Ν. Παρασκευόπουλος: Οι πρωτεργάτες της διαφθοράς στοχοποιούν μια πολιτική για εξανθρωπισμό των φυλακών

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, προκάλεσε ένα άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα protothema.gr.

Στο κείμενό του ο δημοσιογράφος επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Παρασκευόπουλο, αλλά και στην κυβέρνηση για τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου. «Στο Συριζοκράτος της Ξεφτίλας θυµήθηκαν τον Νόµο και την Τάξη σέρνοντας 4 µέρες στα κρατητήρια µέχρι να δικαστεί

τον 80χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε έναν από τους αλλοδαπούς που πήγαν να διαρρήξουν το µαγαζί του», γράφει ο κ. Αναστασιάδης και διερωτάται: «Στο ξέφραγο αµπέλι των κακοποιών Παρασκευόπουλου θα περιµένεις να µπουν µέσα για να διευκρινίσουν ποιες είναι οι προθέσεις τους; Διάρρηξη ή "σιδέρωµα";».

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ηθικός αυτουργός του "σιδερώµατος" ηλικιωµένων από τα χέρια κακοποιών που αφέθηκαν ελεύθεροι, πρώην υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος, χωρίς να αισχύνεται γύρισε και είπε "ο νόµος µου έσωσε την Ελλάδα"». Χαρακτηρίζει «αναίσθητο και προπέτη» τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης για τη δήλωση του αυτή, ενώ επιτίθεται και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με αφορμή το σχόλιο που έκανε ότι «η Ελλάδα είναι η πιο ασφαλής χώρα». Ο κ. Αναστασιάδη τον χαρακτηρίζει ως υπουργός «Δηµόσιας Ανοµίας».

Οι παραπάνω αναφορές ήταν αυτές που πυροδότησαν την αντίδραση του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του συγκεκριμένου μέσου και κάνοντας λόγο για «πρωτεργάτες της διαφθοράς και του εκφασισμού».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του πρώην υπουργού:

«Οι πρωτεργάτες της διαφθοράς και του εκφασισμού στοχοποιούν μια πολιτική για εξανθρωπισμό των φυλακών και για περισσότερη ασφάλεια χάρη στην επανένταξη. Αποτελεί τίτλο τιμής για τους ίδιους τους πληττόμενους να βάλλονται από ένα ρυπαρογράφημα, που καλεί τους πολίτες να αυτοδικούν και τον Στρατό και την Αστυνομία να μπουν στο πανεπιστήμιο για να επαναφέρουν την τάξη. Χουντική ιδεολογία και πρακτική σε περίοδο Δημοκρατίας!

Δεν πρόκειται να επαναλάβω γνωστές διαψεύσεις. Ο πολίτης έχει έγκυρα πληροφορηθεί, ότι η αποσυμφορητική νομοθεσία (ο λεγόμενος νόμος Παρασκευόπουλου ανάμεσά της) συνέβαλε ταυτόχρονα στον εξανθρωπισμό των φυλακών και στη μείωση της εγκληματικότητας. Ο Πρωθυπουργός στην Βουλή το εξήγησε καθαρά, ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επίσης.

Άλλο με απασχολεί: να προχωρεί γρήγορα και αποτελεσματικά η δικαιοσύνη στην δικαιοκρατική αντιμετώπιση της οικονομικής διαφθοράς, γιατί τότε οι φασίστες θα χάσουν τα οικονομικά ερείσματα και τα μέσα τους, καθώς και τα συμφέροντά τους από μίζες και εκβιασμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα