Μακεδονική Κουζίνα από χρυσάφι με στόχο να κατακτήσει πολυτελή εστιατόρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Την καμπάνια της για την προώθηση της «Μακεδονικής Κουζίνας» παρουσίασε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του «Money Show 2017», στο ξενοδοχείο «Hyatt».

Η «Μακεδονική Κουζίνα» απαρτίζεται από πιάτα που μαγειρεύονται και καταναλώνονται παραδοσιακά μέσα στα όρια της περιοχής, με συνταγές από ακατέργαστα αγροτικά υλικά που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της, υλοποιεί εκστρατεία – καμπάνια για την προστασία, ενίσχυση και προώθηση των αγροδιατροφικών της προϊόντων. Τα βασικά χαρακτηριστικά της «Μακεδονικής Κουζίνας» είναι η χρήση εκλεκτών κρεάτων, γαλακτοκομικών, οσπρίων και λαχανικών για την παρασκευή και δημιουργία μοναδικών συνταγών που συνθέτουν τον γαστρονομικό χάρτη της Περιφέρειας και όλες εμπνέονται από τοπικές παραδόσεις.

Ετικέτα ποιότητας της μακεδονικής κουζίνας σκοπεύουμε να μπει στα καλύτερα εστιατόρια. Να γίνει ευρέως γνωστή. Μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό", τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μάλιστα για να τονίσει την αποδοχή που έχει η μακεδονική κουζίνα σε διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Μαστροδημήτρης Γιώργος, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η παρουσίαση προϊόντων της μακεδονικής κουζίνας στο Βιετνάμ, ήταν η αφορμή να ανοίξει το πρώτο εστιατόριο στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Μετά την παρουσίαση οι προσκεκλημένοι είχαν την εμπειρία της γευσιγνωσίας αυθεντικών συνταγών της «Μακεδονικής Κουζίνας», οι οποίες θα ετοιμαστούν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ξένιος Ζεύς».

Παράλληλα, στο κεντρικό Ballroom εκτίθενται εκλεκτά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως προϊόντα από γάλα γαϊδούρας από την Πέλλα, σαλιγκάρια από την Ημαθία, λάδια και ελιές από τη Χαλκιδική, αρωματικά φυτά και ρόδια από το Κιλκίς, σάλτσες από τη Θεσσαλονίκη, σπιρουλίνα και ακανέ από τις Σέρρες και μπύρα και φρούτα από την Πιερία.

Η καμπάνια προώθησης της μακεδονικής κουζίνας αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα σε περίπου ένα μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα