Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής στο Σέιχ Σου - Ρίψεις από καναντέρ για κατάσβεση πυρκαγιάς (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ώρα 10:00. Πυρκαγιά ξεσπά στη θέση «Παράδεισος - Στέκι Συνταξιούχων», σε δασική έκταση του Σέιχ Σου, πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Λόγω του ανέμου με διεύθυνση Ν-ΝΔ εντάσεως 5 μποφόρ, η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και αιτείται την κινητοποίηση-συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιά, το οποίο και

συντονίζει.

Αυτό είναι το σενάριο της άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Θεσσαλονίκης «Δια Πυρός 2018», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Στο πλαίσιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε έναυση καπνογόνων από υπάλληλο της αστυνομικής υπηρεσίας. Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 37 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 130 άτομα από δήμους και αρμόδιους φορείς, δύο καναντέρ, εθελοντές και ένα μηχάνημα έργων, που έκανε την διάνοιξη δρόμων στο περιαστικό δάσος.

Η άσκηση υλοποιήθηκε σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων (Γ’ Σώμα Στρατού, 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης(Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη), της Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντικές Οργανώσεις (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση).

Την άσκηση παρακολούθησε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. «Όπως έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα η ασκήσω φαίνεται να πηγαίνει παρά πολύ καλά, με πολύ καλή συνεργασία δήμων και όλων των φορέων. Πάντοτε να έχουμε στο μυαλό μα ότι η ένταση φαινομένων δεν είναι η συνηθισμένη όποτε όσο καλύτερα προετοιμαστείς τόσο πιο αποτελεσματικός μομπορει να φανεί ότι είσαι», είπε η ίδια και παρότρυνε «να αγαπήσουμε το δάσος και να μην προκαλέσουμε εμείς ένα ατύχημα από μια αφέλεια η από μια παράβαση».

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Πύραρχος Παχίδης Κωνσταντίνος, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης:

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Thestival.gr από την άσκηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα