Λύση στο θέμα του πρ. Ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος" με τις "ευλογίες" Τσίπρα (VIDEO)

Με το ζήτημα του πρώην ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος", στην Τούμπα να βρίσκεται στο επίκεντρο, συναντήθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο στεγάζεται στο ΥΜΑΘ.

"Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η προσπάθεια να λυθεί το θέμα με τον πρώην

Ορφανοτροφείο στην Τούμπα, το οποίο θα γινόταν κέντρο διατήρησης ανιάτων, το οποίο θα το κάνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Δημιουργείται πρόβλημα διότι υπάρχει αντίδραση από τον κόσμο. Τελικά βρέθηκε η λύση. Πρότεινα εγώ στον πρωθυπουργό να δώσει ο δήμος τα Λουτρά Θέρμης, χώρο πέντε ή δέκα στρεμμάτων όσο χρειαστεί, για να γίνει στον χώρο πάρκο και πρότυπη παιδική χαρά και παιδιά με κινητικά προβλήματα. Ενημέρωσα και τον Δεσπότη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω της Ιεράς Συνόδου. Ο ίδιος δεν έχει αντιρρήσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε ανακοινώσεις.

Ο χώρος ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα καλύψει την δαπάνη και θα παραχωρήσει στον δήμο για 99 χρόνια", τόνισε ο κ. Μπουτάρης μετά τη συνάντηση.

Σε ό,τι αφορα το αποτεφρωτήριο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον πρωθυπουργό, ώστε να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμα θέματα που αφορούν την παράκτια συγκοινωνία, τον ΟΑΣΘ και τον φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού.

Ο Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόταν από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα