Οι όμορφες αυλές στη Θεσσαλονίκη για καφέ, φαγητό ή ποτό!

O καιρός σιγά σιγά ανοίγει και τα καταστήματα που έχουν αυλές θα έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Πολλά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τους αύλειους χώρους τους και περιμένουν να σας υποδεχθούν για καφέ, ποτό ή φαγητό, δημιουργώντας την αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή.

Το Thestival επέλεξε μερικές από τις αυλές της Θεσσαλονίκης

και σας τις παρουσιάζει:

Αίγλη

Η Αίγλη, είναι μια ξεχωριστή πρόταση στη Θεσσαλονίκη για φαγητό, cocktails και μουσικά ταξίδια, με αποτέλεσμα καθημερινά τα τραπέζια στην αυλή του να είναι γεμάτα!

Το Γενί Χαμάμ έχει τη δική του ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων.

Το 1919 περιήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο και το 1937 αγοράστηκε από κάποιον ιδιώτη που το χρησιμοποίησε ως αποθήκη. Σήμερα παραμένει στην ιδιοκτησία ιδιώτη και χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων με το όνομα "Αίγλη".

Πληροφορίες

Οδός: Κασσάνδρου και Αγίου Νικολάου

Τηλέφωνο: 2313059024

FB: Aigli

Δέντρο στο Bar

Στέκι εδώ και χρόνια, το Δέντρο στο Βar βρίσκεται σε ένα παλιό αρχοντικό στην Βασιλέως Γεωργίου. Νωρίς το πρωί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ενώ το βράδυ σας παραμένει ένα πραγματικά εντυπωσιακό μπαρ με μεγάλη ποικιλία σε είδη μπύρας, κρασιού και δροσερών κοκτέιλ.

Τα party και τα live είναι σχεδόν καθημερινά στο Δέντρο στο Βar, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε το ποτό σας με καλή μουσική.

Πληροφορίες

Οδός: Βασιλέως Γεωργίου 25

Τηλέφωνο: 231 081 1885

FB: Δέντρο στο Bar

Tabya

H TABYA βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες διατηρητέες μονοκατοικίες που ανακατασκευάστηκε το 2014. Xωρίζεται σε τρεις ενότητες: το cafe bar, το δισκοπωλείο-βιβλιοθήκη και τον εκθεσιακό χώρο στον πρώτο όροφο.

Η αυλή της μία από τις ομορφότερες της πόλης, είναι γεμάτη βότανα και φερ φορ ζε τραπέζια ενώ κυρίαρχη θέση σε αυτήν έχει το ενεργό πηγάδι του σπιτιού που βρίσκεται στην είσοδό της.

Τα υλικά των κρύων πιάτων, των γλυκών και των χυμών να είναι προσεκτικά επιλεγμένα από παραγωγούς της Κρήτης και της Μακεδονίας, οι οποίοι προμηθεύουν την TABYA κάθε εβδομάδα με σπιτική ρακί, λαχανικά, γραβιέρα, παξιμάδια και άλλα προϊόντα.

Πληροφορίες

Οδός: Μελενίκου 14Γ

Τηλέφωνο: 231 124 2522

FB: TABYA

Casablanca

Ένα από τα ελάχιστα διατηρητέα, που θυμίζει την άλλοτε συνοικία των «Εξοχών» και το οποίο παρέμενε για χρόνια άδειο απέκτησε και πάλι ζωή με τους όμορφους χώρους του να στεγάζουν πλέον ένα νέο café – bar restaurant, το «Casablanca Social Club».

Στο Casablanca οι επισκέπτες μπορούν να πίνουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν το πρωινό ή τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας. Υπάρχει μεγάλη γκάμα απεριτίφ και κοκτέιλ για τους λάτρεις του Fine Drinking.

Πληροφορίες

Οδός: Βασιλίσσης Όλγας 18

Τηλέφωνο: 231 124 3609

FB: Casablanca Social Club

Merenda

Στα δυτική της πόλης και τη Νεάπολη σε ένα πολύ όμορφο χώρο με retro διακόσμηση θα βρείτε το Merenda. Ιδανικό για καφεδάκι το πρωί ενώ το βράδυ στην όμορφη αυλή του μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το κρασί σας.

Φιλική ατμόσφαιρα που αν το επισκεφθείτε μία φορά θα σας κάνει να θέλετε να το ξαναεπισκεφθείτε. Συχνά στους χώρους του Merenda φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και βραδιές οινογνωσίας.

Πληροφορίες

Οδός: Φλογητών 2, Νεάπολη

Τηλέφωνο: 697 844 0289

FB:Merenda

Aperito

Σε ένα από ομορφότερα νεοκλασικά κτίρια της Καλαμαριάς στεγάζεται το Aperito, ένα ρομαντικός και φιλικός χώρος.

Το παλιό αρχοντικό στην παραλία, είναι κτισμένο στις αρχές του εικοστού αιώνα με το μεράκι αξιόλογων αρχιτεκτόνων από την Αυστρία και Ρωσία. Είναι φτιαγμένο σε τρία επίπεδα, με μοναδικό καταπράσινο κήπο και μία από τις ομορφότερες ταράτσες στη Θεσσαλονίκη.

Στο Aperito μπορείτε να απολαύσετε gourmet μεσογειακή κουζίνα του , συνοδεία jazz και blues μουσικής.

Πληροφορίες

Οδός: Νικολάου Πλαστήρα 95, Καλαμαριά

Τηλέφωνο: 2310 442085

FB: Aperito

GardenBar53

Το Garden Bar 53 αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για έξοδο στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.

Από το πρωί μπορείτε για να πιείτε τον καφέ σας μέσα στον κήπο, ενώ το βράδυ μπορείτε να δοκιμάσετε τα ιδιαίτερα cocktail του καταστήματος συνοδεία λαχταριστών πιάτων.

Πληροφορίες

Οδός: Δορυλαίου 9, Τούμπα

Τηλέφωνο: 231 098 8223

FB: GardenBar53

Έπαυλη Μαρόκκου

H “Έπαυλη Μαρόκκου”, είναι ένας πανέμορφος πολυχώρος εστίασης για όλη τη μέρα, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίρια της Θεσσαλονίκης

Ένας ζεστός χώρος με μια ξεχωριστή διακόσμηση, που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, ενώ την ίδια αίσθηση σου δίνει και πολύ όμορφη αυλή του.

Πληροφορίες

Οδός: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 133

Τηλέφωνο: 231 083 6233

FB: Έπαυλη Μαρόκκου

Habanera

Το Habanera άνοιξε το 1996, σε ένα υπέροχο χώρο, που θυμίζει την παλιά Αβάνα. Είναι το μοναδικό cocktail bar εστιατόριο με κουζίνα Καραϊβικής στη Θεσσαλονίκη.

Το Habanera ως ένα από τα πρώτα cocktail bar που άνοιξε στην πόλη, έχει να σας προτείνει μια τεράστια ποικιλία από δροσιστικά cocktails, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε στην πανέμορφη και γεμάτη χρώματα αυλή του. Τα Mojitos, οι Margaritas και οι Caipirinhas είναι μερικά από τα cocktails που έχουν κάνει το Habanera διάσημο.

Πληροφορίες

Οδός: Γεωργίου Παπανδρέου 30

Τηλέφωνο: 2310 869-331

FB: Habanera

U Bar

Ένας χώρος ζεστός και φιλικός, με υψηλής αισθητικής διακόσμηση, έτοιμος να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές διασκέδασης και απόλαυσης.

Στo U Bar Project Cocktails & Burgers μπορείς να βρεις, υψηλής ποιότητας καφέ, τις καλύτερες ετικέτες κρασιών, τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλς από τους ειδικούς του είδους καθώς και μοναδικά burgers.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 077 6002

Οδός: Μεγάλου Αλεξάνδρου 93, Εύοσμος

FB: U BAR PROJECT

The Monk

Σε μια παλιά μονοκατοικία στη Νικολάου Πλαστήρα, στα σύνορα Πυλαίας - Χαριλάου, βρίσκεται το The Monk.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα χαλαρό καφέ και να φάτε γευστικά σνακς.

Αργότερα το βράδυ, μπορείτε να πιείτε τη μπύρα το κρασί ή το ποτό σας επιλέγοντας από την πλούσια λίστα και άρτια ενημερωμένη κάβα του καταστήματος.

Πληροφορίες

Οδός: Νικολάου Πλαστήρα 49

Τηλέφωνο: 231 030 9105

FB: The MONK Religion of coffee and alcohol

Keywords
Τυχαία Θέματα