Λ. Κυρίζογλου: Ανήκουμε στο "κόμμα" του λαού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελευταία κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,Λάζαρου Κυρίζογλου, στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.

Ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και παρουσίασε το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής περιόδου 2019-2023. Στο τέλος της ομιλίας ανακοίνωσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Όπως τόνισε ο Λάζαρος Κυρίζογλου, "η Δημοτική

περίοδος 2014-2019 βαδίζει προς το τέλος της. Ήταν μια περίοδος, στην οποία ως δημοτική αρχή υλοποιήσαμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας, τολμήσαμε στις επιλογές μας, υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Αντέξαμε στη βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Στηρίξαμε με τις κοινωνικοπρονοιακές δομές μας τους πολίτες. Ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους. Ασκήσαμε τα καθήκοντα που μας αναθέσατε με δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια, υπευθυνότητα και ευαισθησία. Δημιουργήσαμε με τους πολίτες μία μεγάλη συμμαχία εμπιστοσύνης, χωρίς διακρίσεις, η οποία αγκαλιάστηκε απ’ όλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας".

Τόνισε επίσης πως "διαχειριστήκαμε κρίσεις (έντονες χιονοπτώσεις και πολυήμερος παγετός, εκκένωση περιοχών για εξουδετέρωση βόμβας, πολυήμερες απεργίες εργαζομένων στην καθαριότητα, μεγάλες βροχοπτώσεις κ.λπ.) με επιτυχία. Στη διαχείριση κρίσεων φαίνεται άλλωστε και αποδεικνύεται η ικανότητα, η αξιοσύνη και αξιοπιστία κάθε διοίκησης" και συνέχισε λέγοντας:

"Δημιουργήσαμε ήδη ένα ισχυρό οικονομικά και αποτελεσματικό δήμο μέσα στην οικονομική κρίση. Σύμφωνα με ανεξάρτητη εξωτερική αξιολόγηση ο δήμος μας αναδείχθηκε στην κατηγορία των μεγάλων αστικών δήμων της χώρας μας στην 4η θέση πανελλαδικά (μεταξύ των 325 της χώρας) ως προς την συνολική του αποτελεσματικότητα, τον οικονομικό προγραμματισμό και την ανταποδοτικότητα προς όφελος των πολιτών. Επίσης το 2017, η Επιτροπή Επιλογής Έργων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, κατά την απονομή των Ετήσιων Βραβείων Αρχιτεκτονικής, μεταξύ 19 συμμετεχόντων έργων βράβευσε το «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο» με τη θεατρική σκηνή του «Σοφία Βέμπο», στην κατηγορία «Κτίρια Κοινόχρηστης Λειτουργίας». Ακολούθησε στις 1.3.19 δεύτερη διεθνής διάκριση και βράβευση, ανάμεσα σε εκατοντάδες έργα: επιλέχθηκε από το περιοδικό ΔΟΜΕΣ (Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής) μαζί με 9 έργα στην κατηγορία «Καλύτερο Πραγματοποιημένο Έργο»".

"Ανήκουμε στο «κόμμα» του λαού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, διασφαλίζοντας σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες", σημείωσε.

Τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν και πάλι την υποψηφιότητά του:

"Απευθύνομαι από αυτό εδώ το βήμα σε όλους σας χωρίς διακρίσεις. Σας ευχαριστούμε για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε τα προηγούμενα χρόνια. Σας καλούμε να μας στηρίξετε ξανά. Να δείξετε την εμπιστοσύνη σας και να μας ψηφίσετε. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες της πόλωσης και της κομματικής αντιπαράθεσης των ευρωεκλογών. Κλείστε τ’ αυτιά σας σ’ αυτούς που χρησιμοποιούν χυδαία την ηλεκτρονική βία, τα τρολαρίσματα στο διαδίκτυο και δείχνουν την πολιτική τους αγένεια και απρέπεια. Γυρίστε την πλάτη σ’ αυτούς που ενώ είναι μόνιμοι κάτοικοι Κορδελιού και Πολίχνης θέλουν να γίνουν δήμαρχοι στο δήμο μας αλλά και σ’ αυτούς που έχουν καταρτίσει ψηφοδέλτια με υποψήφιους από όλη την Ελλάδα. Που δεν είναι ούτε κάτοικοι ούτε δημότες του δήμου μας. Σκεφθείτε αυτοδιοικητικά για το καλό του τόπου μας. Γνωριζόμαστε καλά. Ζητάμε να μας κρίνετε με βάση το έργο μας και το πρόγραμμά μας. Αυτό το έργο που σας παρουσίασα. Που είναι πραγματικότητα. Που φαίνεται και το βλέπετε. Μόνον όσοι είναι τυφλωμένοι από την εμπάθεια δεν μπορούν γιατί δεν θέλουν να δουν. Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε. Αξίζει να συμμετέχετε!"

Μετά την ομιλία του Λάζαρου Κυρίζογλου, ακολουθήσε συναυλία από τους Μούτσο Στέλιο (πλήκτρα), Πεκερίδη Παναγιώτη (Μπουζούκι), Μπακάλη Χρήστο (Κλαρίνο), Ρώσση Ανδρέα (κιθάρα) και Χατζηγεωργίου Χριστίνα (τραγούδι).

Keywords
Τυχαία Θέματα