Ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης πρέπει να ξυπνήσει και να γίνει μία ενιαία ομάδα!

*Του Νίκου Χιονίδη

Η αξία μίας πόλης μετριέται, μεταξύ άλλων, και από την δυναμική και την οργάνωση της αγορά της. Δυστυχώς η οργάνωση λείπει από πάρα πολλούς τομείς στην Ελλάδα, και πάντα περιμένουμε άλλος να κάνει το αυτονόητο.

Πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε από άλλους να πάρουν πρωτοβουλίες από εμάς και για εμάς. Αν θέλουμε την πόλη και την αγορά μας οργανωμένη, περιποιημένη, και την καθημερινότητα μας ποιοτικότερη, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις πρωτοβουλίες μας. Έστω και για τα βασικά και τα αυτονόητα.

Ο

καθένας μας γνωρίζει πολύ καλύτερα τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχει η περιοχή του. Ο καθένας μας έχει έστω και μία ιδέα για δράση ή κάτι που θα μπορούσε να δώσει μία διαφορετική νότα, τόσο σε εμάς όσο και τους καταναλωτές.

Νομίζω ότι είναι πλέον η ώρα, όσοι ακόμα δεν έχουμε καταθέσει τα όπλα, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, να αλληλοστηριχθούμε, να προτείνουμε και διεκδικήσουμε με ενιαία φωνή, λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος. Είτε αυτές είναι οι αστικές συγκοινωνίες, οι Κυριακές, τα σκουπίδια, τα γκράφιτι, το κλείσιμο δρόμων κ.α.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν είναι μία ομάδα 5-10 ατόμων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είμαστε όλοι εμείς. Και όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε, συμμετέχουμε, προτείνουμε, βοηθάμε και πιέζουμε, τόσο περισσότερα αποτελέσματα θα βλέπουμε. Η απάθεια και η απουσία είναι πολυτέλειες που δεν χωράνε στην πόλη μας.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέρος των αλλαγών που θέλουμε και γιατί όχι να τα δρομολογήσουμε. Την Τρίτη 20 Ιουνίου και την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 από 09:00 έως 21:30 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1 – Λαδάδικα, 5ος όρ.) έχουμε τη δυνατότητα να δρομολογήσουμε δράσεις και αλλαγές που θέλουμε. Και οι αλλαγές που θέλουμε δρομολογούνται με τις παρουσίες μας, όχι με τις απουσίες μας.

* Ο Νίκος Χιονίδης είναι επιχειρηματίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα