Ν. Κεραμέως: Η κυβέρνηση εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα για τις Πανελλαδικές

«Η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ήταν ένα πυροτέχνημα, χωρίς σχέδιο, ήταν ένα τέχνασμα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και με αποπροσανατολιστικούς σκοπούς» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Πρόκειται για εμπαιγμό της εκπαιδευτικής

κοινότητας. Δεν μπορούν να παίζουν έτσι με τις αγωνίες των μαθητών και των γονιών. Ξυπνάμε το πρωί, καταργούνται οι πανελλήνιες, το απόγευμα δεν καταργούνται. Πρόκειται για μία ανεύθυνη πολιτική, η οποία δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σχολίασε ότι η κυβέρνηση «το φέρνει κατακαλόκαιρο προς ψήφιση, για να μειωθούν οι αντιδράσεις». «Ακούγεται ότι ίσως ψηφιστεί την τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, στις 3 Αυγούστου, ένα νομοσχέδιο το οποίο μας γυρίζει πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του ΄80, επαναφέρει μία παρωχημένη και άκρως επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, οδηγεί τα μεταπτυχιακά προγράμματα σε σημαντική υποβάθμιση, εάν όχι σε κλείσιμο, αποτρέπει ξένους φοιτητές από το να έλθουν στη χώρα μας να σπουδάσουν, οδηγεί τη χώρα μας σε ένα απομονωμένο θλιβερό εσωστρεφές εκπαιδευτικό πρότυπο» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα