Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης μιλούν στο Thestival

Στις κάλπες προσέρχονται για ένα τριήμερο οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι εκλογές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 και Απριλίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 20 Απριλίου στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων

Θεσσαλονικης, στην οδό Κατσιμίδη 9.

Φέτος οι αστυνομικοί που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες είναι περισσότεροι από ποτέ, καθώς φτάνουν τους 4.700.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις. Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών (ΑΣΠΑ) με 163 υποψήφιους, η Ασπίδα Μακεδόνων Αστυνομικών - Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ), με 32 υποψήφιους, η Δύναμη Αναγέννησης με 26 υποψήφιους και το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (ΕΚΑ), με 203 υποψήφιους.

Το Thestival.gr κάλεσε εκπροσώπους από κάθε παράταξη να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτεραιότητές τους για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και σας τις παρουσιάζει:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (ΑΣΠΑ)

Την "αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα" θέτει ως βασική της προτεραιότητα η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών, ενόψει και της τριήμερης εκλογικής διαδικασίας στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων. Παράλληλα χαρακτηρίζει επικοινωνιακό πυροτέχνημα την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας πως αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, καθώς δεν τηρείται το οργανόγραμμα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η ΑΣΠΑ ζητά να δοθούν προνόμια και κίνητρα στους μάχιμους αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα για την παράταξη αποτελεί και η ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς όπως τονίζουν τα μέλη της παράταξης, "το έγκλημα έχει εξελιχθεί" και η ΕΛ.ΑΣ με τον υπάρχοντα εξοπλισμό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

Ακόμα σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Συνδυκαλιστική Πρωτοβουλία, πρέπει άμεσα να γίνουν εργασίες στις κτιριακές υποδομές της Αστυνομίας, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

"Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες. Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν δεχθεί πολλά χτυπήματα και μισθολογικά αλλά και ως υποδομές. Ανεξαρτήτως παράταξης να έρθουν όλοι να ψηφίσουν. Είμαστε όλοι συνάδελφοι, οι εκλογές είναι τρεις μέρες. Μετά όλοι μαζί να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι για τα δικαιώματα των αστυνομικών", τόνισε στο thestival.gr ο Θόδωρος Τσαϊρίδης

Η ΑΣΠΑ βάζει, ακόμη, ψηλά στην ατζέντα, την αναγνώριση για τους αστυνομικούς βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

"Πρέπει η πολική ηγεσία να αναγνωρίσει το βαρέα και ανθυγιεινό στους αστυνομικούς. Έχουμε δεχθεί πολλά χτυπήματα. Να υπάρχει αξιοκρατία και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας", είπε από την πλευρά του ο υποψήφιος της παράταξης, Δημήτρης Παδιώτης.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών (ΑΣΠΑ), ήταν η παράταξη η οποία κέρδισε της τελευταίες εκλογές. Επικεφαλής της είναι ο τωρινός πρόεδρος της Ένωσης, Θόδωρος Τσαϊρίδης. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΣΠΑ συμμετέχουν συνολικά 163 υποψήφιοι.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΚΑ)

Τα βαρέα και ανθυγιεινά, η άμεση κάλυψη οργανικών θέσεων και η κάλυψη των 800 κενών θέσεων στη Θεσσαλονίκη, είναι ορισμένα από τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στην ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.

Βασικές προτεραιότητες της παράταξης αποτελούν επίσης η άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε υλικοτεχνική υποδομή, η ασφάλεια των οχημάτων, η δημιουργία παιδικού σταθμού και φαρμακείου, καθώς και η μεταφορά των γραφείων της Ένωσης στη Γενική Αστυνομικη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

"Ο Αστυνομικός του Ν. Θεσσαλονίκης είναι από τους πιο αδικημένους πανελλαδικά. Οι υπηρεσίες μας έχουν πολλά προβλήματα, το υπουργείο δεν μας ενισχύει και καθημερινά καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας. Είναι καιρός ο αστυνομικός συνδικαλισμός της Θεσσαλονίκης να αλλάξει σελίδα, να γίνει πιο μάχιμος και πιο διεκδικητικός", τόνισε στο thestival.gr, ο επικεφαλής της παράταξης Θεόφιλος Παπαδάκης.

"Το ΕΚΑ είναι μια καινούργια παράταξη η οποία για πρώτη φορά συσπείρωσε για πρώτη φορά 203 συναδέλφους σε ένα ψηφοδέλτιο. Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης έχουν εμπιστευτεί το συνδυασμό μας και δεν καλύπτονται από την υπάρχουσα κατάσταση. Χρέος μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες ", δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Καλευράς.

Η παράταξη "Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης" είναι αυτή με τους περισσότερους υποψήφιους. Στο ψηφοδέλτιο της περιλαμβάνονται 203 αστυνομικοί. Επικεφαλή της είναι ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης.

ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΕΜΑΣ)

Τη διασφάλιση ότι κάθε αστυνομικός θα παίρνει τις προβλεπόμενες ημέρας ανάπαυσης καθώς και την ορθολογική κατανομή του αστυνομικού προσωπικού έχει ως βασικά αιτήματα, η παράταξη Ασπίδα Μακεδόνων Αστυνομικών - Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ).

Παράλληλα η ΕΜΑΣ ζητά την κατάργηση φύλαξης στόχων στους οποίους δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους αστυνομικούς, την σωστή συντήρηση των οχημάτων αλλά και τη δημιουργία παιδικού σταθμού.

"Είναι αδιανόητο συνάδελφοι να μην παίρνουν τις προβλεπόμενες μέρες ανάπαυσης και να μην ξεκουράζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακόμα πρέπει στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουν να υπάρχουν από τη μία υπηρεσίες υπερπλήρης και από την άλλη υποστελεχωμένες. Δεν μπορεί να υπάρξει έτσι σωστή αστυνόμευση", δήλωσε στο thestival.gr, ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης.

Την ανάγκη να δημιουργηθούν παιδικές κατασκηνώνεις για τα παιδιά των αστυνομικών στη Χαλκιδική, σημειώνει από την πλευρά του ο Σάββας Ταγματζίδης, υποψήφιος με την παράταξη.

"Δεν είναι δυνατόν να μας λένε να πάμε τα παιδιά μας στον Άγιο Ανδρέα Χαλκιδικής. Είναι μια τεράστια αδικία. Έρχεται καλοκαίρι πόσος κόσμος δεν θα κάνει διακοπές. Εμείς το αναδεικνύουμε ως μείζον ζήτημα", σχολίασε ο κ. Ταγματζίδης.

Με 32 υποψήφιους στις κατεβαίνει στις εκλογές η Ασπίδα Μακεδόνων Αστυνομικών - Ενωτική Μαχητική Αστυνομική Συσπείρωση (ΕΜΑΣ). Επικεφαλής της παράταξης είναι ο Αλέξανδρος Σφελινιώτης.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Τη δημιουργία εφημερίδας, το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας, την κάλυψη των ελλείψεων σε υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και τη νομική θωράκιση των αστυνομικών θέτει μεταξύ άλλων ως προτεραιότητες η παράταξη "Δύναμη Αναγέννησης" που επίσης συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία της ΕΑΥΘ.

Παράλληλα η παράταξη προτείνει τη δημιουργία Αστυνομικού Επιστημονικού Φορέα με τη συμμετοχή πτυχιούχων αστυνομικών, καθώς και την κατασκευή παραθαλάσσιων παιδικών κατασκηνώσεων στη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική.

"Ως παράταξη έχουμε ως στόχο τη δημιουργία εφημερίδας, την οποία θεωρούμε πολύ σημαντικό μέσο, το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας αλλά και τη θωράκιση των συναδέλφων ώστε να μη γίνονται έρμαιο οποιουδήποτε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους", ανέφερε στο thestival.gr, ο Χριστόδουλος Χριστοδουλής, καλώντας παράλληλα και αυτός με τη σειρά του, τους συνάδελφους να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι έλλειψη εντολών και το γενικότερο μούδιασμα που υπάρχει να δώσουν σωστές εντολές στους συναδέλφους για να μην κινδυνεύουν. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αστυνομικών όταν εκτελούν καθήκοντα τους, μαζί με την δημιουργία εφημερίδας η οποία ως καταγγελτικό εργαλείο θα βοηθήσει σε αυτή", δήλωσε, o Δημήτρης Βασιλάκης.

Η τέταρτη παράταξη που θα συμμετέχει στις εκλογές είναι η Δύναμη Αναγέννησης. Επικεφαλής της είναι ο Χριστόδουλος Χριστοδουλής ενώ στο ψηφοδέλτιο της συμμετέχουν, 26 υποψήφιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα