"Κονσερβοποίηση" των μαθητών καταγγέλλουν οι γονείς του 1ου και 14ου νηπιαγωγείου Συκεών

Έκκληση για νέα σχολικά κτίρια απευθύνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 14ου νηπιαγωγείου Συκεών, καθώς, όπως αναφέρουν τα δύο νηπιαγωγεία στεγάζονται σε νοικιασμένα ισόγεια καταστήματα.

«Στο τέλος της φετινής χρονιάς λήγει το συμβόλαιο του 12ου νηπιαγωγείου το οποίο στεγάζεται σε κατάστημα επί της οδού Γεννηματά και τον Ιανουάριο του 2019 λήγει το συμβόλαιο του 5ου νηπιαγωγείου που και αυτό δεν μπορεί να ανανεωθεί», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σημειώνοντας

πως θα μείνουν στο δρόμο περί τα 80 νήπια.

Οι γονείς κάνουν λόγο για «κονσερβοποίηση των μαθητών στον δήμο Νεάπολης – Συκεών» και καλούν τη διοίκηση του δήμου να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να δώσει λύση, ώστε να ανεγερθούν σχολεία.

Μάλιστα, αναμένεται να κάνουν παρέμβαση την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση των Συλλόγων:

«Τα νηπιαγωγεία της οδού Παπαναστασίου στην δημοτική ενότητα Συκεών στεγάζονται τα τελευταία είκοσι χρόνια σε νοικιασμένα ισόγεια καταστήματα χωρίς αύλειους χώρους, με την υπόσχεση από την διοίκηση του δήμου ότι είναι λύση προσωρινή. Υπάρχει χώρος που έχει χαρακτηριστεί για να κτιστεί το δημοτικό σχολείο της περιοχής και έχουν εξασφαλιστεί και τα χρήματα για την ανέγερσή του. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η δημοτική αρχή το πρόβλημα βρίσκεται σε ένα κομμάτι του οικοπέδου που ανήκει στο υπουργείο Υγείας .

Τα τελευταία δεκαέξι χρόνια δεν έχει γίνει κάποια πρόοδος σε αυτό το θέμα και εντομεταξύ κάθε χρόνο ξοδεύονται πολλά χρήματα για την μετακίνηση των μαθητών της περιοχής με τη χρήση ιδιωτικών λεωφορείων. Οι περιοχή που θα εξυπηρετεί το πολυπόθητο σχολείο είναι ένα μεγάλο κομμάτι της δημοτικής ενότητας Συκεών που εκτείνετε από το Δημαρχείο Συκεών και την οδό Βενιζέλου μέχρι την οδό Οδυσσέως και την Μακεδονομάχων, την οδό Ρ.Φερραίου και την Ν. Παρασκευά, καταλήγοντας στο Δημαρχείο και στην οδό Παπαναστασίου.

Ο κατά τα άλλα δραστήριος δήμαρχος (χτίζει κέντρο υγείας αξίας 4 εκ. ευρώ με ίδιους πόρους) δεν μπόρεσε να ξεκινήσει την ανέγερση του σχολείου μας όμως κατάφερε το 2014 να κλείσει ένα τμήμα του 1ου νηπιαγωγείου που στεγαζόταν σε κατάστημα του οποίου έληξε η μίσθωση. Έκλεισε ένα τμήμα του 14ου νηπιαγωγείου που στεγαζόταν σε κατάστημα επί της οδού Βελδεμίρη και έκανε το 14ο νηπιαγωγείο από διθέσιο μονοθέσιο και μετέφερε στην αίθουσα ύπνου και φαγητού του 3ου -6ου δημοτικού σχολείου Συκεών, το 1ο νηπιαγωγείο στο οποίο λειτουργεί τμήμα ένταξης.

Μετά από διαμαρτυρίες των γονέων το κατάστημα που στέγαζε το 1ο νηπιαγωγείο Συκεών έκανε νέα αίτηση και εγκρίθηκε η εγκατάσταση σε αυτό το χώρο του 1ου νηπιαγωγείου. Τώρα ο Αντιδήμαρχος παιδείας και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα ζητάει σε αυτό το κατάστημα να συστεγαστούν τα δύο νηπιαγωγεία (1ο και 14ο ). Το 1ο νηπιαγωγείο στο ισόγειο και το 14ο νηπιαγωγείο στο ….πατάρι!!!!!!!

Στο τέλος της φετινής χρονιάς λήγει το συμβόλαιο του 12ου νηπιαγωγείου το οποίο στεγάζεται σε κατάστημα επί της οδού Γεννηματά και τον Ιανουάριο του 2019 λήγει το συμβόλαιο του 5ου νηπιαγωγείου που και αυτό δεν μπορεί να ανανεωθεί. Έχουμε 80 νήπια στο δρόμο και δύο σχολικά κτίρια ένα το 3ο -6ο που φιλοξενεί 650 μαθητές ενώ προοριζόταν για 300 και ένα το 1ο – 5ο που φιλοξενεί 420 μαθητές ενώ το 1974 που χτίστηκε χαρακτηρίστηκε 12θέσιο.

Κάποιος πρέπει να σταματήσει την κονσερβοποίηση των μαθητών στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Οι σύλλογοι γονέων εκπέμπουν SOS. Όλοι την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο».

(φωτογραφία αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα