Π. Καμμένος για Eldorado: Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση (VIDEO)

Για την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold Corporation στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της Eldorado από την Ελλάδα, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία", ανέφερε

ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε:

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως, αν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε: «Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ, εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές, δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».

Παράλληλα σημείωσε πως στο παρελθόν ακουλουθήθηκαν πρακτικές «με "δώρα -χάντρες" στους ιθαγενείς, αγορά περιπολικών για την ΕΛΑΣ , εξαγορά τοπικού σταθμού για να πειστεί η τοπική κοινωνία, κ.α.».

Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Είναι ένας άδικος φόρος και ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε χθες, όχι σήμερα. Με την πολιτική που ακολουθείται, όμως, σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα από τους πρώτους φόρους, οι οποίοι θα καταργηθούν, να είναι ο ΕΝΦΙΑ".

Δείτε το βίντεο του enikos.gr, με απόσπασμα από τον ΣΚΑΪ:

Keywords
Τυχαία Θέματα