Νεολαία ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Γαβρόγλου και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δημιουργήσουν άβατο εντός του ΑΠΘ

Σφορή επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας, Κώστα ΓαβρόγλουΚώστα Γαβρόγλου εξαπολύει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αποδοκιμασία του για την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο campus

του ιδρύματος.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως ο κ. Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν να δημιουργήσουν ένα άβατο εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», ενώ καλεί την κυβέρνηση να ασχοληθεί με το φαινόμενο των ναρκωτικών και να δώσει λύση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ, να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών, οι κλοπές και οι ξυλοδαρμοί μέσα στους χώρους του ΑΠΘ αποτελούν πλέον ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο παρά τις «προσπάθειες» της Αστυνομίας. Χρειάζεται βούληση και δράση, κάτι που μάλλον δεν βολεύει πολλούς. Προφανώς, ο κ. Γαβρόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δημιουργήσουν ένα άβατο εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε:
• Οι Πρυτανικές Αρχές να συνεχίσουν να πιέζουν και να δρούν κατά της εγκληματικότητας στους χώρους του ΑΠΘ και κατά της χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών.
• Μεταφορά του Κέντρου Χορήγησης Υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ από το ΑΧΕΠΑ σε άλλο σημείο.
• Ανοιχτό και Ζωντανό Πανεπιστήμιο όλες τις ώρες.

Τέλος, θα ήταν χρήσιμο ο κ. Γαβρόγλου να μην μεταθέτει και επιρρίπτει τις ευθύνες, που του αναλογούν ως Υπουργός Παιδείας, αλλού. Καλούμε τη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ασχοληθεί ουσιαστικά με το πρόβλημα και να δώσει λύση. Είναι ανάγκη η πανεπιστημιακή κοινότητα, κάθε νέα και νέος να προστατέψουν το Πανεπιστήμιο και να το μετατρέψουν σε ένα ζωντανό χώρο για τους νέους της πόλης. Το άσυλο είναι η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα