Κοτζιάς: Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει

«Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει» διαμήνυσε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι «η ελληνική πλευρά επιμένει, θέλει, επιδιώκει και εργάζεται σε υπάρχοντα, πραγματικά αποτελέσματα και λύση πάνω στο Κυπριακό».

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον ειδικό σύμβουλο του γγ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε και αμέσως μετά η συνάντηση της ελληνικής με τη βρετανική αντιπροσωπεία.
Των εργασιών της Διάσκεψης προηγήθηκε επίσης και η συνάντηση του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις στο Κραν-Μοντάνα έστειλε και η Άγκυρα διά του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τη θέση της, ούτε θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, χωρίς να λυθούν άλλα ζητήματα. Τόνισε δε ότι το θέμα του εδαφικού και ο χάρτης σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να συζητηθεί. «Θέλω να πω ότι και στο θέμα της ελεύθερης διακίνησης που η ε/κ πλευρά πότε - πότε θέλει να διαδίδει, η στάση της Τουρκίας είναι θετική» υποστήριξε, αναφέροντας ότι «η Τουρκία συνεχίζει τη θετική της προσέγγιση στο τραπέζι και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα