Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στις Οδοντιατρικές Σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το τρέχον εξάμηνο βρίσκονται οι φοιτητές των Οδοντιατρικών Σχολών τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας, καθώς από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι καθηγητές των σχολών πραγματοποιούν αποχή.

Έντονη είναι η αντίδραση φοιτητών αλλά και γονέων, οι προχώρησαν σε ανώνυμες καταγγελίες, όπως αναφέρει το iefimerida.gr,

με αποτέλεσμα να κληθούν από τον εισαγγελέας οι εκπρόσωποι των δύο οδοντιατρικών σχολών.

Υπενθυμίζεται πως βάσει νόμου το κράτος ζητά από όσους διαθέτουν οδοντιατρείο εκτός του πανεπιστημίου να καταβάλλουν αναδρομικά το 15% των ακαθάριστων εσόδων τους, προκαλώντας έτσι την αντίδραση των οδοντιάτρων.

Το ζήτημα έφτασε και στο ΣτΕ πριν από περίπου δέκα χρόνια και τελεσιδίκησε πρόσφατα. Δηλαδή οι οδοντίατροι θα πρέπει να καταβάλουν αναδρομικά τα χρήματα που δεν είχαν καταβάλει όσο εξεταζόταν η υπόθεση, δηλαδή 10.000 ευρώ.

«Δεν ζητούμε να μην πληρώσουμε αλλά ζητούμε να μας χορηγηθεί δυνατότητα περαίωσης, δηλαδή εξόφλησης για τα αναδρομικά από το 1999, πληρώνοντας 20%, όπως και οι συνάδελφοί μας στο Πανεπιστήμιο (νομικοί, μηχανικοί, γιατροί και λίγοι οδοντίατροι που μετέχουν σε εταιρείες) που προβλέπεται από τον Νόμο Γαβρόγλου που ψηφίσθηκε τον Αύγουστο», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οδοντίατροι.

Για το ζήτημα πάντως τοποθετήθηκε και το υπουργείο Παιδείας καλώντας τους οδοντιάτρους να λήξουν την απεργία. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε ότι «αδυνατεί να κατανοήσει τον περιορισμό της ακαδημαϊκής εκπαιδευτικής διαδικασίας εξαιτίας μιας διαφωνίας περί του τρόπου φορολόγησης των εσόδων που προέρχονται από εξωπανεπιστημιακά οδοντιατρεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα