Ο 3ος Αγώνας Drift σήμερα και αύριο στο Νέο Ρύσιο

Ο 3ος Αγώνας Drift θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Η πίστα drivepark από το Οκτώβρη μόλις έχει ανανεωθεί ,με καινούργιο ασφαλτοτάπητα. Μετά τις εργασίες που πραγματοποίησε η μεγάλη πίστα της Θεσσαλονίκης ,στο Νέο Ρύσσιο έχει ήδη φιλοξενήσει την αγωνιστική χρονιά 2017-2018 το Κύπελλο Ελλάδος karting και τo 2o γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος karting, drift

days, track days καθώς και moto track days.

Έπειτα από την επιτυχημένη διεξαγωγή των εν λόγω αγώνων με πολλές συμμέτοχες αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Σύλλογος Α.Σ.ΠΙΣ. σε συνεργασία με το drivepark προετοιμάζεται για την διοργάνωση του 3ου γύρου του πρωταθλήματος Drift Βορείου Ελλάδος.

Το πρωτάθλημα drift Βορείου Ελλάδος θα λάβει χώρο ξανά στην Θεσσαλονίκη μετά από περίπου ένα χρόνο. Tην περσινή αγωνιστική χρονιά διοργανώθηκαν δύο αγώνες αυτού του πρωταθλήματος από το Σύλλογο μας. Στις 23-24 Ιουνίου στην πίστα αγώνων Drive Park στο Νέο Ρύσσιο θα διοργανωθεί ξανά ο εν λόγω αγώνας, από τον Αθλητικό Σύλλογο Α.Σ.ΠΙΣ. Motorsports Club και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ ).

Στον εν λόγω αγώνα αγωνίζονται οδηγοί της Βορείου Ελλάδος ,επαγγελματίες και ερασιτέχνες ξεχωρίζουν με τις δεξιότητες τους. Οι οδηγοί μπορούν να τρέξουν σε δυο κατηγορίες την pro ή την street legal με κριτήριο αν το αμάξι τους είναι αγωνιστικό ή αν είναι όχημα που μπορεί να κινηθεί και στο δρόμο.

Οι προπονήσεις των τοπικών ομάδων θα ξεκινήσουν Σάββατο στις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα καθώς την Κυριακή από της 9.45 το πρωί θα ξεκινήσουν τα ελευθέρα δοκιμαστικά και θα συνεχιστούν μέχρι της 6 το απόγευμα που θα πραγματοποιηθεί η απονομή .Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις αλλά και τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου, η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ ταυτόχρονα στο χώρο του “drivepark” λειτουργεί café.

Το άθλημα της πλαγιολίσθησης ή αλλιώς όπως είναι γνωστό το drift ,είναι ένα άθλημα μηχανοκίνητου ενδιαφέροντος που έχει δεχθεί ραγδαία εξέλιξη την τελευταία 10 χρονιά στην χώρα μας. Πολλοί πρεσβεύουν ότι προάγγελοι της πλαγιολίσθησης ήταν τα χωμάτινα rally οπού πολλοί δεξιοτέχνες οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν πλαγίως με το αμάξωμα τους στις στροφές έτσι ώστε να κερδίσουν χρόνο. Έπειτα με την πάροδο του χρόνου το άθλημα του drift δέχτηκε ταχεία πρόοδο μέχρι που έφτασε να διεξάγεται μέσα σε πίστες καρτ ή αυτοκινητοδρόμια, οπού τηρούνται όλα τα προτυπά και οι κανόνες ασφαλείας για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και των θεατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα