Κλ. Ρέγκλινγκ: Δεν είναι δίκαιο για την Ιταλία να τη συγκρίνετε με την Ελλάδα

«Δεν είναι ακριβώς δίκαιο να συγκρίνετε τις ανησυχίες για το χρέος της Ιταλίας με την Ελλάδα» δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Είναι άδικο να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στο απόγειο της κρίσης του χρέους», πρόσθεσε στο αμερικανικό δίκτυο ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Η Ιταλία ήταν πάντα

σε πολύ καλύτερη κατάσταση λόγω των σχετικά μικρότερων ελλειμμάτων, του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και των υψηλών αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα», υποστήριξε στη συνέντευξή του ο γερμανός τεχνοκράτης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ESM διευκρίνισε ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τους στόχους του ελλείμματος της χώρας, αλλά επεσήμανε ότι υπάρχει μόνο «προκαταρκτική ένδειξη» για το τι μπορεί να συμβεί.

«Υπάρχει ανησυχία για τους αριθμούς του προϋπολογισμού, δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, θα δοθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα, έχουν την δουλειά να ελέγξουν τα υποκείμενα δεδομένα, τα οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει για το εάν ο ESM είναι έτοιμος να διασώσει την Ιταλία σε περίπτωση ενδεχόμενης κρίσης χρέους, ο Ρέγκλινγκ σχολίασε ότι «προτρέχουμε» λίγο με τέτοιο ερώτημα, αλλά επισήμανε ότι «τα προγράμματα είναι διαθέσιμα σε όλα τα κράτη μέλη».

Ακόμα, ο κ. Ρέγκλινγλ τόνισε πως: «Προτιμώ να κοιτάξω τους λεπτομερείς αριθμούς όταν τους πάρουμε την επόμενη εβδομάδα».
«Όπως είπα, η Ιταλία έχει τα πλεονεκτήματά της, και δεν θα πήγαινα ‘’τρία βήματα μπροστά’’» εξήγησε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία πρόκειται να στείλει τον προϋπολογισμό της για το 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς ανάλυση έως τις 15 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα