17:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ & 15 ευρώ

Οπερα "Οι γάμοι του Φίγκαρο" στο Μέγαρο Μουσικής

Η Εταιρεία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Opera da Camera Oscura και το Opera Studio Skull of Yorick Productions στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 παρουσιάζει την Όπερα “ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ” (“Le nozze di Figaro”) Μουσική: W. A. Mozart

Λιμπρέτο: Lorenzo Da Ponte

Η παράσταση ανεβαίνει στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Η δημοφιλής και αγαπημένη στο κοινό κωμική όπερα του Μότσαρτ “Οι γάμοι του Φίγκαρο” ανεβαίνει για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος και την Opera da Camera Oscura σε συνεργασία με το Opera Studio της Skull of Yorick Productions και την υποστήριξη της Opera Classica Europa, με ένα διεθνές καστ δύο διανομών από νέους αλλά και καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές.

Την Συμφωνική Ορχήστρα της Λάρισας διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει η Κασσάνδρα Δημοπούλου, με ένα κλασικό ανέβασμα που κινείται οπτικά όσο πιο κοντά γίνεται στην αισθητική της εποχής, κρατώντας όμως ζωντανούς και όσο το δυνατόν γίνεται πιο σύγχρονους τους κύριους χαρακτήρες. Η όπερα, που κατατάσσεται ανάμεσα στις δέκα πιο δημοφιλείς όπερες στο διεθνές λυρικό ρεπερτόριο, βασίζεται στο θεατρικό “Η τρελή μέρα ή Οι γάμοι του Φίγκαρο” και αποτελεί μέρος της τριλογίας του Γάλλου συγγραφέα Μπομαρσέ (στην οποία βασίστηκε και ο “Ο κουρέας της Σεβίλλης” του Giacomo Rossini).

Το έργο που έχει έντονη πολιτική διάσταση και συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού γράφτηκε τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος και γι?αυτό θεωρήθηκε ακατάλληλο από τον Αυτοκράτορα Ιωσήφ ΙΙ της Αυστρίας, ο οποίος αρχικά απαγόρεψε στον Μότσαρτ να συνθέσει όπερα με λιμπρέτο βασισμένο στο έργο αυτό. Τελικά όμως με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο λιμπρέτο, δόθηκε η άδεια και το έργο ανέβηκε με τεράστια επιτυχία το 1786 στη Βιέννη.

Info:

“ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ” (“Le nozze di Figaro”)
Μουσική: W. A. Mozart Λιμπρέτο: Lorenzo Da Ponte
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης” (Μ2)
Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 25€, 20€, 15€

Διογένης Δασκάλου – Monie & Monie Conniente στο MYLOS CLUB

Ο Διογένης Δασκάλου και οι Monie & Monie Conniente κατεβαίνουν στο CLUB του ΜΥΛΟΥ στην πρώτη τους παράσταση για το 2018! Μία και καμμία στις 27 Ιανουαρίου Σάββατο στο CLUB του ΜΥΛΟΥ. Μας περιμένουν για μία σύνοδο κορυφής.

Ανοίξαμε και το «ξύνουμε», λοιπόν, με τη νέα μας παράσταση «ΖΩΗ ΞΥΣΤΟ». Η πρώτη και μοναδική στο είδος της janabet brass band «χορεύει» στα χείλη και στα δάχτυλα όλα τα μουσικά είδη παιγμένα από πνευστά. Από τα Βαλκάνια μέχρι και το Παρίσι μ’ έναν δικό της υπερσουρεαλιστικό τρόπο που την καθιέρωσε από το 1994 μέχρι και σήμερα. Γιατί η ζωή είναι ωραία όταν το «ξύνουμε» παρέα.

24ος χρόνος παραστάσεων off Broadway που πάντα μαγεύουν κοινό και κριτικούς…και πόντιους.

«ΖΩΗ ΞΥΣΤΟ» και απολαύστε ανεύθυνα!

Αν θέλετε να το «ξύσουμε» μαζί στην αχανή νύχτα αγγίζοντας τα άκρα του σύμπαντος οι «τελειοθήρες» του Διογένη Δασκάλου Monie & Monie Conniente είναι εδώ κρατώντας το κλειδί της ζωής και της ανθρώπινης δημιουργίας.

24 χρόνια εγγύηση για τα ταξίδια σας στη χώρα του αδύνατου που είναι εφικτό!

Info:

Μύλος Club, Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Ώρα προσέλευσης: 21:30

Ταμείο: 10€

Τηλ κρατήσεων: 2310.510081

Η Μαρίζα Ρίζου στο Fix Factory of Sound

Έτοιμη να μεταμορφώσει και πάλι τα χειμερινά μας βράδια με τους ρυθμούς, τις μελωδίες και την απολύτως επικοινωνιακή σκηνική της παρουσία, η Μαρίζα Ρίζου ετοιμάζει μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδας και Κύπρο!

Το κορίτσι που μπορεί απρόβλεπτα και αναπάντεχα ανάμεσα στα τραγούδια να κάνει stand up comedy και αμέσως μετά να πει το «Ζητάτε να σας πω» και να μας συγκινήσει μέχρι δακρύων, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για μία εμφάνιση στο Fix Factory of Sound το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

Λαμπερή, θεατρική, ρυθμική και χειμαρρώδης, αλλά και συναισθηματική και εσωστρεφής όταν χρειάζεται, η τραγουδοποιός που τα τελευταία χρόνια μας εκπλήσσει διαρκώς ευχάριστα με τα τραγούδια και την παρουσία της, μας καλεί να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, αλλά κυρίως να ονειρευτούμε μαζί της. Όπως εξάλλου λέει και το ομότιτλο τραγούδι που έγραψε πρόσφατα για τη θεατρική παράσταση της “Μαντάμ Σουσού”: «Αν πρώτα δεν ονειρευτείς βλαξ, πώς θα το ζήσεις;».

Με τραγούδια όπως το «Μια άλλη ευτυχία», «Πετάω», «Είναι μικρή η ζωή», «Πάμε μια βόλτα» που ανήκουν στην προσωπική της δισκογραφία, αλλά και πολύ αγαπημένα της κομμάτια άλλων, μεταμορφωμένα όμως και ενταγμένα στον προσωπικό της ήχο, φτιάχνει ένα κράμα μεσογειακής αύρας, latin αρωμάτων και θεατρικής τρέλας, στοιχείο που όσοι την έχουν δει έστω και μια φορά live ξέρουν καλά ότι τη χαρακτηρίζει.

Info:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

FIX FACTORY OF SOUND, 26ης Οκτωβρίου 15
Πληροφορίες/Κρατήσεις τραπεζιών: 2310.500670

Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00
Ώρα έναρξης: 22.30

Προπώληση: 12 ευρώ
Στο ταμείο: 14 ευρώ

Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου στο Block33

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος συναντά τη Μαρία Παπαγεωργίου, την πιο ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα εκπρόσωπο της νεότερης γενιάς, σε ένα πραγματικά κοινό πρόγραμμα με σκηνές από το παρελθόν και το μέλλον της προσωπικής τους διαδρομής. Θα είναι μια νύχτα μαγική.

Από τη μία, ο Χρήστος Θηβαίος με τον εξαιρετικό τελευταίο του δίσκο «Σιδερένιο νησί», χιλιάδες ώρες σκηνικής πτήσης και ρεπερτόριο αξιοζήλευτο κι από την άλλη, η Μαρία Παπαγεωργίου, το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα που συζητήθηκε για τις ξεχωριστές εμφανίσεις της, δημιουργούν ένα δυσεύρετο αισθητικό και συναισθηματικό περιβάλλον με καθαρό οξυγόνο που παράγεται από την Τέχνη τους και τον σεβασμό στον ακροατή.

Οι μουσικοί της βραδιάς

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι επί χρόνια συνεργάτες τους Μάξιμος Δράκος – πιάνο, Σταύρος Ρουμελιώτης – κιθάρες, Καλλίστρατος Δρακόπουλος – τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος – κοντραμπάσο.

Info:

Block 33: 26ης Οκτωβρίου 33
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου
Οι πόρτες ανοίγουν: 9:30μμ
Eισιτήρια: 11 ευρώ ορθιων και 13 ευρώ καθήμενων
Με την αγορά εισιτηρίου μπορείτε έπειτα να καλέσετε στο 2310.533.533 για κράτηση

H ρεμπέτισσα Μαριώ στο Ρεμπέτικο Σεργιάνι Live

Όταν την ρωτήσανε τι την έφερε στον κόσμο του τραγουδιού, απάντησε «το ρεμπέτικο τραγούδι από το γραμμόφωνο και ο πατέρας μου που ήταν μουσικός», αλλά και «τα σμυρνέϊκα που τα άκουγα από την κούνια μου γιατί τα τραγούδαγε η μάνα μου».

Αυτός είναι ο κόσμος της Μαριώς. Το ρεμπέτικο τραγούδι. Που το υπηρετεί με συνέπεια περισσότερο από 50 χρόνια.

Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ,
επιστρέφει στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, για να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης σε μία συνάντηση με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα τιμή στο ρεμπέτικο τραγούδι και στην ίδια.

Ιnfo:

Σεργιάνι στον Εύοσμο, Πλάτωνος 64.

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ώρα έναρξης 22.30

Τηλέφωνο 2310 70 35 35

Ο Γιώργος Γιαννιάς στο Room 63

Το αγαπημένο δωμάτιο της πόλης υποδέχεται και πάλι για το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου όσους θέλουν να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να καψουρευτούν.

Γιώργος Γιαννιάς-Νάνσυ Αλεξιάδη-Ειρήνη Ντίσιου το τρίο της απόλυτης διασκέδασης, στην καρδιά της πόλης.

Info:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο

ROOM 63, Λ. Νίκης 63

Τηλ. κρατήσεων: 2310254560

Κουρκούλης- Ιακωβίδης στο Vogue Club

O Νίκος Κουρκούλης και o Πέτρος Ιακωβίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους στο ανανεωμένο και εντυπωσιακό «Vogue Club».

Oι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας παρασύρουν σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά και διασκεδαστικά προγράμματα του φετινού χειμώνα.

Info:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Vogue Club, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνο: 231 055 0000

Ο Ζαφείρης Μελάς στο Fix Micro

Ο Ζαφείρης Μελάς ένας καταξιωμένος τραγουδιστής, έρχεται στο Fix Micro για λίγες μόνο εμφανίσεις και θα ζωντανέψει τα βράδια μας.

Μαζί του η Ιωάννα Κουταλίδου.

Σκοπός τους να μας μας ταξιδέψουν σε δρόμους απ´ την ανατολή έως την δύση με πυξίδα την φωνή, την ψυχή και το ταλέντο τους.

Το Fix Micro βρίσκεται στο συγκρότημα Φιξ. Διαθέτει parking. Έχει ανακαινιστεί πλήρως και υπόσχεται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες του.

Info:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Τιμή φιάλης Φιξ : 120 ευρώ/4 άτομα , μισή φιάλη 60 ευρώ/2 άτομα
Τιμή εισόδου με ποτό στο μπαρ 10 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων :2312202383, 6936971336
Διεύθυνση: 26ης Οκτωβρίου 27, Θεσσαλονίκη

Peiramatistas στο ΝΟΗΣΙΣ

Κάθε Κυριακή και για 6 συναντήσεις, από τις 11.00 μέχρι τις 13.00, μια ομάδα 20 παιδιών παίζουν, πειραματίζονται με απλές διατάξεις, δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές και χειροτεχνίες, αποκτούν βιώματα και εμπειρίες που τους φέρνουν στο μαγικό κόσμο της επιστήμης, στο ΝΟΗΣΙΣ.

Οι Peiramatistas συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά αγγίζοντας βασικά θέματα των φυσικών επιστημών και της τεχνολογίας. Από τις 28/1 μέχρι τις 11/3/2018 θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια:

1. Αυτόματες μηχανές
2. Μικρόκοσμος
3. Το νέο ηλιακό σύστημα
4. Τροχοί και κίνηση
5. Αέρας, ζωή και κίνηση
6. Εναλλακτικός ηλεκτρισμός

Info:

ΝΟΗΣΙΣ (Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης 6 χλμ.)
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28/1, 4/2, 11/2, 25/2, 4/3, 11/3
Ώρες: 11.00 μέχρι τις 13.00
Ηλικία: Νηπιαγωγείο – Β’ Δημοτικού
Κόστος συμμετοχής: 90€
Διαθέσιμες μόνο 20 θέσεις συνολικά!

Περίπατος: Ιχνηλατώντας τα Φανερά & Κρυφά Σημεία της Γειτονιάς

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου που διοργανώνει η Γειτονιά της Σβώλου μαζί με την Ένωση Προφορικής Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί ένας περίπατος ανατρεπτικής παρατήρησης και εναλλακτικής προσέγγισης της πραγματικότητας της Αλεξάνδρου Σβώλου.

Το κάλεσμα είναι για την Κυριακή 28/1 στις 11:00 το πρωί, μπροστά στην είσοδο της Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Ο περίπατος θα έχει διάρκεια μιάμισης ώρας.

Αν και οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν συμπληρωθεί ο περίπατος είναι ανοιχτός για όλους.

Συντονιστής του περιπάτου ο ιστορικός ερευνητής Τάσος Καραπαναγιωτίδης.

Info:

Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 11.00

Στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Μάσα και ο Αρκούδος

Βασισμένη στο ομώνυμο παραδοσιακό Ρώσικο παραμύθι!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης!

Φορέστε τα χαμόγελα σας και ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο γέλιο, τραγούδι και χορό μαζί με την Μάσα, τον Αρκούδο και την παρέα τους!

Info:

Από Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Ράδιο Σίτυ (Βασ. Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9)

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 11.30 πμ

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ? όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Κάθε Κυριακή στις 12.00

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τα πιστεύω της και τον έρωτά της. Ένας καπετάνιος γένους θηλυκού. Ένας άντρας με κίτρινο σκουφί. Μια κερασιά. Ένας παπαγάλος. Ένα τρελό πλήρωμα από άντρες. Η περιπέτεια αρχίζει και έχει όνομα: Ελίζα!

Κύρια χαρακτηριστικά της πρωταγωνίστριας, αυτά που μαθαίνουμε από μικρά παιδιά… την πίστη στη φιλία, στη ζωή και στην αλήθεια!

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, ένα μπουλούκι ηθοποιών που ξεκόλλησαν θαρρείς από σελίδες κάποιου κόμικ αποφασίζει να ανεβάσει, σε πείσμα όλων των τεχνικών δυσκολιών που θα συναντήσει και με την αμέριστη βοήθεια του υποβολέα που εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη, μία παράσταση για το τι σημαίνει να κουβαλά κανείς μέσα του την πίστη: την πίστη στη φιλία, στη ζωή, στην αλήθεια του, την πίστη σε έναν ατόφιο έρωτα ακόμα και όταν το μόνο που έχεις για να εξακολουθείς να ελπίζεις είναι ένας κίτρινος σκούφος, ένα δαχτυλίδι από αυτά που βρίσκει κανείς στα πανηγύρια, ένα μενταγιόν, μια κερασιά και ένας πράσινος παπαγάλος.
Φώτα! Μουσική! Σπαθογραφίες!
Σαλπάρουμε για την Ελίζα!

Info:

«ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου
Βασιλικό Θέατρο, πλατεία Λευκού Πύργου
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή 11:00

«Ο Ψεύτης βοσκός» σπό το Κουκλοθέατρο ΧΑΝ

Ο Ζαβόγιαννος, επιπόλαιος και ανεύθυνος, ζει την ξεγνοιασιά της εφηβικής του ηλικίας με φάρσες και πειράγματα. Η κοινωνία τον περιφρονεί κι αυτός της ανταποδίδει τη συσσωρευμένη του οργή. Τέλος του ανατίθεται μια υπεύθυνη εργασία: να φυλάει μαζί με τα δικά του πρόβατα και τα υπόλοιπα κοπάδια του χωριού.

Όμως οι κακές συνήθειες δεν κόβονται με μια ευχή ή μια καλοπροαίρετη χειρονομία. Κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε μια κάποια κριτική σκέψη. Στην αμετανόητη συμπεριφορά αυτό που συνετίζει είναι δυστυχώς το πάθημα, όχι ως εκδικητικό επακόλουθο αλλά ως νομοτελειακή κάθαρση που στους αισώπειους μύθους χρησιμοποιείται κατά κόρον.

Info:

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παράσταση Ιανουαρίου 2018 «Ο ΨΕΥΤΗΣ ΒΟΣΚΟΣ»
Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936985171 – 2310941843 (σπίτι)

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ

Πίπη η Φακιδομύτη

Το Θέατρο Του Βορρά και η TheatrAction παρουσιάζουν τη μουσική διαδραστική παράσταση «Πίπη Φακιδομύτη» στην κεντρική σκηνή του Θέατρου Αθήναιον.

Το αγαπημένο βιβλίο της Άστριντ Λίντγκρεν σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου.

Η Πίπη περνάει τη μέρα της σκαρώνοντας σκανταλιές με τους γείτονές της διασκεδάζοντας τους γύρω της με τις ευφάνταστες ιστορίες της. Είναι απίστευτα δυνατή και δεν τη σταματάει τίποτα. Η Πίπη, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει καθώς η μαμά της ζει πια στον ουρανό κι ο μπαμπάς της ταξιδεύει στις επτά θάλασσες! Ένα κορίτσι με απίστευτη δύναμη που δεν φοβαται τίποτα και κανέναν! Η Πίπη, μετακομίζει στη Βίλα Βιλεκούλα και μαζί της φέρνει την τρελή της κοσμοθεωρία! Με τους καινούριος της φίλους, τον Τόμυ και την Άνικα ξεκινά παιχνίδια που ανατρέπουν το βαρετό κόσμο των μεγάλων!

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιακωβος καμπανελλης, block 33, νικος κουρκουλης, vogue club, live, info, σαββατο, εταιρεία, νέα, θεατρο, ελλαδα, κυπρος, κμστ, Χριστούγεννα, ιουνίου, κηδεία, κρητη, εμσ, κθβε, αθηνα, σταρ, γιου, εοτ, τομ, μνήμη, αυλαια, χανθ, τηλ, δεσποινα, αρης, opera, camera, studio, skull, europa, mozart, club, ζωη, ξυστο, fix, factory, εμφάνιση, latin, block, room, vogue, φιξ, φιάλη, χλμ, badminton, κιχ, white, σημαίνει, κινηση στους δρομους, Πίπη η Φακιδομύτη, μετρο, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, παναγιωτης ρουμελιωτης, Καλή Χρονιά, χειμερινοι προορισμοι, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, Νικόλαος Κοπέρνικος, αλλαγη ωρας 2013, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, ειρήνη παπαδοπούλου, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, κοινωνια, χειροτεχνιες, χιονι, μιλα, τι σημαινει, επιθυμιες, μνήμη, αδεια, αυστραλια, αυλαια, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εοτ, εργασια, θαλασσα, θεμα, θησεας, θηβαιος, ιταλικα, ιψεν, ιωσηφ, κθβε, κιθαρα, κμστ, μητερα, μουσικη, μωρο, νησι, οδυσσεια, ονειρα, ονειρο, οξυγονο, οροσημο, παιχνιδια, πηνελοπη, πλαισιο, προγραμμα, ραδιο, ρουχα, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, φιλια, χρωματα, ψωμι, ωρα, opera, vogue, αγαπη, αγνωστος, αγορα, αθηναιον, αισθητικη, ακης, αξιζει, ανοιξη, ανθρωπινο σωμα, απιστευτα, απλα, απωλεια, αρετη, αριαδνη, ασια, αφορμη, βαλκανια, βιλα, βιβλιο, βιεννη, βοηθεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλ, φαγητο, γειτονια, γελιο, γεωργιου, δημητρα, γινει, γινεται, γιου, γλωσσα, γοργονες, δακρυα, δαχτυλα, δυναμη, δυστυχως, δηλωση, δικη, διογενης, δομη, δουβλινο, δρακος, διημερο, δυναμικο, δοθηκε, εγινε, εγγυηση, ευα, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ευτυχια, ειρηνη, εκθεση, εκμεταλλευση, ελλειψη, εμη, εμσ, ενεργα, εργα, εντομα, εμφάνιση, εξι, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, εταιρια, ετων, ευημερια, ευοσμο, τεχνη, εξυπνο, ζαφειρης μελας, ζωη, ζωης, ιδεα, κηδεία, ιδια, ιδιο, ειδος, ηλικια, υποθεση, ηρωες, θεατρο badminton, θεωρια, ιωαννα, ηχο, κασσανδρα, κατασκευες, κερασια, κιθαρες, κειμενο, κουζινα, κυπριακα, κιχ, κοστουμια, κρατικο, λεωνιδας, λογια, λωρα, μαεστρος, μαμα, μαξιμος, ματια, μεγαρο μουσικης, μειζον, μυθολογια, μυστικο, μιουζικαλ, μικρο, μονη λαζαριστων, μοτσαρτ, μαρια, μυαλο, νιατα, νεμεση, νερο, νηπιαγωγειο, νυχτα, νηπια, ομαδα, παντα, οδυσσεας, ομοφυλοφιλια, ονομα, οπερα, οπτικα, οραμα, ουσια, παιδι, παιδια, παθος, παρουσιαση, παρισι, πεμπτη, περιβαλλον, πετρα, πυξιδα, πιπη, πιστη, πεισμα, πιανο, πληκτρολογιο, προβατα, πορτες, προγραμματα, πρωινο, πρωι, ψυχη, ρεκορ, ρεμπετικο, ρηγα, ρολο, σαββατο, σελιδες, συζυγο, συνεχεια, σειρα, σκεψεις, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, σπο, ταυτοτητα, ταξιδια, τασος, τιμη, τυπος, τι ειναι, τηλ, τρελα, τριτη, τομ, τυμπανα, υψηλη, φαλαινα, φαρσες, φεγγαρι, φετα, φυγη, φυλο, φιξ, φλεμινγκ, φοντο, φτερα, φιάλη, φοβερο, φωλια, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χατζηβασιλειου, χειλη, χηρα, χιουμορ, χρηστος, χλμ, χρονος, χαρα, ψευτης, ιωαννης, βιολι, οντα, ωρες, αντρες, αγορι, αγορες, αιωνες, αυλη, badminton, white, club, δαχτυλιδι, δημητρης, δωματιο, ειδη, ελληνικα, εμφανισεις, ενωση, ερωτες, ερωτησεις, europa, factory, fix, γελαμε, γευσεις, γιωτα, γιωργος γιαννιας, ηρωας, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, camera, καρδια, κρυφα, κωστας, κυριακη, latin, μια φορα, μοιαζει, mozart, μπροστα, room, οργη, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, ποτο, ρυθμικη, skull, studio, σημαίνει, σκηνη, σκηνικα, σωματα, ταξιδι, τρελο, θαλασσες, υδραυλικος, θεματα, θεοι, θερμοκρασια, θεσεις, θησεα, υλικα, βιωματα, ζαφειρης, ζαλμας
Τυχαία Θέματα