Οι αριθμοί του Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Όλα τα αυθεντικά προϊόντα του ΠΑΟΚ μόνο στο PAOK FC Official Store

Διαβάστε ενδιαφέρουσες

πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ερυθρόλευκους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#3 νίκες και μια ισοπαλία έχει στις δέκα τελευταίες του επισκέψεις στο στάδιο Καραϊσκάκης ο ΠΑΟΚ, αφού από το Ιανουάριο του 2010 σημείωσε δύο διαδοχικές νίκες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και σε αυτές προσέθεσε και την λευκή ισοπαλία της σεζόν 2012-13. Το σερί συνεχίστηκε με τη νίκη στις 3 Δεκεμβρίου 2014 με 2-1 (45′ Φουστέρ – 43′ Αθανασιάδης, 49′ Περέιρα).

#4 μόνο από τις δέκα τελευταίες φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό εκτός έδρας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά η μια από αυτές ήταν στην λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στις 31 Μαρτίου 2013. Τα επτά γκολ του Δικεφάλου σε αυτό το διάστημα έχουν σημειώσει οι Βαρέλα , Περέιρα, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια Ίβιτς και δύο ο Στέφανος Αθανασιάδης.

#9 νίκες στις 59 αναμετρήσεις που έχουν γίνει με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και τα Play Offs έχει ο ΠΑΟΚ από το 1959-60 και την καθιέρωση της Α’ Εθνικής. Η ευρύτερη νίκη με σκορ 4-0 ήταν την σεζόν 1975-76 που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη που σημείωσε ήταν με την έναρξη της Α’ Εθνικής το 1959-60 με 2-1 μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ η τελευταία είναι την σεζόν 2014-15 στην προτελευταία του επίσκεψη δηλαδή εκεί για αγώνα πρωταθλήματος, ή Κυπέλλου Ελλάδος. Τα επτά από τα μεταξύ τους ματς έληξαν ισόπαλα, με τελευταίο αυτό της σεζόν 2012-13 με την λευκή ισοπαλία των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

#17 ματς αήττητος για το πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός στο ανακαινισμένο στάδιο Καραϊσκάκης (15 νίκες – 2 ισοπαλίες) μέχρι την δεύτερη επίσκεψη του ΠΑΟΚ εκεί στις 16 Οκτωβρίου 2005. Με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη ο ΠΑΟΚ απάντησε στο γκολ φάουλ του Γιαγιά Τουρέ, πήρε τη νίκη και παράλληλα έσπασε το σερί των “ερυθρολεύκων” μέσα στην έδρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα