Μάντσεστερ Σίτι: 608 εκατ. ευρώ για μεταγραφές με Πεπ και έχει φτάσει μέχρι τους "8"

Η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε από την Τότεναμ στην προημιτελική φάση του Champions League, αποτυγχάνοντας για ακόμη μια χρονιά να φτάσει ως τον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι ότι οι “πολίτες” έχουν σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα κι όμως δεν έχουν καταφέρει να διακριθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ποσά που… “ζαλίζουν”, αλλά δεν έφεραν επιτυχία

Από το καλοκαίρι

του 2016, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Πεπ Γκουαρδιόλα, η Σίτι έχει δαπανήσει για μεταγραφικές κινήσεις συνολικά 608 εκατομμύρια ευρώ! Ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία από τις τρεις αυτές σεζόν πέρα από τους “8” στο Champions League.

Την πρώτη αγωνιστική περίοδο (2016-17) με τον Καταλανό προπονητή, έδωσε συνολικά 213,50 εκατ. ευρώ για μεταγραφές, με πιο ηχηρές και ακριβές αυτές των Νολίτο (18 εκατ.) Κλαούντιο Μπράβο (18 εκατ.), Γκουντογάν (27 εκατ.), Γκαμπριέλ Ζεσούς (32 εκατ.), Σανέ (50,5 εκατ. ) και Στόουνς (55,6 εκατ.).

Παρόλα αυτά, αποκλείστηκε στην πρώτη νοκ-άουτ φάση, στους “16”. Κέρδισε τη Μονακό με 5-3 στο Έτιχαντ, όμως ηττήθηκε με 3-1 στη ρεβάνς στο Πριγκηπάτο και έμεινε εκτός.

Στη δεύτερη σεζόν (2017-18) με τον Πεπ στο τιμόνι, δόθηκε στο σύνολο το ποσό των 317.50 εκατ. ευρώ! Οι αγορές που ξεχώρισαν ήταν των Ντανίλο (30 εκατ.), Έντερσον (40 εκατ.) Μπερνάρντο Σίλβα (50 εκατ.), Γουόκερ (52.7 εκατ.), Μεντί (57.5 εκατ.) και Μεντί (65 εκατ.).

Ωστόσο, στο Champions League η ομάδα απέτυχε ξανά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με δύο ήττες από τη Λίβερπουλ (3-0 και 1-2) στα προημιτελικά.

Φέτος, στην τρίτη χρονιά του Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Σίτι, ήρθε ο αποκλεισμός από την Τότεναμ, με ήττα 1-0 στο Λονδίνο και παρά τη νίκη με 4-3 στο επικό ματς στο Έτιχαντ.

Το ποσό που δαπανήθηκε για μεταγραφές, βέβαια, δεν ήταν τόσο μεγάλο όσα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι Πολίτες ξόδεψαν 77 εκατ. ευρώ, με μοναδική ακριβή μεταγραφή αυτή του Μαχρέζ έναντι 68.7 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι από το 2008 που οι Άραβες αγόρασαν τη Μάντσεστερ Σίτι έχουν ξοδέψει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές και δεν έχουν δει τον σύλλογο να πηγαίνει ούτε μια φορά στον τελικό του Champions League, φτάνοντας μόνο μέχρι τα ημιτελικά μία φορά (2015-16).

«Δεν ήρθα στη Σίτι για να πάρω το Champions League»

Ο 48χρονος κόουτς, βέβαια, πριν τον αγώνα ρεβάνς με την Τότεναμ είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως δεν πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι με αποκλειστικό στόχο να πάρει το Champions League.

Συγκεκριμένα, είχε τονίσει:

«Δεν ήρθα εδώ για να κατακτήσω το Champions League. Ήρθα εδώ για να κάνω την ομάδα να παίζει με τον τρόπο με τον οποίον παίζει τους τελευταίους 20 μήνες. Γι’ αυτό ήλθα. Η ρεβάνς δεν θα είναι ίδια. Πρέπει να σκοράρουμε. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Θέλω το Champions League, αλλά στο ποδόσφαιρο χάνεις περισσότερες φορές από όσες κερδίζεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα