Λιμενικό: Διάσωση 101 αλλοδαπών στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 101 αλλοδαπών προέβη, σήμερα το πρωί το Λιμενικό στο νησί της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν 52 αλλοδαποί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή

περισυλλογή και διάσωσή τους, και τους μετέφερε στο λιμένα Μυτιλήνης.

Συγχρόνως συνελήφθη και ένας 39χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Το Λιμενικό διέσωσε 39 ακόμα αλλοδαπούς σήμερα το πρωί, όταν πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΟΜΑΡΟΝΗΣΙΑ'' ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο με τους παραπάνω επιβαίνοντες.

Πλήρωμα του σκάφους περισυνέλεξε τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα