Οι δηλώσεις των θριαμβευτών της Εθνικής

Διαβάστε τί δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της θριαμβευτικής νίκης-πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας επί της Λιθουανίας με 77-64, που χάρισε στην "επίσημη αγαπημένη" το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Σλούκας: "Από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου"

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε απερίγραπτα χαρούμενος και εξήγησε πως η ομάδα έφτασε στην επικράτηση. Ο ηγέτης της Εθνικής ανέφερε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, είναι από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έκλεισε τα αυτιά της και είμαστε πανάξια στους 8. Ήμασταν φανταστικοί και στα 40 λεπτά, ελέγξαμε το παιχνίδι. Όλοι έβαλαν κάτι για να κερδίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαμε πει ότι πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα, αν η άμυνά μας είναι καλή στο 5-5. Το παιχνίδι ήταν ελεγχόμενο. Η πραγματική Ελλάδα είναι αυτή που βρίσκεται στους 8 και θέλουμε να την πάμε λίγο παραπάνω».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση: «Προσπαθώ να κάνω ο, τι μπορώ. Σήμερα ένιωθα καλά, αλλά όλοι ήταν σε εξαιρετική μέρα. Είμαστε πολύ δεμένοι, το προπονητικό τιμ δεν κοιμάται και ήταν δίκαιο να βρεθούμε στους 8".

Μπουρούσης: "Είναι μια μεγάλη ευκαιρία"

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καθοριστικός και τώρα δηλώνει έτοιμος να φτάσει ακόμη πιο μακριά, γιατί όχι και μέχρι το τέλος του δρόμου.

"Δώσαμε ένα ζόρικο παιχνίδι, βγήκε το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει και όλα τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω. Μου βγήκαν κάποιες προσπάθειες, ήμουν πιστεύω καλύτερος από άλλες βραδιές και στην άμυνα και στην επίθεση" είπε ο αρχηγός της Εθνικής και συνέχισε: "Εχουμε ακούσει πολλά, πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μετά από όσα έχουμε περάσει. Αν πάρουμε το ματς που έρχεται, θα έχουμε κάνει την αρχή για να επιστρέψει η Εθνική στην ελίτ της Ευρώπης".

Καλάθης: "Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε μακριά"

Πολύ χαρούμενος για την εικόνα της Εθνικής ομάδας, αλλά και την πρόκριση εμφανίστηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος στάθηκε στην πολύ καλή προετοιμασία της "γαλανόλευκης".

Αρχικά, ο διεθνής γκαρντ είπε: "Ήταν σπουδαία νίκη για εμάς. Πολύς κόσμος δεν μας πίστευε, όμως όλοι στα αποδυτήρια ξέραμε ότι έχουμε πιθανότητες για νίκη. Ο προπονητής είχε ένα πολύ καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε. Έχουμε σπουδαία ομάδα και παίζουμε για πολλά χρόνια μαζί. Ο Κώστας (Σλούκας) έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, όπως και ο Μπουρούσης, που ήταν ηγέτης.

Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλά και σταματήσαμε τους ψηλούς της Λιθουανίας. Τα καταφέραμε και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα σας δούμε μετά από νίκη. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε μακριά αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Σχετικά με την ένταξη του Νικου Γκάλη στο Basketball Hall of Fame, αλλά και τα σχόλια κατά του Κώστα Μίσσα είπε: «Προφανώς ο Νίκος Γκάλης έβαλε το ελληνικό μπάσκετ στο Hall of Fame. Είναι τιμή για όλους. Αν παίζεις μπάσκετ, ξέρεις ποιος είναι ο Γκάλης. Όλοι το είδαν και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Δεν καταλαβαίναμε τι έλεγαν για τον προπονητή μας οι Λιθουανοί. Για εμάς ο κόουτς είναι άξιος σεβασμούς και καταλαβαίνεις ότι οι άλλοι δεν βλέπουν αυτά που βλέπουμε εμείς. Δεν μας νοιάζει τι λέει ο κόσμος για να είμαστε ειλικρινείς".

Keywords
Τυχαία Θέματα