Μικροί μαθητές εγκαινίασαν το 2ο νηπιαγωγείο στο Καβαλάρι (ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί το 2ο Νηπιαγωγείο στο Καβαλάρι, το οποίο πλέον λειτουργεί ως αυτόνομη σχολική μονάδα.

Το νέο κτίριο κατασκευάστηκε το 2009 και λειτούργησε αρχικά ως παράρτημα του 1ου νηπιαγωγείου, ενώ το 2014 διέκοψε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης της σχετικής άδειας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές.

Η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες εξασφαλίζοντας αρχικά, το 2015, ετήσια άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια, το 2017, εξασφάλισε την

ίδρυση της μονάδας, με απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών και την έκδοση ΦΕΚ, βάζοντας τέλος σε μια χρόνια εκκρεμότητα.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν σήμερα με τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής & Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, ενώ την κορδέλα του σχολείου τους έκοψαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης αφού ευχήθηκε σε γονείς και μαθητές και ευχαρίστησε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την καλή συνεργασία.

Ο κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ένα ακόμη έργο για τον Δήμο Λαγκαδά, την κατασκευή νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο.

Πρόκειται επίσης για ένα αίτημα πολλών χρόνων που ικανοποιείται, καθώς το 2ο Γυμνάσιο είναι μέσα στα 17 νέα σχολεία που θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών.

Η κατασκευή του σχολείου εντάχθηκε συγκεκριμένα σε ΣΔΙΤ και θα προχωρήσει άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα