Λέσβος: Ολοκληρωτική καταστροφή στη Βρισά- Κλειστά τα σχολεία, αναβλήθηκαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις (ΦΩΤΟ)

Μία γυναίκα νεκρή και 11 τραυματίες ήταν ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες στις 15:28 το απόγευμα, λίγα χιλιόμετρα νότια της Λέσβου.

Η άτυχη γυναίκα καταπλακώθηκε από την οροφή του σπιτιού της στο χωριό Βρίσα, το οποίο εκκενώθηκε το βράδυ καθώς πολλά σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Η Πυροσβεστική κατάφερε ωστόσο να απεγκλωβιστεί το απόγευμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από τα χαλάσματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λέσβου Σπύρο Γαληνό, οι σεισμόπληκτοι της Βρίσας μεταφέρονται σε προσωρινά καταλύματα που στήνονται στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Λόγω

των σεισμών, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την αναβολή των πανελλήνιων εξετάσεων στα επαγγελματικά λύκεια της Λέσβου και της Χίου, ενώ κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο. Ζημιές έχουν καταγράφει επίσης σε πολλά παλιά σπίτια στο Πλωμάρι, που απείχε μόλις 15 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της δόνησης, και σε πολλές άλλες κοινότητες της νότιας Λέσβου.

Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Λέσβου: Ολοκληρωτική καταστροφή στη Βρισά

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρισά της περιοχής Πολιχνίτου, στη Λέσβο, μιλά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο χωριό. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα», προσθέτει Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Πανσεληνάς, κάτοικος της Βρίσας, «εννιά στα δέκα σπίτια του χωριού είτε έχουν γκρεμιστεί είτε έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες». Ωστόσο, όπως διευκρίνισε αυτό αφορά τα παλιά σπίτια του χωριού, καθώς τα νεότερα δεν έχουν τόσο σοβαρές ζημίες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Lesvosnews.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα