Μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα με Βολίκα, Μαυρομάτη, Ρουσομάνη

Τα περισσότερα ταξίδια, χρειάζονται προετοιμασία, αρκετό χρόνο και συγκεκριμένη παρέα. Όχι όμως αυτό. Την Παρασκευή στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα), «ταξιδεύετε» στην Ελλάδα με μόνη προϋπόθεση, την καλή σας διάθεση!

Όποτε συναντιούνται οι τρεις τους, το ταξίδι, έχει διαδρομές, έχει προορισμούς αλλά έχει και εκπλήξεις. Ο Γιάννης Βολίκας με την Ευγενία Μαυρομάτη τραγουδούν παρέα με τον συγγραφέα Μάκης Ρουσομάνη και αυτή τη φορά μας

ταξιδεύουν στα παραδοσιακά μας τραγούδια με «Βάρκα την Ελλάδα». Από Μικρά Ασία, Πόντο, Θράκη & Μακεδονία μέχρι Ήπειρο, Κρήτη, Κύπρο και όλα τα νησιά μας.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια της παρέας, της θάλασσας, της ξενιτιάς, του έρωτα, της αγάπης, του χορού και της τάβλας, της χαράς και της λύπης. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο αισθήματα που αποτυπώνονται σε όλα τα παραδοσιακά μας τραγούδια. "Χορόν, χαράν, χαρείτε" με τα τραγούδια της πατρίδας μας, με τα τραγούδια της γης μας. Τραγούδια του Ελληνισμού, για να μην ξεχάσουμε τις ρίζες μας. Ήχοι μουσικές και χοροί που μάθαμε και αγαπήσαμε από μικρά παιδιά και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Δεξιοτέχνες μουσικοί της παράδοσης παίζουν με σεβασμό, γνώση, μεράκι και πολλή αγάπη, τραγούδια περισσότερο ή λιγότερο γνωστά ή ακόμη και ξεχασμένα, από κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, μια μουσική παράσταση - πρόταση για αυτό το Χειμώνα, που στόχο έχει να μας ταξιδέψει νοερά σε κάθε μέρος της πατρίδας μας. Ένα πρόγραμμα που προσκαλεί το κοινό να θυμηθεί, να τραγουδήσει, να χορέψει και να γίνει μία παρέα με όλους τους συντελεστές επί σκηνής.

Μουσική επιμέλεια ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΡΑΚΑΣ, Καλλιτεχνική επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΛΙΚΑΣ, Σκηνοθετική παρέμβαση ΛΙΤΣΑ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΟΥ

Παίζουν οι μουσικοί : ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΡΑΚΑΣ Βιολί, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΡΑΣ Κλαρίνο, ΜΙΛΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ Μπάσο, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Ακορντεόν, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ Λαούτο
ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΙΑΤΖΙΟΣ Κρουστά

Keywords
Τυχαία Θέματα