Μια βραδιά δεν είναι αρκετή για την EVITA…

Αμφισβητήθηκε όσο καμία άλλη στην πορεία της ζωής της. Ήταν ερωμένη, σύζυγος, ηγέτης και παράλληλα μια ευαίσθητη γυναίκα. Η Νάντια Μπουλέ, σε ένα ρόλο που ίσως αποτελέσει το σημαντικότερο σταθμό μέχρι στιγμής στην καριέρα της, παρουσίασε στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη ζωή της Εβίτα Περόν.

Τρεις κεντρικοί πρωταγωνιστές, 54 συντελεστές επί σκηνής και μια 10 μελής παιδική χορωδία παρουσίασαν ένα δύσκολο μουσικό είδος θεάτρου. Η Νάντια Μπουλέ χόρεψε, τραγούδησε, υποδύθηκε την Evita

Peron, τη σύζυγο του δικτάτορα της Αργεντινής Juan Peron, κυριαρχώντας με κάθε βήμα, βλέμμα και κίνηση της στη σκηνή. Πόσο απέχει η πραγματικότητα από το όνειρο; αναρωτιέται η Εβίτα από την πρώτη εμφάνιση της στους δρόμους της Αργεντινής μέχρι και το θάνατο της. Πόσο απέχει μια ερμηνεία από τη δραματικότητα ενός ρόλου και τη συγκίνηση του θεατή;

Τη Νάντια Μπουλέ συνοδεύουν στη σκηνή ο Αιμιλιανός Σταματάκης που καθηλώνει με την περιγραφική του ερμηνεία τους θεατές ως Che και ο βαρύτονος Μιχάλης Ψύρρας στο ρόλο του ως Juan Peron συνοδεύει τη Νάντια Μπουλέ μια ερμηνεία αντάξια ενός άντρα που στο πλευρό του έχει μια δυναμική και ταυτόχρονα ευαίσθητη γυναίκα.

Σε μια άψογα χορογραφημένη παράσταση, οι Αργεντίνικοι ρυθμοί, το αγαπημένο ταγκό και τα τραγούδια που μπορεί να μεταφράστηκαν στα ελληνικά αλλά συνοδεύονται από την βραβευμένη με όσκαρ μουσική του Andrew Lloyd Webber προσδίδουν στο συγκεκριμένο μιούζικαλ τεχνική αρτιότητα.

Τα τραγούδια «Don’t cry for me Argentina», «You must love me» (Oscar καλύτερου τραγουδιού), και «On This Night of a Thousand Stars» αποτελούν μερικά από τα πιο αγαπημένα όλων των εποχών. Για περισσότερες από δύο ώρες, η ζωντανή ορχήστρα Majestic Symphonic Orchestra που διηύθυνε ο Αλέξιος Πρίφτης, συνόδευσε τους πρωταγωνιστές.

Την Evita Peron, έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής και κινηματογραφικής οθόνης όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger και η Madonna.

Το μιούζικαλ «EVITA», φιλοξενήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποδεικνύοντας πως ο συγκεκριμένος ιδιαίτερος χώρος πολιτισμού και Τέχνης επιλέγει άρτια οργανωμένες και καλαίσθητα δομημένες παραστάσεις.

Η παράσταση «EVITA» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 31 Μαϊου και την Πέμπτη 1 Ιουνίου και θα παρουσιάστεί για ένα ακόμα βράδυ την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα