Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Οι αντιδημοκρατικές τακτικές ορισμένων μειοψηφιών αμαυρώνουν τον αγώνα των φοιτητών

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης τα όσα συνέβησαν χθες στο ΑΠΘ, όταν φοιτητές εγκλώβισαν τη Σύγκλητο στο κτήριο διοίκησης.

Στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως "οι πάγιες αντιδημοκρατικές τακτικές ορισμένων μειοψηφιών εντός και εκτός του Πανεπιστήμιου

αμαυρώνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ενώ παρέχουν απλόχερα αφορμές σε όλους εκείνους που αντιμάχονται του ακαδημαϊκού ασύλου".

Παράλληλα, επιτίθεται και στην κυβέρνηση για τη διακοπή διανομής δωρεάν συγγραμμάτων σημειώνοντας πως "η αδυναμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εύρεση λύσης άρχισε ήδη να έχει άσχημες συνέπειες οι οποίες δεν τιμούν ούτε την νεολαία εν γένει αλλά ούτε και το φοιτητικό κίνημα"

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όπως ήταν αναμενόμενο, η διακοπή διανομής δωρεάν συγγραμμάτων και η αδυναμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εύρεση λύσης άρχισε ήδη να έχει άσχημες συνέπειες οι οποίες δεν τιμούν ούτε την νεολαία εν γένει αλλά ούτε και το φοιτητικό κίνημα.

H προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας-στις 16/10- μιας ομάδας 40 περίπου φοιτητών, μπροστά στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ., με αιτήματα τη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων και άλλες παροχές, εξελίχθηκε σε ομηρία της Συγκλήτου εντός του Κτιρίου Διοίκησης, ενώ ταυτόχρονα επιζητούσαν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση(!) της Συγκλήτου.

Οι πάγιες αντιδημοκρατικές τακτικές ορισμένων μειοψηφιών εντός και εκτός του Πανεπιστήμιου αμαυρώνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία ενώ παρέχουν απλόχερα αφορμές σε όλους εκείνους που αντιμάχονται του ακαδημαϊκού ασύλου.

Σταθερή και πάγια θέση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ είναι η προάσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, της Αξιοκρατίας, της Διαφάνειας, της Δημοκρατικής Λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Τέλος, καλό είναι να συνειδητοποιήσουν αυτές οι μειοψηφίες ότι με τις πράξεις τους αυτές όχι μονο δεν αντιπροσωπεύουν το φοιτητικό κίνημα καθώς δεν προασπίζουν τα συμφέροντα των φοιτητών αλλά αντιθέτως στην πραγματικότητα εξυπηρετούν άλλα πιο σκοτεινά συμφέροντα..."

Keywords
Τυχαία Θέματα