Ο Μακρόν μίλησε ελληνικά στην Πνύκα: Εδώ, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία (VIDEO)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μίλησε στα ελληνικά και ανέφερε ότι «πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας, οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία».

Συνεχίζοντας στην ελληνική, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι μεγάλο προνόμιο που παίρνω το λόγο εδώ σ' αυτό το σημείο και συνέχισε «ευχαριστώντας θερμά» τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας

τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Eυρώπη χρειάζεται να αλλάξει, αν θέλει να επιζήσει», ενώ ο ίδιος στάθηκε στην ανάγκη μιας ενωμένης Ευρώπης, «όχι ως δύναμης επιβολής, αλλά ως δύναμης ειρήνης, προόδου, ασφάλειας».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ζήτημα δημοκρατικότητας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο δημοκρατική Ευρώπη». «Φωτογράφισε», δε, χωρίς να την κατονομάσει, την Γερμανία, λέγοντας ότι υπάρχουν χώρες που δεν τηρούν τους κανόνες που έχουν από κοινού τεθεί, καθώς τους επιτρέπεται να έχουν «θηριώδη» πλεονάσματα, διευρύνοντας έτσι το χάσμα ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο. «Η δημοσιονομική πολιτική δεν πρέπει να αμφισβητεί την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας» είπε ακόμη, χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα