Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη!

Η Θεσσαλονίκη έβαλε κι επισήμως τα γιορτινά της και κινείται σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Χθες μπήκαμε στον τελευταιο μήνα του χρόνου και πολλοί σύλλογοι και τοπικοί φορείς άρχισαν ήδη να προγραμματίζουν εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ταυρόχρονα, στο πρόγραμμα του σαββατοκύριακου περιλαμβάνονται γνωστές στο κοινό δράσεις, όπως ο Χάρτης των γεύσεων και οι δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη, καθώς και πλούσιες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Δείτε τις προτάσεις

του Thestival και επιλέξτε πώς θα περάσετε το διήμερο:

Εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία Αριστοτέλους έβαλε από την περασμένη Πέμπτη τα γιορτινά της και υποδέχτηκε το κοινό της πόλης, με το φυσικό έλατο ύψους 20 μέτρων να εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου αρχίζουν και οι παράλληλες γιορτινές εκδηλώσεις στην πλατεία. Συγκεκριμένα:

Δράσεις για παιδιά:

Απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4-12 ετών).

Στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που θα στηθούν στο χώρο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Άγιο Βασίλη, να γράψουν γράμματα με τις επιθυμίες τους και να απασχοληθούν με δημιουργικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Τις δράσεις θα υλοποιήσουν καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές ομάδες της πόλης όπου κάθε ημέρα θα πραγματοποιείται και μία δράση.

Μέρες λειτουργίας: Τα Σαββατοκύριακα 2 & 3/12, 9 & 10/12, 16 & 17/12, 23 & 24/12 και από τις 25/12 έως και τις 7/1/2018 καθημερινά (συνολικά 22 μέρες).

Ώρες λειτουργίας: 12:00-15:00 & 17:00-19:00

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων βασίζεται σε θεματικές ενότητες για τα Σαββατοκύριακα έως 23/12 και σε θεματικά εργαστήρια για τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά:

Σπίτι του Άγιου Βασίλη: Καθημερινά στις παραπάνω ώρες και μέρες θα λειτουργεί το σπίτι του Άγιου Βασίλη όπου τα παιδιά θα συνομιλούν με τον Άγιο Βασίλη ενώ θα υπάρχει η γωνιά του ταχυδρομείου όπου τα παιδιά με τη βοήθεια παιδαγωγών – εμψυχωτών θα γράφουν γράμματα και θα ζωγραφίζουν.

Δημιουργικά εργαστήρια σε 2 μικρά σπιτάκια
Σάββατο και Κυριακή 2 & 3/12, ώρες 12:00 -15:00 & 17:00-19:00

Θέμα: «Ας στολίσουμε το δέντρο»: τα παιδιά θα ετοιμάσουν στολίδια με ποικίλα διακοσμητικά και φυσικά υλικά με τις ομάδες ART FACTORY και LALALAND

Σάββατο και Κυριακή 9 & 10/12, ώρες 12:00-15:00 & 17:00-19:00

Θέμα: «Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου», αφιέρωμα στις παγκόσμιες ημέρες για το παιδί και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Τις δράσεις έχει προσκληθεί να συντονίσει το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης «ΤHESS – ΔΙΚΤΥΟ», με την συμμετοχή οργανώσεων και εθελοντών του Δικτύου.

«Η Εποχή των Παγετώνων»

Ένα πρωτότυπο θεματικό πάρκο στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει μοναδικά ρομποτικά εκθέματα τα οποία έχουν ήχους, υφές, κινήσεις και χρώματα σε συνδυασμό με ένα άκρως εντυπωσιακά σκηνογραφημένο περιβάλλον, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην πραγματική εποχή των Παγετώνων…

Τα μαμούθ, οι τίγρεις με τα μεγάλα δόντια, οι τριχωτοί ρινόκεροι και άλλα προϊστορικά ζώα, δημιουργούν την Εποχή των Παγετώνων, μια συναρπαστική και εκπαιδευτική έκθεση που αφορά τα ζώα και τους ανθρώπους της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων.

Στην εκπαιδευτικού χαρακτήρα έκθεση «Η εποχή των Παγετώνων», ο επισκέπτης έχει την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει και να απολαύσει από κοντά κάποια από τα γιγάντια και μοναδικά ζώα που έζησαν εκείνη την εποχή. Ενημερώνεται αλλά και βιώνει τις περιβαλλοντικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου της γήινης εποχής καθώς επίσης και για το πως οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν σε αυτό τον κόσμο και κατάφεραν να συμβιώσουν με αυτά τα θηρία. Γίνεται αναφορά επίσης για τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για την επαναφορά των προϊστορικών αυτών ζώων, στη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Είναι επίσης γνωστό το θέμα, από την ομώνυμη ταινία.

Οι επισκέψεις στην εγκατάσταση, θα είναι δωρεάν.

Ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στήνεται Χριστουγεννιάτικο χωριό στην περιοχή της Τούμπας, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το Funtastic Park περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, με πλήθος δραστηριοτήτων και εορταστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, συλλόγων, φορέων και εθελοντών.

Από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη με Κλεάνθους).

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα με Πέμπτη: 10.00-22.00
Παρασκευή, Κυριακή & Αργίες: 10.00-23.00

Στο χριστουγεννιάτικο χωρίο της Τούμπας θα βρείτε:

Παγοδρόμιο για τρελές φιγούρες ή χαλαρές βόλτες με παγοπέδιλα.
Απίθανα παιχνίδια που ανεβάζουν την αδρεναλίνη: carousel, τραμπολίνο, συγκρουόμενα, frisbee, musica express, santa monde, bungee κ.α
Ο Άη Βασίλης θα φέτος βρίσκετε στην Τούμπα για τους μικρούς του φίλους με τους οποίους θα βγάλει φωτογραφίες.
Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά
Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά & Γεύσεις του κόσμο
Σπίτια της αγάπης: όλοι μαζί για όσους μας έχουν ανάγκη. Κάντε μια βόλτα στα σπιτάκια των Μ.Κ.Ο
… και πολλές ακόμα εκπλήξεις !!!

Χριστουγεννιάτικη προβολή KinderDocs

Χριστουγεννιάτικη προβολή KinderDocs με το Geert & Mo. Μία διπλή προβολή για δύο ταλαντούχα παιδιά. Τον Μο που στα 11 του γίνεται δημιουργός, κατασκευαστής και επιχειρηματίας χειροποίητων παπιγιόν στο Τενεσί. Σήμερα η εταιρεία του Μο’s Bows αξίζει 1,5 εκατ. δολάρια και ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 30 νέους με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2017 σύμφωνα με το περιοδικό Time. Μαζί με τον Μο και η ιστορία του 13χρονου Geert από την Ολλανδία ενός ταλαντούχου εικαστικού καλλιτέχνη, ο οποίος ετοιμάζεται για την μεγάλη του έκθεση στο Stedelijk Μουσείο στο Άμστερνταμ ένα διεθνές μουσείο αφιερωμένο στη μοντέρνα, σύγχρονη τέχνη και το design.

Δύο ιστορίες παιδιών που μας εμπνέουν για το πώς μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και να κυνηγάμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα του KinderDocs και την Νατάσσα Ντόρτογλου, Υπεύθυνη του εργαστηρίου μόδας Catwalk project.

Βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο

Επίσης, μετά την προβολή θα πραγματοποιηθεί το KinderDocs Art Lab ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο σχεδιασμένο από τα εκπαιδευτικά τμήματα του Μουσείου για παιδιά ηλικίας από 8 ετών, με αφορμή τις 2 ταινίες. Σχεδιασμός, υλοποίηση: Βίλλυ Πολυζούλη, παιδαγωγός, μουσειολόγος ΜΜΣΤ & Αίθρα Γραμματικού: μουσειοπαιδαγωγός (Συμμετοχή με κράτηση στο τηλ. 2310-240002, Πέμπτη-Σάββατο 9.00-17.00 Κυριακή 11.00-15.00. Κόστος 2 ευρώ επιπλέον του εισιτηρίου KinderDocs).

*Geert, Katinka de Maar, Ολλανδία, 25’, 2016

Ο 13χρονος Γκερτ από την Ουτρέχτη είναι πολλά υποσχόμενος εικαστικός καλλιτέχνης. Το αποδεικνύουν τα σχέδια, οι πίνακες και τα άλλα έργα τέχνης του. Το σουρεαλιστικό έργο του, μάλιστα, κέρδισε έναν μεγάλο διαγωνισμό, και ήδη παρουσιάζεται σε εκθέσεις. Συναντά το είδωλό του, τον σχεδιαστή Maarten Baas, που θα τον βοηθήσει να δώσει μορφή στο όραμά του μέσα από απλά υλικά, να ξεπεράσει τις αμφιβολίες και να κάνει μια δική του έκθεση στο Stedelijk Museum του Άμστερνταμ.

Info:

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη

Είσοδος: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)
Κόστος: KinderDocs Art Lab 2 ευρώ επιπλέον του εισιτηρίου KinderDocs

Συνέδριο "Παραλλαγές, Επεξεργασίες, Μεταμορφώσεις"

Τα τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα μουσικής και μουσικολογίας των ελληνικών πανεπιστημίων, συγκεκριμένα τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συναντώνται για ένατη συναπτή χρονιά στο καθιερωμένο και ιδιαίτερα επιτυχημένο ετήσιο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Το 2017, το 9ο Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη και την οργάνωσή του έχουν αναλάβει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου με ειδικό θέμα «Παραλλαγές, Επεξεργασίες, Μεταμορφώσεις» θα διεξαχθούν από την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Info:

1-3 Δεκεμβρίου 2017

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Αγ. Δημητρίου 159

Ημερίδα για την ΚΙνηματογραφική και την Κινηματογραφημένη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα με θέμα «Κινηματογραφική και Κινηματογραφημένη Θεσσαλονίκη» διοργανώνει το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», 10.00-14.00).

Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων της πόλης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου, ειδικοί και ερευνητές της έβδομης τέχνης.

Η ημερίδα έχει ως στόχο τη σύνδεση της πόλης της Θεσσαλονίκης με την τέχνη του κινηματογράφου και υλοποιείται με χορηγό και υποστηρικτή το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Info:

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λ. Στρατού 2

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2017

Ώρα Έναρξης: 10.00 π.μ.

Χώρος: Αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη"

«Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» στο Θέατρο Αυλαία

Δεύτερος Χρόνος! «Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» της Λένας Πετροπούλου από την Ομάδα παιδικού θεάτρου «Σκοινί-Κορδόνι» στο Θέατρο Αυλαία, για 5 παραστάσεις.

Πρεμιέρα 2 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου στις 17:00.

Λίγα λόγια

Οι Μπέμπηδες των Χριστουγέννων , διαβόητη συμμορία καλοσύνης, δρουν με μοναδικό σκοπό τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο και να εμπνεύσουν την καλοσύνη στους ανθρώπους! Αυτά τα Χριστούγεννα αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Όμως, η υπόθεση που πέφτει στα χέρια τους δεν είναι παιχνιδάκι!!! Η περίπτωση της άλλοτε κοσμαγάπητης λυρικής τραγουδίστριας Μαργαρίτας Σφιχτοφρύδη θα είναι γι? αυτούς μια πρόκληση! Η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη έχει πάψει πια να τραγουδά, έχει να χαμογελάσει χρόνια, είναι δύστροπη, κακόκεφη, τσιγκούνα στα χρήματα και τα αισθήματα και απολύτως αγενής με όλους! Ακόμα και με τον πιστός βοηθός της Σεσίλ Γκουρμέ, που πολύ ανησυχεί.
Θα καταφέρουν άραγε οι Μπέμπηδες να λύσουν το μυστήριο και να μαλακώσουν την καρδιά της; Θα μπορέσουν να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη της; Θα ξανατραγουδήσει, άραγε, η Μαργαρίτα Σφιχτοφρύδη;

Info:

Θέατρο Αυλαία
(πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τ 2310237700
Ώρες Λειτουργίας: 10:30 π.μ. - 1:30 μ.μ., 5:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ κανονικό / 5 ευρώ (ομαδικό άνω των 10 ατόμων, ανέργων, ατέλειες)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 10 λεπτά

Παππούδες και εγγόνια μαζί μαθαίνουν χαρακτική στο Τελλόγλειο

"Παππούδες και εγγόνια μαθαίνουν και φτιάχνουν μαζί" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Ένα καινούργιο εργαστήριο χαρακτικής ξεκινά στις 2 Δεκεμβρίου 2017 στο πλαίσιο πρωτότυπης δράσης του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Τελλογλείου, που φέρνει κοντά στον χώρο του Μουσείου παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια μέσα από κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Με αφορμή την έκθεση "Πάρις και Μερόπης Πρέκα" που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο και με την καθοδήγηση της Ελεάννας Μπάρμπα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν την τεχνική της χαρακτικής και θα τυπώσουν δικά τους έργα. Οι φόρμες, οι μορφές, οι υφές και τα σύμβολα του ζεύγους Πρέκα θα μεταλλαχθούν μέσα από τα μάτια των παιδιών και θα μεταμορφωθούν σε σχέδια κατάλληλα για να χαραχθούν με τη βοήθεια των ενηλίκων σε μια πρωτότυπη μήτρα. Τα παιδιά εμπνέονται, σχεδιάζουν και τυπώνουν τα δικά τους έργα, αποκτώντας γνώσεις για την τέχνη της χάραξης.

Θα γίνουν τρεις δίωρες συναντήσεις: Σάββατο 2 – 9 και 16 Δεκεμβρίου 2017 (11.00 – 13.00).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά δημοτικού. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 247111 και 6946245185 (Ανθή Χρυσοπούλου, μουσειοπαιδαγωγός).

Info:

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ., Αγ. Δημητρίου 159Α
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:00 - 13:00
2 Δεκεμβρίου 2017 - 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κουκουμπλής στη Ζώγια

Τρία ελληνικά παραμύθια, σε μια παράσταση ειδικά διαμορφωμένη και για ενήλικο κοινό θα παρουσιαστεί στη "Ζώγια", στην οδό Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 20.00.

"Ο Κουκουμπλής", σε κείμενο και σκηνοθεσία του Τάσου Ράτζου θα παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στη "Ζώγια", δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν με μοναδικό τρόπο τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια.

"Ο Κουκουμπλής" προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων. "Το πιο γλυκό ψωμί" της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από την Κεφαλλονιά. "Η Βασιλοπούλα και το άλας" της συλλογής Σταμούλη - Σαράντη Ελπινίκης προέρχεται από τη Θράκη και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

Η παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι, μάσκες, παντομίμα.

Info:

ΖΩΓΙΑ - ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Αλ. Σβώλου 54
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 20:00

Ο Χάρτης των Γεύσεων

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι και πάλι εδώ, το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου και μας περιμένει σε καινούργιο χώρο, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης (Λεωφόρος Στρατού 3, Θεσσαλονίκη).

Μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά, συγκεντρώνοντας όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας, αλλά πλέον και άλλων χωρών, ο 15ος Χάρτης των Γεύσεων είναι ένα οινικό γεγονός γεμάτο ενθουσιασμό, θετική ενέργεια και καινοτομίες.

Τα νούμερα – κλειδιά της φετινής διοργάνωσης

125+ οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων
800+ κρασιά προς γευστική δοκιμή
20+ παράλληλες εκδηλώσεις.
μας προετοιμάζουν για τη μεγάλη οινική «ιστορία» της χρονιάς!

Έτσι, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, για δύο ολόκληρες ημέρες, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, θα περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου.

Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2017, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2017 είναι μια εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσετε!

Info:

Χάρτης των Γεύσεων 2017 #MapofFlavours
Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

** ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ** Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης – HELEXPO || Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 20.00

Εισιτήριο: 7€, Εισιτήριο δύο ημερών: 12€

«Comedy Festival» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το «Comedy Festival» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) 02.12 – 05.12.2017 και ώρα 20:00.

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.

Στο «Comedy Festival» φιλοξενούνται και φέτος 4 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο «Comedy Festival» θα φιλοξενηθούν τα έργα:
• Σάββατο 02/12 – «Μήδεια» μια παρωδία
• Κυριακή 03/12 – «Η μαμά πεθαίνει πάντα 2 φορές»
• Δευτέρα 04/12 – «Ποια Ελένη»; » των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου
• Τρίτη 05/12 – «Η Λωρίδα της Γάζας» του Αλέξη Βενιέρη

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας,χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Σπαγγέτι αλά Γαλλικά

Το «Σπαγγέτι αλά Γαλλικά», επανέρχεται. Η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάστηκε στο κοινό την περίοδο 2015 – 2016, επιστρέφει ανανεωμένη και έρχεται να διαταράξει την ηρεμία του… Παρισιού.

Ένας δικηγόρος, ο Αλμπέρτ, αναπτύσσει τη θεωρία της «συμπτωματολογίας» και βάζει… φωτιά, στη σχέση ενός ζευγαριού. Ο Ντομινίκ και η Ανέτ έρχονται σε μια ολομέτωπη σύγκρουση επιθυμώντας να διαλύσουν άμεσα το γάμο τους. Τελικά πόσο αθώοι είναι οι τρεις τους; Πόσο σκοτεινό είναι το παρελθόν τους; Όταν θα χτυπήσει το κουδούνι της εξώπορτας, τότε θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Info:

ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
(ρεπό παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ, Μοσκώφ 12 με Φράγκων, Θεσσαλονίκη

StringΛΑ

Η «StringΛΑ», η πρώτη θεατρική παραγωγή του Θεάτρου Αυλαία στη σκηνή ενηλίκων, επιστρέφει για να χαρίσει και πάλι γέλιο και κέφι με τις έξυπνες ατάκες του και την έντονη δράση της! Η «StringΛΑ» σε σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου είναι μια θεατρική παράσταση – συναυλία βασισμένη στο πασίγνωστο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της Στρίγγλας» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Ζωντανή, μουσική, πρωτότυπη και διασκευασμένη, τραγούδι, πρόζα, με διάθεση χιουμοριστική και αυτοσαρκαστική και μια γενναία σκηνική σύμπραξη μουσικών και ηθοποιών, που τα βάζουν με το καθωσπρέπει και τη σοβαροφάνεια! Σαίξπηρ αλά… their way!

Info:

StringΛα
Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητές, ΑμεΑ, άνω των 65, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες ΣΕΗ – ΕΣΗΕΜΘ)
Θέατρο Αυλαία – Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

«Ο καπετάνιος της μπουγάδας» απο τους The Little Foxes

Το παιχνίδι ανάμεσα στα απλωμένα ρούχα είναι η καλύτερη διασκέδαση για έναν ζωηρό μικρούλη. Πόσα καινούρια υλικά, πόσες καινούριες ιδέες! Μπορεί να τσαλαβουτήσει στα νερά, να γίνει «αδιάβροχο», ακόμη και να γίνει καπετάνιος!
Θα μπορέσει το μικρό του καράβι να ταξιδέψει στα κύματα;
Τί θα γίνει όταν λίγο πέσει λίγο απορρυπαντικό μέσα στο νερό;

Πρωτότυπο κείμενο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος

Διάρκεια: 30’ βρεφική θεατρική παράσταση + 40’ δημιουργικό παιχνίδι

Ηλικίες: 9 μηνών -2,5 ετών

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον
Σάββατο 2, 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου
13, 20, 27 Ιανουαρίου
Ώρα έναρξης: 12.00

Τιμές εισιτηρίων:

1 παιδί+1 μαμά=16ευρώ*
2 αδελφάκια+ 1 μαμά= 20ευρώ*
3 αδελφάκια+ 1 μαμά= 28ευρώ*
(*ο μπαμπάς μαζί τους στην ίδια τιμή)
1 μεμονωμένο (ή επιπλέον άτομο)= 8 ευρώ

Μετά το γάμο της Χιονάτης

Έτσι τελειώνει κάθε λαϊκό παραμύθι που… σέβεται τον εαυτό του! Αλλά τι μπορεί να έχει τύχει στη ζωή κάθε ήρωα του λαϊκού παραμυθιού μετά το ΤΕΛΟΣ της ιστορίας ή τολμηρότερα, στη ζωή κάθε ανθρώπου μετά το «ευτυχές» γεγονός; Δηλαδή… τι συνέβη στην Χιονάτη μετά τον πριγκιπικό της γάμο;

Μια κεφάτη, απολαυστική, θελξικάρδια άποψη για το «ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΧΙΟΝΑΤΗΣ» που είναι η νέα μας διαδραστική παράσταση και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!!! αφού το παραμύθι της Χιονάτης είναι ανοικτό σε πολλαπλές αναγνώσεις, προσεγγίσεις ανθρωπολογικές, ψυχαναλυτικές, κοινωνιολογικές, οραματικές κ.α.

Μικροί και Μεγάλοι καλωσορίζουν ευχάριστα την ξεκαρδιστική «συνέχεια» του γνωστού παραμυθιού σε μια προσπάθεια για αλλαγή κι ανεξαρτησία, ανατροπή και ελευθερία σε μια προσδοκία διαφυγής από την καθημερινότητα.

Ιnfo:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 17:00 μ.μ.
Κινηματοθέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, Αγ. Παντελεήμος 10, Περιοχή Καμάρα
Γενική Είσοδος: 6 Ευρώ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΛΑΜΠΙΟΝΙ”, ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ 3

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

«ΚΟΙΤΑ!»
Βασιλικό Θέατρο

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12.00
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

"Ένα αστέρι δρόμος"

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία για όλη την οικογένεια με πολλά σύγχρονα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους. Μέσα από το πρίσμα της σάτιρας φανερώνει τις αδυναμίες μας, την ψευδαίσθηση του σπουδαίου αλλά και τη χαρά που μπορεί να δώσει ακόμη και η ματαιοδοξία. Κατά βάθος, όλα είναι τόσο πολύτιμα όσο κατάφεραν να μας κάνουν να τα αγαπάμε. Μία «μάχη» μεταξύ δύο κόσμων. Η λατρεία του διαφορετικού με τη μαγεία της απλότητας.

Το «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΔΡΟΜΟΣ» είναι μία παράσταση, σαν παλιά ελληνική ταινία, που, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας νοσταλγία, ευαισθησία και πολύ χιούμορ, έρχεται να αγγίξει τις καρδιές μικρών και μεγάλων και να χαρίσει άφθονο γέλιο.

Στα χρόνια της κρίσης, αναζητώντας διεξόδους, ένας άνεργος πολιτικός μηχανικός αποφασίζει να επαναλειτουργήσει μία παλιά ταβέρνα της γειτονιάς του. Μία ταβέρνα με ιστορία και μνήμες από τα παιδικά του χρόνια. Χωρίς πολλά χρήματα και αναζητώντας προσωπικό θα συναντήσει πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες μέχρι να «σκαλώσει» σε έναν φαντασμένο μάγειρα, λάτρη του gourmet. Τα ξύλινα φθαρμένα τραπεζοκαθίσματα και τα ψητά της ώρας έρχονται να αντιμετωπίσουν την υψηλή γαστρονομία, τα αστέρια και τους επιθεωρητές της Michelin.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, το μεταλλικό στέγαστρο σπασμένο και οι επιθεωρητές γευσιγνωσίας καθοδόν. Στο ταβερνάκι επικρατεί αναστάτωση. Όλα δείχνουν να καταρρέουν. Το ρολόι γυρίζει πίσω και ξαφνικά το παρελθόν ξυπνά απροσδόκητα. Θα καταφέρουν να έχουν μία αξιοπρεπή εικόνα ή θα γίνουν ο περίγελος της γαστρονομίας?

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν για τις ανάγκες του συλλόγου Γ&Κ του Ασύλου του Παιδιού. Κανένας συντελεστής - ηθοποιός - σκηνοθέτης - σεναριογράφος - σκηνογράφος - ηχολήπτης δεν αμείβεται (σε χρήμα ή είδος) για τις δύο παραστάσεις.

Info:

Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35,
Σάββατο 2/12 στις 20.30 & Κυριακή 3/12 στις 18:30
Πληροφορίες για τη διάθεση εισιτηρίων: Λίντζου Αλεξάνδρα 6936 688 201
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Μετάγγιση Αισιοδοξίας

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής θα συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS», με τη δράση «Μετάγγιση Αισιοδοξίας» σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννη Παλαμιώτη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Κάτω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.

Η δράση περιλαμβάνει ποιητικά κείμενα των Ανδρέα Αγγελάκη, Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Χρήστου Δήμα, Μυρτιώτισσας, Ντίνου Χριστιανόπουλου, καθώς και μαρτυρίες οροθετικών.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Παλαμιώτης

Ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Άγγελος Νεράντζης, Γιάννης Παλαμιώτης, Ευανθία Σωφρονίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Δημήτρης Τσιλινίκος

Info:

«Μετάγγιση Αισιοδοξίας»
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, 18:00
Κάτω Φουαγιέ Βασιλικού Θεάτρου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χωρίς Γλουτένη

Η Ήρα Kατσούδα, μετά την Sold Out εμφάνιση του Σεπτεμβρίου επιστρέφει με τη σόλο παράσταση της, καυτηριάζοντας την τάση της εποχής, stand up Comedy “Χωρίς Γλουτένη”. Μια εξαιρετικά ξεκαρδιστική παράσταση, από 1η Δεκεμβρίου και για μόνο 4 παραστάσεις στο Θέατρο Αθήναιον.

Είτε δυσανεκτικοί στην ίδια την γλουτένη, είτε δυσανεκτικοί στην μόδα “χωρίς γλουτένη”, θα ταυτιστείτε!

Με γρήγορες εναλλαγές και θεματολογίες που αντλούνται τόσο από προσωπικά βιώματα όσο και από την καθημερινότητα, η Ήρα παρουσιάζει την αφρόκρεμα της δουλειάς της. Με φρέσκια, νεανική ματιά και πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας σχολιάζει την πραγματικότητα και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί. Η κωμωδία στα καλύτερά της!

Κείμενα που αγαπήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη την χώρα, συγκεντρωμένα σε μια παράσταση.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / Μικρή Σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο | 2310 832 060
Παραστάσεις | Από 1-9 Δεκεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Παρασκευή & Σάββατο στις 21:30
Διάρκεια | 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια | 10 ευρώ

«Στον Πάγο»

Μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση «Βρικόλακες» του Henrik Ibsen τη σεζόν 2015-2016, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και το Θέατρο Τ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το δημοφιλές και βραβευμένο έργο της Βρετανής Bryony Lavery (Μπραϊόνι Λέιβερι) «Στον Πάγο» (“Frozen”), σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Ελένη Δημοπούλου, Δημήτρη Ναζίρη και Σοφία Βούλγαρη.

Το έργο της Μπραϊόνι Λέιβερι έχει ως θέμα του τον πόνο και την εκδίκηση, αλλά και τον πόθο για ζωή. Μέσα από την ιστορία της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού από έναν παιδεραστή και κατά συρροή δολοφόνο, η συγγραφέας μιλάει για την απώλεια και την καθήλωση, την επιθυμία της εκδίκησης και τη συγχώρεση, τη διαστροφή και την αρρώστια. Μία από τις σημαντικότερες φωνές του σύγχρονου θεάτρου, η Μπραϊόνι Λέιβερι αγγίζει στο έργο της ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό για την ποινική δικαιοσύνη: είναι ο δολοφόνος ένας κακός άνθρωπος ή το έγκλημά του είναι μια παθολογία; Παράλληλα, η συγγραφέας διερευνά τη διαδικασία της συγχώρεσης: μπορεί μια μητέρα να συγχωρέσει τον δολοφόνο της κόρης της;

Γραμμένο με τρυφερότητα και ευαισθησία, το «Στον Πάγο» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με καταιγιστικό ρυθμό και κλιμακούμενη ένταση, που έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων.

Info:

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη- Έως 12/12
Παραστάσεις: Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος | 10€ μειωμένο | 8€ ανέργων
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333
Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

"Ρώσικη επανάσταση" στο Βασιλικό Θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ρώσικη Επανάσταση» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των Παράλληλων Εκδηλώσεων των 52ων Δημητρίων.

Σήμερα, 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, μια σύγχρονη παράσταση για την «πίστη», μέσα από τα μάτια του ρηξικέλευθου Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα έργο που προσπαθεί να ανασυνθέσει τις πρώτες μέρες της Ρώσικης Επανάστασης μέσα από τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στη δίνη της επαναστατικής ορμής για την αλλαγή του κόσμου.

Info:

«ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» του Τσέζαρις Γκραουζίνις
Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Οικογενειακή γιορτή" (Festen) στο φουαγιέ της ΕΜΣ

Η «Oικογενειακή Γιορτή» (Festen) σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, η παράσταση που καθήλωσε τη θεατρική Θεσσαλονίκη, μετά το ταξίδι της στην Αθήνα - στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου και οι 5 παραστάσεις που δόθηκαν ήταν sold out - επιστρέφει δυναμικά στο Φουαγιέ της ΕΜΣ.

Μια οικογενειακή γιορτή γίνεται αφορμή να διαταραχτεί η επίπλαστη αρμονία που για χρόνια επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας Χάνσεν. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο πατέρας, ο Χέλγκε, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του και στενούς φίλους. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας αποκαλύπτονται, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να συγκλονίζουν κανέναν. Η γιορτή συνεχίζεται κανονικά – το γλέντι δε σταματάει. O καλοκουρδισμένος μεγαλοαστικός μηχανισμός αντιστέκεται.

Τον Χέλγκε Χάνσεν ερμηνεύει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και τον Κρίστιαν Χάνσεν ο Χρίστος Στυλιανού.

H παράσταση «Οικογενειακή Γιορτή» (Festen) είναι ακατάλληλη.

Info:

Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

Το «Γκιακ» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

H εξαιρετικά πετυχημένη παράσταση «Γκιακ» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, τη «συγκλονιστική εξομολόγηση ψυχής» που έδρεψε δάφνες από κοινό και κριτικούς.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Info:

«Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Ανεμοδαρμένα ύψη" στο Θέατρο της ΕΜΣ

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας του Χήθκλιφ και της Κάθριν, η περσινή επιτυχία θα «ζωντανέψει» και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τις 26 Οκτωβρίου 2017. Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλυ Μπροντέ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, μία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών, επανέρχονται για να μας καθηλώσουν με την άγρια ποιητική τους δύναμη, την ταραγμένη και σκοτεινή τους ατμόσφαιρα και για να φωτίσουν αριστοτεχνικά τις ρομαντικές αλλά και βίαιες πλευρές του απόλυτου και καταστροφικού έρωτα των ηρώων του.

Ήρωές του είναι τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ. Η Μπροντέ παρουσιάζει την ιστορία της καταστροφής των ηρώων, φέρνοντας στην επιφάνεια τα απελπισμένα και παράφορα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης, με τρόπο αντίστοιχο της αρχαίας τραγωδίας.

Info:

«ΤΑ ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» της Έμιλυ Μπροντέ
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:
Κανονικό εισιτήριο: 13 ευρώ (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 ευρώ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 ευρώ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30, Κυριακή 19:00

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)
Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας

Το Θέατρο Σοφούλη συνεχίζοντας τη συνεργασία με τις θεατρικές ομάδες της πόλης, παρουσιάζει την πειραματική θεατρική ομάδα Ντόμινο στο έργο «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας τσέλιγκας καταφθάνει στην Αρτοτίνα και βλέπει μια κόρη. Του θυμίζει μια παλιά του αγαπημένη. Συγκινημένος της χαρίζει ένα σταυρό… Αυτή ενθουσιασμένη τον δείχνει στη μάνα της κι εκείνη την υποχρεώνει να τον επιστρέψει…
Μια ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν τραγωδία, τη δεύτερη σαν φάρσα. Πόσοι γάμοι θα συμβούν σε αυτήν την παράσταση;

Το δραματικό ειδύλλιο του Δημήτριου Κορομηλά, Αγαπητικός της Βοσκοπούλας. Έργο γραμμένο το 1891, λαϊκό, ποιητικό, σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στίχο. Αποτυπώνει στο σύνολό του τη βουκολική ζωή ανθρώπων που ζουν στην επαρχία με πλούσια ηθογραφικά στοιχεία παρόλο που γράφτηκε από έναν πρωτευουσιάνο συγγραφέα.

Info:

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμιστοκλή Σοφούλη, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ, 8 ευρώ (ΑμεΑ, άνω των 65, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

Διάφανα Κρίνα Live

Η μπάντα που αποτελείται από τους Τάσο Μαχά (τύμπανα), Νίκο Μπάρδη (κιθάρα, τρομπέτα), Παναγιώτη Μπερλή (φωνή, πλήκτρα), Παντελή Ροδοστόγλου (μπάσο), Κυριάκο Τσουκαλά (κιθάρα), θα γεφυρώσει το χθες με το σήμερα, έχοντας το βλέμμα στο αύριο και τη συνέχιση της μοναδικής πορείας τους στο εγχώριο μουσικό στερέωμα, κατά τη διάρκεια της οποίας άγγιξαν τις ψυχές χιλιάδων ανθρώπων, χαρίζοντάς μας έξι δίσκους που χαρακτήρισαν την ελληνική ροκ σκηνή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η μουσική τους, άλλοτε μελαγχολική και χαμηλότονη, άλλοτε ηλεκτρισμένη και δραματική, σε συνδυασμό με τους σκοτεινά ρομαντικούς, συχνά ποιητικούς, στίχους τους αγκαλιάστηκε από ένα κοινό που όσο περνούσε ο καιρός γινόταν μεγαλύτερο και πιστά αφοσιωμένο, αναγνωρίζοντας στον ήχο τους, μεταξύ άλλων, μία οικεία εκδοχή της τραγουδοποιίας του Leonard Cohen, του Nick Cave και των (συγχρόνων τους) Tindersticks και Madrugada.

Το συγκρότημα βρίσκεται ήδη λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου του, του πρώτου που θα κυκλοφορήσουν μετά από το 2008, χωρίς πλέον τον Θάνο Ανεστόπουλο που έφυγε από τη ζωή το 2016.

Ταυτόχρονα, ήρθε η ώρα να ξανανέβουν στη σκηνή, γράφοντας το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία τους. Έτσι, θα ακούσουμε ξανά ζωντανά τραγούδια σαν τα «Σκιάχτρο Που Άρπαξε Φωτιά», «Έγινε Η Απώλεια Συνήθειά Μας», «Γιορτή», «Κλόουν Την Τετάρτη Την Κυριακή Νεκρός», «Όλα Αυτά Που Δεν Θα Δω», «Μουχλαλούδα», «Μπλε Χειμώνας» μέχρι τα νεώτερα «Μανιφέστο», «Τα Χαμένα Παιδιά», «Δεν Θα Πω Που Πηγαίνω» και «Ένας Σωρός Λευκά Φτερά» που θα φέρουν πίσω τη γνώριμη ένταση των συναυλιών τους στους παλιούς και την επιθυμία σε νέους να ζήσουν και αυτοί από κοντά μια σπουδαία μπάντα!

Ιnfo:

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου

Fix Factory Of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 /www.fixfactoryofsound.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Η προπώληση ξεκινάει στα 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 12 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 14 ευρώ.

H Άντζελα Δημητρίου & ο Άγγελος Διονυσίου στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα

H Άντζελα Δημητρίου & ο Άγγελος Διονυσίου, έρχονται και βάζουν φωτιά κάθε Παρασκευή & Σάββατο στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα!

Η Lady του ελληνικού τραγουδιού και ο μοναδικός Άγγελος Διονυσίου ενώνουν τις φωνές τους και μας χαρίζουν όλες τις μεγάλες επ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, λωρίδα της γάζας, ανεμοδαρμενα υψη, ιακωβος καμπανελλης, leonard cohen, nick cave, δραση, art, factory, δικτυο, συμμετοχή, express, monde, εταιρεία, επιρροή, time, design, project, μμστ, τηλ, info, αθηνα, θεατρο, Χριστούγεννα, μυστήριο, χανθ, ιδρυμα, βιβλιο, ελλαδα, helexpo, festival, αμεα, σεη, νέα, gourmet, michelin, εμφάνιση, κοζανη, κυριακη, εμσ, κθβε, σταρ, ροκ, καιρος, cohen, nick, μπλε, lady, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, χριστουγεννιατικες βιτρινες, Κορμός Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιά, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, εορταστικο ωραριο, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, γιορτη σημερα, ξανα, ελενη, χριστουγεννιατικα, αη βασιλης, επιθυμιες, γλουτενη, χωρες, το θεμα, αδρεναλινη, αμεα, αυστραλια, αυτοκινητο, αυλαια, γυναικα, γωνια, δωρεαν, εξυπνες ατακες, ζωα, ηθοποιος, θεμα, θριλερ, θρακη, κθβε, κωμωδιες, μητερα, μμστ, μουσικη, μοδα, μωρο, ολλανδια, ονειρα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, σινεμα, σταρ, σωκρατης, ταινιες, τραγουδια, φεστιβαλ αθηνων, φωτογραφιες, χρωματα, ψωμι, ωρα, express, time, αγορα, αθηναιον, αξιζει, αλεξανδρα, αμστερνταμ, αντζελα, ανθρωπος, αμφιβολιες, απλα, αρμονια, απωλεια, αργιες, αρρωστια, ασια, αστερια, ατμοσφαιρα, αφιερωμενο, αφορμη, βιβλιο, βλεμμα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γεγονος, γειτονια, γελιο, γινει, γινεται, γλεντι, γουιλιαμ, δευτερα, δυναμη, δικη, δινη, δειχνει, δοθει, δοντια, δωσει, διημερο, δικτυο, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκθεσεις, ελευθερια, ελλειψη, εμιλυ, εμσ, ενεργεια, εργα, εμφάνιση, εξι, εξομολογηση, επιρροή, εποχη, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ετικετες, ετων, εφυγε, τεχνη, ζωη, ζωνη, ζωων, ιδια, ειδος, υποθεση, ηρεμια, χιονατη, θεσσαλια, θετικη ενεργεια, θυμιζει, θεωρια, ιδρυμα, εικονα, ηχο, κατασκευες, κεφαλαιο, κειμενο, κρασια, κρατικο, κωμωδια, λευκα, λογια, μαγεια, μακεδονια, μαμα, μαμουθ, ματια, ματαιοδοξια, μηνυματα, μυστήριο, μητρα, μηχανικος, μικρο, μονη λαζαριστων, μορφη, μυστικα, νερο, νικο, νηπια, ξυπνα, ομαδα, παντα, ουτρεχτη, οικογενεια, οραμα, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πεδιο, πεμπτη, περιβαλλον, πινακες, πορτες, πρισμα, ψυχη, πυλες, ροκ, ρολοι, ρολο, σαιξπηρ, σαββατο, σεζον, σεη, συγκεκριμενα, συζητηση, συμβολα, συμμετοχή, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σοφια, σπιτι, σπιτια, συλλογοι, σχεδια, ταση, ταβερνα, τιμη, τι ειναι, τηλ, τμημα, τρια, τριτη, υλοποιηση, υψηλη, φετα, φεστιβαλ, φυσικα, φυσικο, φλεμινγκ, φτερα, φορα, χερι, χαμογελο, χανθ, χειλη, χηρα, χιουμορ, χρημα, χριστος, χρονος, χαρα, ιωαννης, ωρες, art, αυλη, cohen, δαφνες, design, δημητρης, δικαιωματα, ειδη, εκδικηση, ελληνικα, factory, φουαγιε, γευσεις, γιορτη, γλυκο, γνωσεις, gourmet, helexpo, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, project, κακος, κειμενα, καρδιες, καρδια, κωστας, κυριακη, lady, leonard cohen, nick, μια φορα, michelin, μοιαζει, monde, nick cave, ομαδες, ο χριστος, παιχνιδι, πληροφοριες, σκηνη, σπυροπουλος, ταξιδι, τουμπα, υδραυλικος, υλικα, βιωματα, βοηθος, χερια, ψυχες
Τυχαία Θέματα