Ο Αλεξάντρ Σοκόριν από την Λιθουανία νικητής του 35ου Σπάρταθλον

Ο Λιθουανός Αλεξάντρ Σοκόριν είναι ο μεγάλος νικητής στο 35ο Σπάρταθλον, φτάνοντας στις 5:04 πμ, πρώτος στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, μετά 22 ώρες και 4 λεπτά, επιτυγχάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών μετά τον Γιάννη Κούρο!

Ο 36χρονος Σοκόριν, τέθηκε από πολύ νωρίς επικεφαλής του αγώνα, και παρέμεινε εκεί μέχρι και τον τερματισμό του, που ήταν συγκλονιστικός, καθώς δεν είχε κάποιον συνοδό μαζί του.

Πίσω του, 45 λεπτά αργότερα, τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Τσέχος Μπρούνερ Ράντεκ με χρόνο 22 ώρες και 49 λεπτά, ενώ τρίτος ήταν ο Έλληνας

αθλητής Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 22:58:01.

Τον Σιδερίδη με διαφορά 22 λεπτών ακολούθησε ο Ιάπωνας Ισιβάκα Γιοσιχίτο, πρωταθλητής των 24 ωρών του Μπέλφαστ, με χρόνο 23 ώρες και 20 λεπτά, ενώ πέμπτος ήταν ο Πολωνός Σεμπάστιαν Μπιαμπρζέσκι, με χρόνο 24 ώρες και 30 λεπτά.

Πρώτη Γυναίκα που κατάφερε να τερματίσει, στο 35ο Σπάρταθλον, ήταν η Πολωνέζα Πατρίτσια Μπερεζνόβσκα, με χρόνο 24 ώρες και 48 λεπτά, καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Στην 7η θέση ακολούθησε ο επίσης Πολωνός Lukasz Sagan, 3 λεπτά αργότερα , με χρόνο24 ώρες και 51 λεπτά.

Μέσα στο επόμενο διάστημα , και μέχρι να λήξει το χρονικό όριο των 36 ωρών θα συνεχιστούν οι τερματισμοί των αθλητών στη Σπάρτη υπό τις επεφημίες του κόσμου που έχει μαζευτεί δίπλα στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να τους υποδεχθεί.

Πηγή ΦΩΤΟ: laconialive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα