Ο Τζιτζικώστας "Voltάρει" στη Νέα Παραλία με ηλεκτρικό scooter (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Την παράσταση έκλεψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε βόλτα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης με ηλεκτρικό scooter, στο πλαίσιο της πρωτότυπης εκδήλωσης της ΠΚΜ για

την ηλεκτροκίνηση με τίτλο "Voltαρω".

Ο κ. Τζιτζικώστας μαγνήτισε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων "Voltάροντας" με το ηλεκτρικό όχημα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και του ηλιακού σκάφους.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επανέλαβε τον στόχο της ΠΚΜ να αντικαταστήσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα με ηλεκτρικά.

"Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε προμηθευτούμε 50 οχήματα ηλεκτρικά τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά οχήματα της Περιφέρειας και ταυτόχρονα μια σειρά από άλλες δράσεις, όπως η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στην Περιφέρειά μας, για να μπορούν όσοι προμηθεύονται ηλεκτρικά οχήματα να τα φορτίζουν με χαμηλό κόστος" τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

"Σήμερα δίνουμε το στίγμα μας ως Περιφέρεια στο δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιλέξαμε ως θέμα την ηλεκτροκίνηση διότι πιστεύουμε ότι η αρχή για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων με στόχο την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής μπορεί και πρέπει να γίνει από την καθημερινότητα του πολίτη όπου μεταφορές και μετακινήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο αφού καλύπτουν σημαντικό μέρος του 24ώρου τους", δήλωσε στο thestival o αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Ελλάδος, τα οποία ξεναγήθηκαν από τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνο Γιουτίκα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργάνωσε ένα καλαίσθητο, πολύχρωμο δρώμενο, με αφετηρία τις «Ομπρέλες» του Γ. Ζογγολόπουλου και κατάληξη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Εκεί οι επισκέπτες θα μπορούν να… Volτάρουν ανάμεσα στα οχήματα του μέλλοντος, μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μέχρι τις 19:30 απόψε σε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων, καθώς και σε κλήρωση με ενδιαφέροντα δώρα στο τέλος της εκδήλωσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival:

Keywords
Τυχαία Θέματα